IsBlacks Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 intre timp am reusit sa rup un piciorus de baza de la un tranzistor... o sa merg maine de unde am cumparat vu-metrul sa mai cumpar unul un tranzistor si 12 leduri: 6 verzi 4 galbene si 2 rosii Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 am mai cumparat astazi un vu-metru un transformator de 12v 200mA si domnul de la care l-am cumparat mi-a zis ca trecuie sa fac o "punte" cu 2 elemente( sunt in imagine) cum trebuie sa le montez? cel cu patru pini este rb157 iar cel cicindric nu stiu deoarece nu scrie.. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Cel cu 4 pini este p punte redresoare pe care ai notat +,- si ~ ~.Cei doi pini de + si - il legi la plusul si minusul condensatorului(piesa cu 2 pini)Iar ~ si ~ la firele care vin de la traf. Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 viewtopic.php?p=497881#p497881 Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 puteti sa imi spuneti daca am facut bine montajul va rog? pentru ca nu vreau sa il ard si pe acesta:D? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Componentele arata a fi bine amplasate. Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 perfect ma apuc acum sa fac transformatorul si revin cu rezultateleapropo, transformatorul il conectez cu cele 2 fire rosii la + si - la priza ? Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 perfect ma apuc acum sa fac transformatorul si revin cu rezultateleapropo, transformatorul il conectez cu cele 2 fire rosii la + si - la priza ?...eu zic sa mai verifici zona de sus cu diode....(cele de sticla) vezi ca sunt inversate A si C....(cel putin doua diode am vazut..a doua de la stanga la dr. si a 4-a)...adica D3 si D5 ...asa cum sunt montate.PS: dunga neagra...trebuie sa fie in acelasi parte la toate diodele Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 perfect ma apuc acum sa fac transformatorul si revin cu rezultateleapropo, transformatorul il conectez cu cele 2 fire rosii la + si - la priza ?...eu zic sa mai verifici zona de sus cu diode....(cele de sticla) vezi ca sunt inversate A si C....(cel putin doua diode am vazut..a doua de la stanga la dr. si a 4-a)...adica D3 si D5 ...asa cum sunt montate.PS: dunga neagra...trebuie sa fie in acelasi parte la toate diodeleMultumesc mult de observatie! am rezolvat! Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Multumesc mult de observatie! am rezolvat!...ok dar tot mai este ceva....verifica si ledurile (tesitura de pe corp indica - ...catodul ...care conform schemei trebuie sa fie inspre rezistente.... iar + ...anodul trebuie sa fie toate spre alimentare.Nu se vedee prea bine poza ...dar cred ca la tine sunt inversate toate.....n-ai un multimetru? Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Multumesc mult de observatie! am rezolvat!...ok dar tot mai este ceva....verifica si ledurile (tesitura de pe corp indica - ...catodul ...care conform schemei trebuie sa fie inspre rezistente.... iar + ...anodul trebuie sa fie toate spre alimentare.Nu se vedee prea bine poza ...dar cred ca la tine sunt inversate toate.....n-ai un multimetru?am pus mai jos o poza cu asezarea leduriilorla transformator cum trebuie sa leg firele deoarece am 2 albastre si unul negru pe o parte si pe cealalta parte 2 rosii care banuiesc ca sunt alimentarea la 220v Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 ...am pus mai jos o poza cu asezarea leduriilor la transformator cum trebuie sa leg firele deoarece am 2 albastre si unul negru pe o parte si pe cealalta parte 2 rosii care banuiesc ca sunt alimentarea la 220v ...ok ...daca 'tesitura" este in partea dreapta ... este okCat priveste traful ....cele rosii (primarul) se duc catre 230V...... iar in secundar ( dat fiind ca este 2x6 V) trebuie sa folosesti doar firele albastre ...cu care te duci in punte la pinii cu semnul ~ ( doi pini ) iar condensatorul se monteaza la iesirea din punte pe + si - in mod corespunzator( dunga de la condensator este - si se leaga la - de la punte ==> si alimenteaza montajul...) ATENTIE la 230 V ...nu este de joaca . ..si-mi pare ca experienta pe care-o ai nu este prea mare.... mai bine rogi un cunoscut mai priceput sa te ajute ( bine ar fi ca in circuitul primar sa mai prinzi si o siguranta....pentru ca nu-mi dau seama daca are sau nu macar termica incorporata in traf.....si binenteles un intrerupator) PS: am intrebat de multimetru ...daca ai ...si cunosti cum se masoara!!!! Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 multimetru am , dar de masurat nu stiu prea bineam 2 intrerupatoare sunt in imaginece ar mai trebuii sa fac in continuare (poza) Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 sa mai verifici zona de sus cu diodeAsa este. Din pacate nu am observat in poza aia neclara. Bine ca s-a mai uitat altcineva cu atentie mai mare. Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 In coninuare ce trebuie sa fac? Pt ca am ramas doar cu firul negru (imaginea postul anterior)? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum