Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare frecventa amplificator genius 5000

Postări Recomandate

Salut!Am cumparat un woofer defect de genius 5000.i-am schimbat TDA 7294 si acum functioneaza, doar ca frecventa basului este cam enervanta, cred ca este prea mare.vreau sa modific frecventa, sa gasesc combinatie care sa ma multumesca, dar nu stiu la ce componente sa umblu.Aceasta este schema amplificatorului din genius 5000

post-5461-139829567717_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

adica? cum te enerveaza frecventa basului?? :scarpin Nu e cumva difuzorul in sine defect? :freaza: Baraie ca dracu? Incearca sa conectezi la etajul de bass un alt subwoofer, atentie la impedanta lui (rezistenta). Daca acela merge corect si are bas placut, atunci e clar ca ai difuzorul de bass defect. Poate fi descentrat si ti-a frecat bobina de miez si te-ai ales cu un scurt in bobina lui care ti-a ars TDA 7294. Ca daca e asa cum zic eu, atunci si rezistenta difuzorului de bass se modifica in functie de cum atinge bobina pe miezul magnetic si rezultatul este un sunet enervant si o rezistenta mai mica pe bobina difuzorului care la o utilizare indelungata poate sa i-ti arda TDA-ul. In concluzie verifica difuzorul ca s-ar putea sa mai pui multe TDA-uri pe el :da

Link spre comentariu

poti sa cobori limita frecventei si marind C42, dar tot asa, in pasi mici. daca il maresti prea mult risti sa incepi sa atenuezi inclusiv intre 30-40Hz. succes la modificari! exista si posibilitatea sa se auda placut dar numai pana la o anume putere, fiindca in functie de filtrul trece-jos putem intui ca si incinta nu a fost proiectata sa se axeze pe frecvente asa joase (pe romaneste, posibil ca randamentul sa se reduca)

Link spre comentariu

Urechiometric sunetul a sczut progresiv si "destul de liniar" , nu am aparatura cu care sa masor intensitatea sonora. generatorul folosit pentru testul facut de mine este unul "PC based" ,sunetul fiind aplicat dintr-o placa de sunet 7.1 Gold Mistique , destul de bunicica.. Cat despre Genius , are multe "hibe" in anumite regiuni ale mediilor cam sufera de prezenta , de exemplu la frecventa de 1kHz presiunea sonora e mai scazuta. dar sta bine undeva la 500-800Hz. Ma refer la intreg sistemul , iar aceasta caracteristica poate fi deficitara si din cauza boxelor/satelitilor.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator gica pilula

Salut!Am cumparat un woofer defect de genius 5000.i-am schimbat TDA 7294 si acum functioneaza, doar ca frecventa basului este cam enervanta, cred ca este prea mare.vreau sa modific frecventa, sa gasesc combinatie care sa ma multumesca, dar nu stiu la ce componente sa umblu.Aceasta este schema amplificatorului din genius 5000

ziua buna oameni buni.o rugaminte,poate cineva sa ma lamureasca si pe mine cu marcajul condensatoarelor din respectiva schema?nu am intalnit pana acum astfel de marcaje...mc472,....cap 102....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări