IsBlacks Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 nu pentru ca aseara le-am pus corect, astazi nu am mai umblat la ele doar le-am verificat cu multimetrul Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Pina la urma, le-ai verificat sau nu dupa ce le-ai avut montate invers?Bucata cu bucata, la multimetru... Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 le-am verificat acum 15 minute , aseara le-am montat corect pe placa si nu am avut cum sa verific aseara pentru ca azi am cumparat multimetrul Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Cind le-ai verificat le-ai avut scoase dupa placa? Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Cind le-ai verificat le-ai avut scoase dupa placa? nu Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Scoate-le, verifica-le si apoi remonteza-le pe cele gasite bune. Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Scoate-le, verifica-le si apoi remonteza-le pe cele gasite bune. o sa incerc pe la 7 deoarece momentan am putina treaba la verificat eu tin multimetrul pe "setarea" accea care daca ating +si - piuie e bine? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Pai, pina acum cum le-ai verificat? Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Pai, pina acum cum le-ai verificat?asa... Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Se poate si pe "dioda" dar il poti monta in soclul de tranzistoare si vezi daca este bun. Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 soclul fiind cerculetul accela albastru cu gauri:D? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Da. Trebuie sa respecti dispunerea terminalelor si polaritatea tranzistorului - BC547 este tranzistor NPN. Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Multumesc lui dumnezeu ca exista cineva cu atata rabdare sa imi explice pas cu pas multumesc mult o sa revin cu eventualele probleme:)) dupa ora 19 Link spre comentariu
IsBlacks Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 trebuie sa conectez + si - de la multimetru la baza si emintator nu? Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Daca utilizezi multimetrul setat pe "dioda":plusul la baza si minusul la emitor > pe ecran apare (~.600)plusul la emitor si minusul la baza > (1.---)plusul la baza si minusul la colector > (~.600)plusul la colector si minusul la baza > (1.---)plusul la colector si minusul la emitor, plusul la emitor si minusul la colector, cu baza in gol > (1.---)Indicatiile sunt pentru tranzistoare NPN. In cazul tranzistoarelor PNP se inverseaza plusul cu minusul.Pentru a afla coeficientul de amplificare al tranzistorului, il vei "infige" respectind terminalele in mufa aia albastra de care vorbeam mai sus, setind aparatul pe "hFE". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum