adi_0106 Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 Sa speram ca merge Teoretic da dar cu practica e mai greuvezi tu ...... asta-i problemadaca nu iese ... e nasol - ai cheltuit multi bani si ai pierdu timp pt amproape nimic :smt009 asta e lucrul care ma sperie pe mine la inceperea oricarei lucrari de genul asta Link spre comentariu
zal Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 lalihifi omule care operational? Vorbesti de STK3042? Sau are preu de ton separat de etajul final, ca parca ziceai ca tonurile sint in bucla de reactie.Te-ai uitat cu atentie? Poate e bine sa pui o poza cu interiorul daca nu poti scoate schema. Link spre comentariu
lalihifi Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 :tonqe: Va dau ce am luat aiurea de pe un forum . (o schema)Cred ca o sa va ajute mult :yawinkle:E vorba de IC4 .E de zgomot mic.si e dus chiar langa partea de corectie.Schema dupa care modific corectorul este de la un SU-V620.Deci folosesc reteaua de corectie +operationalul :goodman:O sa devina AKAI TECHNICS :rock: Link spre comentariu
zal Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 Inca poti sa pui trz Darlington in locul STK2250. Merg TIP142/147 sau BDW83C/84C. C.I. operational controleaza atenuarea buclei de corectie, sa-l lasi pe loc. Link spre comentariu
lalihifi Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 Oho Acum cand aflu aste el e pe 3 sferturi Panasonic :smt005 Oricum multumesc de idee :partyman: Link spre comentariu
zal Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 Daca te-ai apucat fa macar corectia de la SU-V4, e cea mai reusita. Link spre comentariu
lalihifi Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 O vazui dar cred ca sunt adaptate impendantele pentru feturi mai mult .Vad ca dupa aceea da in feturi direct .Nu vreau decat un corector obisnuit :yawinkle: Si asa e o munca enorma .Practic acum amplificatorul nu mai este acelasi.Nu este nici al meuTe rog daca ai sfaturi practice si complete despre inlocuirea Stk-urilor astea sa mi le dai si mie prin mail sau aici cum doresti .Vad ca stk-ul final nu are numai doi trz Darlington de aceea te intreb mai mult sunt curios de varianta pe care ai adoptat-o pentru ca pare foarte rezonabila :prayer: Link spre comentariu
zal Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 Daca erai atent, ti-am scris mai demult de posibilitatea inlocuirii. Nu mai te apucai sa umbli prin alte parti.STKul 2250 are inauntru 2 etaje finale si se poate inlocui fiecare cu 2 trz. Darlington complementare + 2 rez. de 0,22-0,33ohmi si o superdioda intre baze, cea mai simpla fiind facuta din 3 diode 1N4003...7 inseriate cu 1 rez. de 10-47ohmi a carei valoare exacta se stabileste la reglaj cind trebuie sa obtii pe baze in jur de 1,1V (+ si -) fata de iesire (ai tensiunile trecute si pe schema). Pui trz. pe radiator si faci legaturile cu sirme in locul STKului. Legaturile la pini sint urmatoarele:1-baza npn12-U+13-emitor npn14-iesire15-emitor pnp16-U-17-baza pnp18-9-10-baza pnp211-U-212-emitor pnp213-iesire214-emitor npn215-U+216-baza npn2Daca te uiti cu atentie in schema, ai sa vezi ca rezistentele de emitor interne ale STKului au fost conectate extern in paralel pentru protectia de curent, asta inseamna ca poti lega direct cele 2 emitoare intre ele si legi o rez de 0,1-0,16ohmi in serie cu iesirea de dif a STKului. Sint multe scheme care folosesc asa rez. interne de emitor.Cred ca am fost destul de clar. Bafta! Link spre comentariu
lalihifi Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 Sincere multumiri . :partyman: Sunt curios de o chestie .Au crapat de obicei numai STKul 2250 sau si driverul pentru el ? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 Uneori crapa si STK3042, macar pe o parte. :smt003 La astea faceam o placuta cu BCuri si un BD cu care le inlocuiam.Se uitau fraierii si nu-si dadeau seama de modificare, pe unii îi interesau suruburile la cutie sa nu fi fost desfacute. :goodman: Link spre comentariu
lalihifi Postat Februarie 5, 2007 Partajează Postat Februarie 5, 2007 De fapt motivele ptr care am adoptat solutia mea au fost:Aveam deja Lm-ul si trebuia sa scot niste bani .Corectorul poate fi modificat relativ usor daca ai rabdare Nu am mai gasit nici macar tranzistoare de calitate aici in craiova si am fost nevoit sa refuz reparatii pe chestia asta .Si ultima ........am o mare placere in a modifica aparate :supz: Bafta in continuare si multumesc Link spre comentariu
zal Postat Februarie 7, 2007 Partajează Postat Februarie 7, 2007 Revin cu o corectie: STK2250 are o singura rez de emitor ptr. PNP. Cea ptr. NPN se poate adauga exterior, sau se face strap intre emitoarele finalilor si rez respectiva devine serie cu iesirea si folosita ptr. prot. de curent. Deci ar trebui o valoare de cca 0,22ohmi minim, nu 0,1-0,16 cit am spus mai sus. Link spre comentariu
lalihifi Postat Februarie 7, 2007 Partajează Postat Februarie 7, 2007 Chiar ma intrebam de ce are doar o rezistenta interna :smt005 Motivul e sigur cel descris de tine .In schema asta e folosita doar rez interna ca protectie la curent .Oricum am terminat de facut corectorul dar i-am facut si un etaj repetor la intrare dar ce ma supara ca pot de volum este de 250k Sa vad cum se aude asa !Ce mi-a placut la LM4780 este lipsa completa a zgomotului dar bineinteles nu spun ce am patit pana am scapat de brumul datorat buclei de masa :smt004 :rock: Link spre comentariu
zal Postat Februarie 7, 2007 Partajează Postat Februarie 7, 2007 Poti sa refolosesti protectia de curent, daca tot e acolo e pacat sa stea degeaba. Daca LMxxxx are pe intrare rez lui proprie (una de ordinul zecilor de Kohmi) putometrul de volum nu mai are nici o influenta. Legaturile fa-le cit mai scurte, si pune placuta cu LMxxxx pe radiator cu fundu-n sus, e mai comod de montat si de masurat si daca ii dai cu carioca verde nici nu se observa ca nu e de acolo. :smt003 :smt003 :smt003 Link spre comentariu
lalihifi Postat Februarie 8, 2007 Partajează Postat Februarie 8, 2007 Lm-ul e pus de duminica :yawinkle: Iar corectorul e terminat cam de alaltaieri dar cand conectez la intrarea corectorului intrarea de selecteaza sursa (manunchiul de panglici ) se cam paraziteaza intrarea .Dar o rezolv si pe asta .Protectia la curent nu o folosesc oricum Lm-ul le are pe ale lui . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum