Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare cabluri sursa


gabyh

Postări Recomandate

am luat de la cineva o sursa Levicom, de 550w dar dupa cum pare seamana a ceva "vapor made" cu toate ca are in jur de 2kg si..(e un model ciudat 550XPE-P) Levicom Black Power Rev. II 550W ATX SATA (SPS-550XPE-P.R2) | Skinflint Price Comparison EU si ma bate gandul sa intervin cu niste modificari in ce priveste cablurile ei. As dori niste pareri/sfaturi in ceea ce doresc sa fac.Sursa are urmatoarele caracteristici :2 fan: 80mm + 92mm (thermo controlled) • PFC: passive • +3.3V: 36A • +5.0V: 38A • +12.0V: 20A • -5.0V: 0.3A • -12.0V: 0.8A • +5 Vsb: 2.0A • 20-pin ATX plug 1xsata, 1x6pin auxiliary power cable, 8x4pin(molex), 1x4pin 12v, cablurile sunt destul de lungi, in jur de 50cm.Vreau sa modific cablul care vine la placa de baza inclusiv mufa adaugand o mufa cu 24 pini cu toate ca cel al sursei e "imbracat" intr-un fel de plasa de metal apoi material transparent incat trebuie sa merg separat cu cele 4 fire, apoi sa adaug 4-5 sata si in ultimul rand sa plec direct de pe placa cu o alimentare suplimentara pentru o placa HIS HD4830 cu 6 pini.In ideea ca sa nu folosesc 2 mufe molex si un adaptor pentru 6pini vreau sa folosesc sase cabluri mai groase in diametru decat cele uzuale ale surselor sau...6 cabluri care provin din 2 cabluri FIT (ecranate) de 30-40cm ca cele folosite in televizoare intre traful de linii si ecran.Care din cele doua variante ar fi mai buna? Cam ce amperaj pot suporta acele cabluri fit?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • gabyh

    7

  • paul14

    3

  • VEF

    3

  • Matrixu

    2

Top autori în acest subiect

Sigur cablul pentru placa de baza nu este 20+4 pini? Cam toate sursele au asa, alea vechi aveau doar 20 pini.Pentru placa video ai deja cablu, de ce sa mai faci altul?

1x6pin auxiliary power cable

Iar sata poti sa pui cate vrei, numai sa nu depasesti puterea sursei, dar nu stiu ce faci cu atatea, eventual mai desfintezi din molex-uri.Care este configuratia pc-ului? Doar placa video se poate duce pana la 225w: 150w din cablul 6 pini si 75w din pci.
Link spre comentariu

Poti sa faci modificarea aceasta :da Si eu acum sunt in lucru cu asa ceva : montez cabluri sleved (imbracate) si mai lungi de pe o sursa defecta pe o alta sursa mai noua dar cu aceasi putere. Treaba e relativ simpla atata vreme cat nu incurci firele intre ele. Poti adauga ce mufe vrei tu si cate vrei tu, dar ai grija unde le legi in sursa sa nu le incurci cumva. Dar cea mai mare problema este puterea sursei. Putem pune un milion de cabluri pe ea, ca sa putem face cat mai multe conexiuni......dar va face fata sursa la atatia consumatori? :scarpin ? Aici e marea problema. :da In rest poti sa adaugi ce vrei tu : inca o mufa ATX 20+4 pini + inca un CPU 4pin + 10 Molex sa zicem, 10 SATA, 5 PCI-Expres 6 sau 8 pini si multe altele....dar va duce sursa atatea componente? Este util sa ai din fiecare cate ceva, adica daca lipseste o alimentare de placa video de exemplu si sursa are putere sa duca o placa mai energofaga, atunci are sens :da ...daca nu, atunci numa te vei incurca mai tare in cabluri.

Link spre comentariu

Ideea este ca incerc sa imi schimb intreg sistemul actual cu ceva gen am3+ sau sock 1136 1155 1156 ca si placa de baza dar si procesor ceva din seria FX saui5 i7, singura care ramane sa zicem mai in urma e placa video .. HIS HD4830 512/256...urmand sa imi iau ceva mai performant mai tarziu ..si tot ceva din seriile energofage :freaza: 6870x2 sau 69xxapropo de schimbatul cu cabluri mai groase am vazut la cineva cabluri impuscate tot din cauza unui adaptor conceput aiurea, pe un singur molex asa ca prefer ceva mai sigur fara adaptor direct prin cositorire pe cablaj...eram curios daca sectiunea acelor cabluri fit suporta fara a se produce o supraincalzire a lor

Link spre comentariu

Sursa n`o sa tina un amd si o placa video dual-gpu. Un fx are consum de 100-125w stock, fara oc, iar o placa dual-gpu sare de 300w lejer, tot fara oc.PS: decat sa iei o placa dual-gpu din generatia veche, iesi mult mai bine cu ceva de acum, o gtx 660ti minim sau best-buy-ul actual, hd 7970. Sunt placi mult mai reci, consuma mai putin si au performante foarte bune. Sa nu mai zic de instabilitatea placilor dual-gpu la drivere si aplicatii.Sfatul meu e sa astepti pana scoate Intel nou serie Haswell, iar placile video mai urca o generatie.

Link spre comentariu

@paul14:nu ti se pare ca te-ai intins prea mult cu placile,alea sunt deja pentu entuziasti,pentru noi,oamenii de rand ne sunt de ajuns si placi gen hd7850 sau hd7870.

Pentru a stapani un gtx660 ti-ar trebui un intel i5,3350P fiind un best-buy,iar pt amd "piledriver" fiind cea mai buna configuratie:

 

-AMD FX-6300+HD7770 VaporX OC(poti sa pui si 2 daca placa de baza tine CrossFireX)

-AMD FX-8320+HD7850 DualX OC

-AMD FX-8350+HD7870 WindForce 2X sau HD7950 WindForce 3X OC

 

Iar daca vrei intel:

 

-Intel Core i5 3350P+GTX660 SC Signature

-Intel Core i5 3570K+GTX660 Ti

-Intel Core i7 3770K+GTX680 Phantom sau WindForce 3X

 

Evindent,ca toate aceste configuratii au nevoie de surse bune,cu multi amperi pe rail-ul de 12V.

Deci,pentru amd-uri ar fi:

http://www.pcgarage.ro/surse/sirtec-high-power/element-plus-500w/

http://www.pcgarage.ro/surse/sirtec-high-power/element-bronze-600w/

http://www.pcgarage.ro/surse/ocz/zs-series-550w/

http://www.pcgarage.ro/surse/corsair/builder-cx500w-v2/

 

Iar pt intel-uri:

http://www.pcgarage.ro/surse/seasonic/s12ii-620-bronze-620w/

http://www.pcgarage.ro/surse/seasonic/g-series-650w/

http://www.pcgarage.ro/surse/corsair/cmpsu-850tx-v2/

http://www.pcgarage.ro/surse/corsair/gs-series-gs700/

http://www.pcgarage.ro/surse/corsair/builder-series-cx750/

http://www.pcgarage.ro/surse/enermax/naxn-82-plus-750w/

 

Evident,daca nu lucrezi la NASA sau CERN nu ai nevoie de cine stie ce naveta spatiala.

 

@gabyh:spune-ne exact ce buget ai si dupa mai discutam.

Link spre comentariu

momentan cu bugetul e problema ..oricum varianta pe intel e optionala..deoarece nu am fost niciodata adeptul placilor/procesoarelor de la intel ci doar a celor amd dar daca se iveste ocazia avand in vedere ca nu le voi procura din magazinele din tara ci din alte surse ar fi si asta o varianta,,,la fel si cu placile video nu sunt adeptul celor GTX5xx sau 6xxx si nici a altora de la nvidia prefer doar ati..un buget ar fi cam de 2000ron pentru procesor+placa de baza atat in cazul ca le procur din tara...si apoi chiar adca sa spunem ca uneori sunt un pic de gamer inrait nu pot spune ca voi incerca variante in crossover sau sli cu mai mult de 2 placi :speriat prefer o singura placa am avut ocazia sa imi procur surse puternice de 1000/1500w dar...sincer in conditiile in care nu ma tenteaza ideea unui sistem gen 4 x gtx690 sli :speriat nu se merita investitia...nu de alta dar.. trebuie sa-mi fac contract separat cu eon electrice :sparge: cred ca pentru moment un maxim de 550-600w reali sunt [email protected] FIT sunt scoase de la niste transformatoare de linii defecte si ma interesau niste caracteristici ale acestora privind intensitatea la care rezista conductorul central avand in vedere ca in practica rezista la tensiuni de 26kv :nebunrau:

Link spre comentariu

26Kv si cativa miliamperi. La surse e invers. Sunt 5V si 15-20A sau 12V si 5-10A. Deci la surse se folosesc cabluri multifilar nu cablu dur de tipul celui de FIT la tv care are alte proprietati respectiv fir subitre plin si o izolatie ca atare pentru FIT. Cablurile de la o sursa serioasa defecta sunt de ajuns pentru consumul pe care il suporta o placa de computer. Serioasa=Chiftec, Thermaltake etc.

Link spre comentariu

@porscheg Cam mici amperaje ai specificat :da Eu am avut sursa cu 3,3v-36A, 5v-50A si 12v-40A.Deci trebuie cabluri cat decat bune, dar exact cum ai zis tu, merg foarte bine cele recuperate de la o sursa mai serioasa, nu chinezarie.Respect.

Link spre comentariu

26Kv si cativa miliamperi. La surse e invers. Sunt 5V si 15-20A sau 12V si 5-10A. Deci la surse se folosesc cabluri multifilar nu cablu dur de tipul celui de FIT la tv care are alte proprietati respectiv fir subitre plin si o izolatie ca atare pentru FIT. Cablurile de la o sursa serioasa defecta sunt de ajuns pentru consumul pe care il suporta o placa de computer. Serioasa=Chiftec, Thermaltake etc.

cablurile respective nu sunt monofilare pe interior ci multifilare cel putin cele de culoare roz iar celalalt intradevar e fir rigid pe interior si ecranaj mai putin gros , nu am micrometru dar sunt mai groase in ce priveste firul din mijloc decat cele de la surse (1mm la o masurare cu un subler)...revin cu dimensiunea exacta a firului cum am acces la un micrometru...in cealalta varianta am niste cabluri de la un copiator dezmembrat care sunt mai groase decat cele din surse la o masurare cu un subler firul central are in jur de 0,75-1mm la exterior fiind cam 3,5mm avand doua izolatii cea exterioara fiind destul de groasa si e foarte elastic
Link spre comentariu

@porscheg cred ca am inteles la ce te-ai referit ca sunt cabluri utilizate in general doar pentru tensiuni foarte mari mai putin intensitati...cred ca ma voi orienta spre o a treia varianta.... cablu multifilar cu sectiune de 2,5mm si nu vor mai fi alte probleme ...doar ca nu dispun ca si culori de galben ci doar maro si negru :nebunrau:

Link spre comentariu

@DonNCSS Nu m-am intins chiar deloc, din moment ce aduce vorba de o placa dual-gpu din seria 6000 de la ati, e clar ca isi permite ceva mai spre high end din seria actuala. Seria 6000 de la ati se mai gaseste doar sh si pretul mediu e peste 1.500lei un dual-gpu.@gabyh Nu are rost sa o dai in fanboy cu amd-ul si placile lor, am facut si eu ca tine si am iesit in pierdere. La ora actuala Intel are performante mult mai bune decat Amd, sunt mai reci, consuma mai putin etc. Amd arunca ceva semne ca si-ar reveni, dar mai au de lucrat. La partea de placi video sta mai bine Ati, 7970-le fiind best-buy, gtx 670-680 sunt prea scumpe, au raportul mare pret/perfomanta.Un lucru foarte important cand te apuci sa faci un pc, este destinatia lui, la ce-l vei folosi preponderent si daca faci oc (overclock).In 2.000lei intra un i5, placa de baza, 4-8gb ram si sursa/ssd/carcasa.

Link spre comentariu

cam asa arata interior "coaja" aia de sursa pe care ma batea gandul s-o adaptez Posted Image[/img] asta e cu PFC pasiv dupa cum pare

dar cred ca ma orientez si spre un OCZ de 850w ..gasii un OCZ Z-Series 850W Modular PSU cu ceva defect, la un pret acceptabil si cred ca e net superioara acesteia , avand in vedere ca una noua sare ca pret de 7-8mil

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări