Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vumetru

IsBlacks

Postări Recomandate

Merge, dar am intampinat o mica problema: incepe sa mi se aprinda pe la 16/30(volumul combinei) pot sa fac sa se aprinda mai devreme mentionez ca am umblat la accea rotita si cel mai devreme am putut sa fac sa se aprinda la 16

...hai sa intreb ..ca nu prea te-am "tradus" de data asta ... rotita inseamna semireglabilul de la vu-metru?....daca da modifica rezistenta dinaintea semireglabilului.... cu o valoare mai mica ( ex. 330 ohm (cred ca este vorba de R1 ...si in schema apare intre 330 ...si XXX ohm spun din memorie ...ca aseara am vazut schema ta. si sper sa nu gresesc....verifica un pic)

PS: din ceea ce stiu eu "calibrarea" apriderii ledurilor de face in functie de nivelul in db ....nu chiar dupa ureche ca in cazul tau ...dar mere :rade: doar este primul montaj asamblat...

La mai multe

PS2: banuiesc ca 16/30 este vorba de nr. de diviziuni de la potentiometru de volum ?

da rotita este semireglabilul dar nu imi venea in minte cuvantul

si da 16/30 este numarul de diviziuni

acum schimb leduriile cum 3 verzi 2 galbene si unul rosu mai puternice decat cele verzi primite cu vumetrul

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• IsBlacks

55

• remus68

30

• Eusebiu Angelescu

15

• sorinpavel

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

gata, l-am montat si intr-o cutie este perfect functional, doar ca mai trebuie schimbate cele 2 leduri galbene, pentru ca par cam obosite

aici este un filmulet cu el "in actiune"

:da
Link spre comentariu

gata, .....aici este un filmulet cu el "in actiune"

:aplauze bravos asta este primul pas ...poate incepi sa si intelegi ceva din ramura asta a electronicii ( cum am scris mai sus sa incepi....) daca tot iti place sa "mesteresti" si treci in "alta liga" a vu-metrrelor ...--> cu operationale si ... --> Spectrum Analayzer :101 PS: multumim ca nu ai facut testele cu "vocalizele" lui guta de maimu..../salam s.a.m.d :aplauze
Link spre comentariu

gata, .....aici este un filmulet cu el "in actiune"

:aplauze bravos asta este primul pas ...poate incepi sa si intelegi ceva din ramura asta a electronicii ( cum am scris mai sus sa incepi....) daca tot iti place sa "mesteresti" si treci in "alta liga" a vu-metrrelor ...--> cu operationale si ... --> Spectrum Analayzer :101 PS: multumim ca nu ai facut testele cu "vocalizele" lui guta de maimu..../salam s.a.m.d :aplauze
Nu se pune problema de acel gen de muzica :))
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

daca schimb semireglabilul standard cu unul de 25k voi putea sa fac leduriile sa se aprinda la un volum mai mic, deoarece acum leduriile incep sa se aprinda la un volum destul de ridicat?

Link spre comentariu

Scurtcircuitezi rezistenta inseriata cu semireglabilul de la intrare (cistigul nu e spectaculos; la fel era si daca mareai valoarea semireglabilului in cazul in care raminea si rezistenta serie de la intrare).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări