Eusebiu Angelescu Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 In coninuare ce trebuie sa fac? Pt ca am ramas doar cu firul negru (imaginea postul anterior)? ...pai am crezut ca ai inteles din ceea ce am scris......Firul NEGRU din secundar nu se foloseste!!!! (ramane izolat in aer...de fapt intre albastru-negru -albastru gasesti o tensiune dubla de 6V alternativ ...ACV!!!!.folosind numai firele albastre tensiunea este de 12V ACV...alternativ)Recomandarea mea este sa finalizezi circuitul cu intrerupator (... aici ar fi trebuit si o siguranta)--> traf -->punte redresoare/condensator si sa verifici prezenta unei tensiuni DCV de aprox 15 V pe bornele condensatorului ( apropo condensatorul la ce tensiune maxima este? ...scrie pe el) ...si abia dupa ce este in regula se alimenteaza montajul (tanand cont de polaritatea +/- ...de pe aceiasi pini ai condensatorului unde ai masurat tensinea). PS: pentru masurarea tensiunii se trece comutatorul multimetrului pe pozitia 20V DCV ... Dupa ce se verifica ca etse oK se cupleaza sursa de semnal audio la montaj....apropo de unde vrei sa preiei semnalul audio ATENTIE LA CIRCUITUL DE 230V AC pana in TRANSFORMATOR (firele rosii din transformator, si evident intrerupatorul) daca simti ca nu te descurci apeleaza la o persoana care cunoaste cum se "umbla" cu tensiune inalta...nu-i nicio rusine!!! Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Deci ce am inteles eu: + si - de la condensator le leg la + si - de la punte, iar firele albastre la cate un ~ de pe punte. E bine cum am inteles? Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Deci ce am inteles eu: + si - de la condensator le leg la + si - de la punte, iar firele albastre la cate un ~ de pe punte. E bine cum am inteles? da ...am scris mai sus..... dar am mai recomandat: Recomandarea mea este sa finalizezi circuitul cu intrerupator (... aici ar fi trebuit si o siguranta)--> traf -->punte redresoare/condensator si sa verifici prezenta unei tensiuni DCV de aprox 15 V pe bornele condensatorului ( apropo condensatorul la ce tensiune maxima este? ...scrie pe el) ...si abia dupa ce este in regula se alimenteaza montajul (tanand cont de polaritatea +/- ...de pe aceiasi pini ai condensatorului unde ai masurat tensinea). Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Si iesiriile spre vu metru de unde le trag? Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Si iesiriile spre vu metru de unde le trag?daca de referi la alimentare am zis mai sus .....pe aceiasi pini pe care ai montat condensatorul ...cu respctarea polaritatii ( adica + de la montaj la + de la condensator/punte si - montaj la - de la condensator/punte) ....Alta "iesire" eu nu vad la montajul asta....decat intrarea de semnal audio si intrarea din spre alimentator/ Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Ok multumesc o sa caut azi un intrerupator, la firul de sunet cum trebuie sa fac iau un cablu de la boxa si il trec prin "in" de pe vu-metru? Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 .... la firul de sunet cum trebuie sa fac iau un cablu de la boxa si il trec prin "in" de pe vu-metru?...nu preiei din iesirea catre boxa.....mai bine folosesti o sursa de semnal audio care are o iesire audio de casti ... Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 am intampinat o problema.. transformatorul imi scoste 16,20v( variaza intrr 16v si 16,20v) este vreun risc sa ard vu-metrul? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Daca tensiunea nominala mentionata pe condensatoarele electrolitice este de minim 25V, nu e nici o problema. Ledurile vor lumina mai puternic si cam atit (rezistenta inseriata cu ledul limiteaza in acest caz curentul prin led la vreo 14mA). Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 ok am inteles, acum cum fac cu sunetul, eu ma gandeam ca un fir din cele doua ce merg spre boxa sa il trec prin vu-metru? e bine? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Nu! Intrarea vumetrului o poti pune in paralel cu difuzorul, dar cind faci proba vei utiliza amplificatorul la puteri reduse de iesire. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Nu! Intrarea vumetrului o poti pune in paralel cu difuzorul, dar cind faci proba vei utiliza amplificatorul la puteri reduse de iesire....fara suparare dar userul este incepator incepator in electronica/fire/etc....de-asta i-am recomandat mai sus........mai bine folosesti o sursa de semnal audio care are o iesire audio de casti ......sa elimene riscul de a face scurt pe iesirea de la amplif/ sau ce device o avea ...(...poate nici nu are protectii ce device vrea sa utilizeze)stima Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 .... la firul de sunet cum trebuie sa fac iau un cablu de la boxa si il trec prin "in" de pe vu-metru?...nu preiei din iesirea catre boxa.....mai bine folosesti o sursa de semnal audio care are o iesire audio de casti ...deci imitrebuie de exemplu un mp3? daca da cum leg firele de la mufa deoarece am +,- si impamantarea( multe firicele ce acopera + si - Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 ...deci imitrebuie de exemplu un mp3? daca da cum leg firele de la mufa deoarece am +,- si impamantarea( multe firicele ce acopera + si -poate merge si un mp3...cu toate ca are nivelul de iesire cam mic....dar "device-ul" care are boxelele mentionate mai sus de tine, nu are o ierire pentru casti? cat priveste conectarea ...iar imi trebuie traducere pentru multe firicele (!?) poti sa faci o pozna? Conectarea la care m-am referit ( presupunand ca este device-ul stereo....) nu are impamantare (!?), are iesire L/iesire R /masa ....privind mufa de la tamburus catre protectia mufei .... ti trebuie sa iei o combinatie de ierire L /masa sau iesireR/masa ( doar doua din trei fire folosesti) Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 astea sunt pozele cu mufele combinei + 3,5mm in fata si cu mufa de 3,5mm cu cabluriile Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum