snipson Postat Iulie 5, 2006 Partajează Postat Iulie 5, 2006 stie cineva ce integrata folosea aceasta statie ca final? mia venit cineva astzi cu ea sa io fac ca nu ii merge si cand o desfac vad ca lipseste integrata si cateva condensatoare plus o siguranta arsa. ce sa fac? daca aveti careva ceva ideii sunt binevenite. mam gandit ca daca nu gasesc sai pun integrata o sa iau ceva finalle cs0001, ar merge? pacat de ea ca are vumetru, filtru subsonic si loudness... reglaj bass treble balans .... protectie la scurtcircuit.... Link spre comentariu
snipson Postat Iulie 5, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2006 are numa un integrat ( ceva stk cred) care se pune pe radiatormai are inca un stk 3042 pe care scrie voltage amplifer da asta nu ii pus pe radiator cu toate ca ii de vreo 40 wtraf de 275w 2X 46 DC conzi de 10 mii pe 50 sig de 5 amperi pe ramuravumetru max 100W pe 8 omi (mere si pe patru) Link spre comentariu
snipson Postat Iulie 6, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2006 nu cred ca duce trafu ala de 275 w doua module din alea....tocmai am descoperit ca vumetru ii ars ii din ala facut ca si tuburile NIXIE, cu ceva filamente prin el plus ca mai lipsesc doi tranzistori.... numa ma enervez daca ma mai uit mult prin ea... ce naiba ala care o vrut sa o repare nu io putut pune la loc? io luat da nu io mai pus... merita cateva....sortech mersi pt timpu pe care mil acorzi, raman dator .... Link spre comentariu
snipson Postat Iulie 6, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2006 uite ce am gasit:da eu nu am loc numa de o integrata ca final.... Link spre comentariu
snipson Postat Iulie 10, 2006 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2006 pai atunici ce rost sa pun finali de 120w dac nu scoate mai mult de 80w?doar nu o tin pt mine, o repar si la vanzare cu ea..... deci nu trebuie sa fac cheltuieli in plus dacat daca chiar trebe..... ideal ar fi daca ias gasi stk-ul ala.... sau schema electrica.... vreau cam multe, nu?poate pana la urma ajunge piese de schimb, ce naiba ! orcum vreau sami fac ceva ipa..... Link spre comentariu
adi_0106 Postat Ianuarie 30, 2007 Partajează Postat Ianuarie 30, 2007 snipson daca te mai intereseaza acum ... pot sa zic ca am si eu un AM-U310 la reparat finalul lipsa (in cazul tau) de sub radiator este STK2250 - la mine este, dar cred ca este parlit mai multe detalii aici Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 30, 2007 Partajează Postat Ianuarie 30, 2007 Driverul STK3042 poate sa duca finale de 50-60W maxim. Nu am avut la reparat Akai-ul asta dar am avut altele si toate erau ori cu cite 2 STK0030 sau STK1040-1050-1060, ori cu cite unul dublu STK2030-2050 sau 2250 si tensiunile de alimentare nu depaseau +/-45V. S-ar putea ca tranzistorii lipsa sa faca parte din protectia de curent si de obicei se impusca si ei cind se arde finalul.Scoate schema si te vei lamuri.Bafta! Link spre comentariu
lalihifi Postat Februarie 3, 2007 Partajează Postat Februarie 3, 2007 Nu se merita sa cumparati Stk-urile .Le-a luat cineva cunoscut si a dat banii degeaba .Acum m-am apucat sa o modific dar:Din pacate pentru cei care vor sa modifice statia asta le spun ca si corectorul de ton este atasat direct la finalii aceia 2 :smt003 Asa ca nu vor avea corectie de basi si inalte daca baga kituri in locul finalilor :smt003 Asa mi-a placut amplificatorul (as vrea si eu unul chiar ars pentru carcasa :yawinkle: )O sa fie ceva de muncaBafta Link spre comentariu
adi_0106 Postat Februarie 3, 2007 Partajează Postat Februarie 3, 2007 Nu se merita sa cumparati Stk-urile .Le-a luat cineva cunoscut si a dat banii degeaba .daca cumperi falsuri - asa eAcum m-am apucat sa o modific dar:Din pacate pentru cei care vor sa modifice statia asta le spun ca si corectorul de ton este atasat direct la finalii aceia 2 :smt003si eu m-am gandit sa o modific dar problema tot aia a fostcred ca s-ar putea mofica lasand in interior placa cu amplificatorul si fara finali - asta in cazul in care corectorul poate functiona asa si sa pui kiturile pe langa, si sa scoti firul de intrare cu semnal in amplificator de pe placa si sa il bagi in noile kituri Link spre comentariu
zal Postat Februarie 3, 2007 Partajează Postat Februarie 3, 2007 Reteaua de corectie e legata intre iesirea de dif. si intrarea inversoare a amplifului. Ca sa o ''refolosesti'' trebuie sa se adapteze cit mai bine ca impedante si atenuare cu noul amplif care trebuie si el modificat pe intrarea inversoare. Nu toate se pupa cum trebuie si poti avea surpriza unor oscilatii de mare efect. :smt003 Link spre comentariu
lalihifi Postat Februarie 3, 2007 Partajează Postat Februarie 3, 2007 La el lucrez azi si maine :rolleyes: Partea finala o inlocuiesc cu un Lm de 2*60w dar am si trafo din fericire ptr ea.Iar la corector folosesc reteaua existenta bineinteles decuplata din partea finala si dusa la operationalul stereo de exista deja in el si acu ramanea degeaba.E leita cu cea din corectoarele obisnuite dar .......tre munca multaAsta implica mai multe modificari bineinteles dar tre sa reusesc ca daca nu toata munca ...................Ps Adi in legatura cu Stk-urile daca stii undeva originale te rog sa ne spui si noua :yawinkle: Link spre comentariu
zal Postat Februarie 3, 2007 Partajează Postat Februarie 3, 2007 Ce STK originale? Alea erau odata. Eu mai am unele noi si unele recuperate.STK2250 se poate inlocui cu tranzistori Darlington.La modificare trebuie scos si STK3042. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Februarie 3, 2007 Partajează Postat Februarie 3, 2007 Adi in legatura cu Stk-urile daca stii undeva originale te rog sa ne spui si nouasincer sa fiu ..... daca la statia mea erau parlite STK-urile aveam sa le iau de pe http://www.e-piese.rodar asta dupa ce m-as fi asigurat ca rusul din bazar nu are asemenea integrateam vazut la el STK-uri destul de ieftine care erau cumparate de oameni in varsta care pareau ca stiu ce cumparaeu de la rus ma aprovizionez cu majoritatea componentelor de putere (TDA-uri, tranzistori - de ex 2sc5200 & 2sa1943, KT818 & KT819 pt statiile rusesti, s.a.) componete care pe langa faptul ca au un pret bun - unele sunt si originalecand am zis unele m-am referit la tranzistori - despre care pot sa zic ca sunt 100 % originali .... iar despre TDA-uri .... am folosit tda7294 de la rus alimentat la +- 42 V in sarcina de 4 ohmi fara probleme, sau altul a fost folosit la +-35 V in sarcina de 2 ohmi o noapte intreaga la un show.... oricum ..... o fi sau nu originale - nu stiu ..... dar daca isi fac treaba cu brio si in conditii in afara parametrilor optimi - eu sunt multumit Link spre comentariu
adi_0106 Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 am fost si am vorbit cu rusul nu avea STK2250 la el dar a zis ca se poate aduce - pret maxim 25 RON ideea cu maxim este ca cel mai scump STK la el este 25 ron Link spre comentariu
lalihifi Postat Februarie 4, 2007 Partajează Postat Februarie 4, 2007 Faceti ce vreti Eu va spun ca un STK original nu e atat .Acum cativa ani cand nu gaseai facaturi un Stk era jumatate din pretul aparatului . :tonqe: Ieri am facut partea de amplificare si azi lucrez la adaptarea corectorului existent cu operationalul care acum sta degeaba prin amplificator :rock: Sa speram ca merge Teoretic da dar cu practica e mai greu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum