Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vumetru

IsBlacks

Postări Recomandate

• Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• IsBlacks

55

• remus68

30

• Eusebiu Angelescu

15

• sorinpavel

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Verifica sa nu ai scurtcircuit intre firele conectate la intrarea vumetrului si conecteaza-le exact asa cum vezi in poza asta. Semireglabilul dupa vumetru il poti actiona la jumatatea cursei si de la combina vei regla volumul de la minim.masa la "negru"intrarea de semnal a vumetrului la "rosu"download/file.php?id=36699&mode=view

masa cui la negru? cablului cu mufa 3,5?
Link spre comentariu

masa de la vumetru la "negru"intrarea de semnal a vumetrului la "rosu"

Adica cele doua fire de la intrarea vumetrului.
deci mai trag un fir de la masa vumetrului spre negru de pe spatele combinei?masa nu trebuia sa fie de - de la transformator?
Link spre comentariu

Am incercat sa ajut... dar se pare ca nu intelegi mai nimic...Spor la treaba si succes in continuare! Reciteste TOT ce s-a scris pina acum.

am citit si tot nu am inteles cum trebuia? eu alimentarea la vumetru am facuto asa: firul de+ de la transformator l-am lipit pe+ pe vumetru iar firul de- de la transformator l-am lipit pe masa la vumetru este ceva gresit aici? ca sincer nu inteleg?
Link spre comentariu

am citit si tot nu am inteles cum trebuia? eu alimentarea la vumetru am facuto asa: firul de+ de la transformator l-am lipit pe+ pe vumetru iar firul de- de la transformator l-am lipit pe masa la vumetru este ceva gresit aici? ca sincer nu inteleg?

...nu ...asta se refera la alimentarea montajului (vu-metrului)....dl user @remus68 se referea la iesirea din combina --> respectiv intrarea in vu-metru care are doua fire : unul de semnal L sau R ..si evident masa ...borna neagra de la combina sau firele acelea multe din cablul cu jack de 3,5mm. Am mai spus mai sus si eu ...dar n-ai fost atent ....

trebuie sa iei o combinatie de ierire L /masa sau iesireR/masa

PS: de ce nu incepi cu ceva mai simplu daca doresti sa inveti electronica?
Link spre comentariu

...nu ...asta se refera la alimentarea montajului (vu-metrului)....dl user @remus68 se referea la iesirea din combina --> respectiv intrarea in vu-metru care are doua fire : unul de semnal L sau R ..si evident masa ...borna neagra de la combina sau firele acelea multe din cablul cu jack de 3,5mm. Am mai spus mai sus si eu ...dar n-ai fost atent ....

trebuie sa iei o combinatie de ierire L /masa sau iesireR/masa

PS: de ce nu incepi cu ceva mai simplu daca doresti sa inveti electronica?

an zis ca este ceva interesant si practic si am zis ca de ce sa nu incerc

deci am inteles bine? de la combina iau 2 fire de la L\R si Masa si le leg la intrarea audio de pe vumetru?

un proiect ma simplu si practic ce mi-ati recomanda:D? :jytuiyu

Link spre comentariu

.....un proiect ma simplu si practic ce mi-ati recomanda:D? :jytuiyu

...este plina sectiunea de "incepatori" cu trimitere catre pagini cu sheme/montaje....dar trebuie sa incepi si cu ceva teorie minima . :rade: ....despre tensiune/curenti/componente pasive/active ...legea lui Ohm si verificarea in practica cu montaje simplePS: sper ca ai inteles ca L/R inseamna una din ele L sau R...adica nu unesti L cu R sa te duci in montaj!!!
Link spre comentariu

.....un proiect ma simplu si practic ce mi-ati recomanda:D? :jytuiyu

...este plina sectiunea de "incepatori" cu trimitere catre pagini cu sheme/montaje....dar trebuie sa incepi si cu ceva teorie minima . :rade: ....despre tensiune/curenti/componente pasive/active ...legea lui Ohm si verificarea in practica cu montaje simplePS: sper ca ai inteles ca L/R inseamna una din ele L sau R...adica nu unesti L cu R sa te duci in montaj!!!
Da am inteles iau l sau r si unesc unul din ele cu masa combinei si duc cele 2 fire pe vumetru
Link spre comentariu

Da am inteles iau l sau r si unesc unul din ele cu masa combinei si duc cele 2 fire pe vumetru

:nebunrau: cred ca este ora inaintata.... sau ma testezi

ex : fir la iesirea rosie a difuzorului L ---> intrarea vu-metru ( zona semireglabil)

fir la iesirea neagra a dif. L --> intrare /masa vu-metrului

Link spre comentariu

Merge, dar am intampinat o mica problema: incepe sa mi se aprinda pe la 16/30(volumul combinei) pot sa fac sa se aprinda mai devreme mentionez ca am umblat la accea rotita si cel mai devreme am putut sa fac sa se aprinda la 16

Link spre comentariu

Merge, dar am intampinat o mica problema: incepe sa mi se aprinda pe la 16/30(volumul combinei) pot sa fac sa se aprinda mai devreme mentionez ca am umblat la accea rotita si cel mai devreme am putut sa fac sa se aprinda la 16

...hai sa intreb ..ca nu prea te-am "tradus" de data asta ... rotita inseamna semireglabilul de la vu-metru?....daca da modifica rezistenta dinaintea semireglabilului.... cu o valoare mai mica ( ex. 330 ohm (cred ca este vorba de R1 ...si in schema apare intre 330 ...si XXX ohm spun din memorie ...ca aseara am vazut schema ta. si sper sa nu gresesc....verifica un pic)

PS: din ceea ce stiu eu "calibrarea" apriderii ledurilor de face in functie de nivelul in db ....nu chiar dupa ureche ca in cazul tau ...dar mere :rade: doar este primul montaj asamblat...

La mai multe

PS2: banuiesc ca 16/30 este vorba de nr. de diviziuni de la potentiometru de volum ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări