minimals Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Sunt incepator in ale programarii insa m-am lovit de aceasta problema cand m-am apucat de un proiect in care trebuie programat si folosit un Attiny2313. Am construit programatorul pe port paralel foarte simplu de tip stk200 ( http://files.myopera.com/CrazyTerabyte/ ... 200-hi.png ) l-am alimentat si am incercat sa ii dau sa il citeasca insa nu il poate citi am incercat cu WinAvr ,pony prog, AvrStudio insa nimic chiar si cu Avr dude insa mi-a dat eroarea asta "starting giveio... start failed (status 1275):" Ca sistem de operare am un win 7 64biti ceea ce am inteles ca nu ar fi compatibil,si de aceea mi-a dat aceasta eroare insa intrebarea mea este ce as putea face sa programez controolerul si eu... :cry: Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Folosesti o masina virtuala, gen VirtualBox, in care instalezi windows xp. Nu uita sa instalezi si "guest additions". Link spre comentariu
minimals Postat Ianuarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 aham sa incerc sa caut si tutorial.....va multumesc mult dar ce este guest additions".? merge pe stic bagat? Link spre comentariu
minimals Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 pff am incercat si asta insa nimic.....nu stiu ce pot sa mai fac...nu stie nimeni?? Link spre comentariu
godFather89 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Foloseste un programator adevarat.Daca crezi ca e prea scump si/sau nu il vei mai folosi niciodata, cauta pe la cineva prin zona ta. Link spre comentariu
minimals Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 pai asta e problema ca e cam scump si 2 nu voi mai folosi niciodata asa ceva.....iar in zona nu gasesc la nimeni.....a mai incercat cineva vro schema care sa mearga fara pb?simpla Link spre comentariu
Vizitator koandy1983 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Aceiasi problema am avut-o si eu. Nu functioneaza acel programator pe W7 64biti. Trebuie WinXP pe 32 biti. Si iti recomand sa folosesti schema asta pentru programator: http://devinurtsyani.files.wordpress.co ... tk2001.gif Este la fel cu cea pe care ai folosit-o tu dar este imbunatatita. Scapi de o gramada de probleme (sa arzi microcontrollerul, sa arzi portul LPT de la calculator etc) Link spre comentariu
minimals Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 pff alti bani alta distractie.....dar dca instalez un win xp pe 32biti virtual in VirtualBox?sau chiar nu are nimeni unu deja facut si functional ? Link spre comentariu
Vizitator koandy1983 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Nu stiu sigur daca ar functiona prin VirtualBox.Schema aceea o am eu facuta si functioneaza perfect (cea imbunatatita, dar trebuie sa mearga foarte bine si a ta, pt ca e acelasi lucru, numai ca are integratul acela pentru buffering).Incercata initial, ca tine pe W7 64bit, apoi am scos un calculator vechide la naftalina si am pus winxp pe el si merge ca uns. Link spre comentariu
godFather89 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Si eu am avut candva problema asta (pana mi-am luat programatoare adevarate).In masina virtuala nu mergea (cel putin pe vremea aia, poate acum...) ca nu exista driver pentru portul paralel. Deci nu puteam folosi portul paralel al calculatorului in masina virtuala. Poate in versiuni mai noi se poate, eu foloseam VMware. Link spre comentariu
minimals Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 asa este insa sa dau 50 ron doar pentru o singura utilizare nu ma incanta :( sa caut la noi in oras acest integrat 74hc244 desi e cam sarac magazinul nostru....app si ce soft ai folosit koandy1983 pentru acest programator?sau ce soft imi recomanzi? Link spre comentariu
godFather89 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Vad ca esti din Targoviste. Poate ai drum o data prin Bucuresti. Acolo sigur gasesti pe cineva sa ti-l programeze. Link spre comentariu
minimals Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Din pacate nu am drum in bucuresti....decat foarte rar....are cineva unu deja facut in plus? Link spre comentariu
Vizitator koandy1983 Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 am folosit winavr.Dupa ce l-ai instalat ai in directorul bin un executabil avrdude.exe.Cu ajutorul aceluia in programezi.De exemplu:avrdude.exe -c stk200 -p m8515 -U flash:w:fisier.hex-c este pentru interfata de programare-p tipul microcipului-U comanda de scrierefisier.hex este fisierul hex pe care vrei sa-l scrii in microchip.Dar... instaleaza winxp, ca este posibil ca, cu programatorul pe care l-ai facut deja sa poti scrie flashul. Link spre comentariu
minimals Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 am incercat cu avrdude insa mi-a dat eroarea asta ""starting giveio... start failed (status 1275): " Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum