Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire leduri dayline far.

Vizitator laurentiu88richi

Postări Recomandate

Salut.

De curand am achizitionat un set de faruri care au si "dayline" si as vrea sa schimb ledurile de la dayline.

Au venit cu leduri 3528 si as vrea sa pun ceva mai luminos.

M.am gandi la ledurile piranha sau ceva leduri de 1w.

As dori ceva pareri despre aceasta mica modificare sau alte pareri.

Atasez si o poza cu un led de la far si un clip.

post-73649-1398295671_thumb.jpg

post-73649-139829567106_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

4

• bebe33sb

1

• ghostdust

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

"deyline" ? Ce-i aia? In engelza se zice dayline, iar traducerea inseamna 'linie de zi', care e ceva logic, avand in vedere ca lumina e in forma de linie si e facuta sa meraga ziua

Link spre comentariu

"deyline" ? Ce-i aia? In engelza se zice dayline, iar traducerea inseamna 'linie de zi', care e ceva logic, avand in vedere ca lumina e in forma de linie si e facuta sa meraga ziua

Scuze, m-am exprimat gresit :bataie

Am ceva loc sa plasez si un mic radiator pentru fiecare led.

Dar cum realizez alimentarea la ledurile de putere?

Si cam ce leduri ar avea loc acolo?

post-73649-139829567124_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Leduri de o juma' de watt cu un radiator fiecare ,legate in serie cate 2 si o rezistenta de limitarea curentului (pe fiecare serie) . Evident ca incap tot leduri in capsula 3528 sau poti face cu leduri mai tari ,XP-G2 R5 numai ca acelea au nevoie de racire pe radiatoare mari si scc cu semiconductoare .

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Ledurile prezentate sant de 0,5...1W ,chinezesti (original chinezesti ,adica facute de chinezi de capul lor) si se cositoresc de placutele din dreapta imaginii . Placutele sant din aluminiu (MCPCB) si nu ai tehnologia de lipire a ledurilor ,placutele cu leduri vin prinse de radiatorul propriuzis .Ledurile pe care le-am recomandat sant mai mici decat cele originale dar dau mult,mult mai multa lumina si ,de asemenea, se pot inseria cate 4 dar ai nevoie de o scc pt fiecare far. Cu 6 buc de XP-G am facut un far care 'vede' mai bine decat unul cu halogen ,dar necesita un radiator mare (LGA478).

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am reusit sa montez leduri de"1W", mai precis 90lm, 300mA bucata.Am pus cate 4 in serie cu o rezistenta de 6,8 ohm, 10W, dar imi scade curentul dupa ritmul turatiei motorului!!!Acum am achizitionat un stabilizator de tensiune 12V, 1,5A L7812CV.Mai trebuie ceve inafara de acel integrat? cum se fac legaturile? :jytuiyu Imi rezolva problemele doar integratul fara acea rezistenta? Multumesc!

Link spre comentariu

Pai oricum 7812 nu poate alimenta 4 leduri in serie.1 led are nevoie de 3-3,4V. Deci 3 leduri: 9-10,2V4 Leduri: 12-13,6VTotodata, 7812 are nevoie de cam 2V in + pe intrare,fara de iesire...deci un minim de 14V. Daca tensiunea de intrare scade sub 14V, atunci si isirea incepe sa scada sub 12V, adica cucu stabilizare3 leduri inseriate cu o rezistenta potrivita (18-20 ohmi, de putere) n-ar trebui sa mai palpaie (sau f putin,oricum)@laurentiu88richi -la 300mA, ledurile alea au nevoie de radiator... Asa ca ori reduci curentul, ori le racesti!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări