Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare lampa de lucru

mariandmd

Postări Recomandate

Am costatat in ultima vreme ca lampa mea de lucru nu mai facea lumina destula iar neonul din dotare a cam obosit, ce drept a facut servici cam 3-4 ani asa ca am hotarat sa-i fac un upgrade pe leduriAsa ca am cumparat 30 de leduri OF-SMD5060WW-H si am folosit 29Le-am alimentat cu un transformator cu esire de 12V dupa cum scria pe el dar dupa redresare si filtru aveam cam 18V asa ca am folosit si 2 surse 7812 Si ceva poze cu modificarea

post-26132-139829566845_thumb.jpg

post-26132-139829566862_thumb.jpg

post-26132-139829566882_thumb.jpg

post-26132-139829566901_thumb.jpg

post-26132-13982956692_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

3

• mariandmd

3

• marius_3004

1

• EFTIMIE

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sunt multumit de lumina pe care o produc ledurile, cu mult mai puternica si mai alba decat neonul folosit :da Si ca de obicei ajutorul meu iar a adormit si m-a lasat sa finalizez singur proiectul... :ras:

post-26132-139829566938_thumb.jpg

post-26132-139829566954_thumb.jpg

Link spre comentariu

Masa de meserias,se cunoaste dupa dezordine :ras: pe mine ma enerveaza cumplit sa fie imprastiate toate pe ea dar nush cum naiba fac,le adun si in jumatate de ora iar e dezordine :rade: .Faina scula,felicitari.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Curentul e limitat cu ceva LM-uri,nu?Lampile de acest gen sant facute pt observarea amanuntelor ori ledurile cu CRI mic nu prea ajuta la asta .Oricum daca lumina e destul de puternica se rezolva si asta .

Link spre comentariu

Problema e tensiunea...Practic trebuie inlaturate LM-urile si inseriata cu fiecare grupa de leduri o rezistenta care sa asigure 75mA (mai bine ar fi totusi sub 60mA, adica 20mA/cristal) la tensiunea data de traf (cam 18Vcc).

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Oricum ledurile alea nu sant potrivite ...mai bine zis CRI nu e potrivit.Acum ceva ani am facut si eu ceva chestia d'asta pe direct si chiar a mers 1 an . Unele leduri au supravituit si au ajus iluminare a unui cadran. Au functionat si acolo (cu rezistente de limitare) inca vreo doua saptamani si la naiba acum trebuie sa desfac tot ansamblul sa schimb 3leduri .Nasoala treaba!

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Se mai si ard asa ca optez pt cele de 1W alb cald, ai si mai putine lipituri la inlocuit.

http://postimage.org/image/8ho88hyuz/ Sau cateva din astea, de 4W:

http://postimage.org/image/d54fxiagh/ pe care le-am cositorit pe star. Cold white ia ochii, merge in lanterne in primul rand pentru ca ia ochii, comercial vorbind; pentru lucru insa devine obositor ca si un bec din ala economic rece.

Link spre comentariu

Si eu am facut o astfel de modificare la o lampa asemanatoare(tubul costa cat trei sferturi de lampa si nici nu se gasea).Am pus segmente de banda cu led lipite direct pe corpul lampii.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Treaba cu stricatul vederii din cauza ledurilor de proasta calitate (la lumina emisa ma refer) nu e observabila imediat ...e in timp .Odata cu varsta ,din statistici reiese ca cei trecuti de 40 de ani au nevoie de ochelari intr-o forma sau alta .Ideea cum ca oricum ajungi la oculist e sub semnul intrebari in sensul ca una e sa gaseasca ca ai nevoie de +0,75 si alta e sa-ti fi nevoit sa porti funduri de borcan .De cand lucrez cu leduri de putere am observat o scadere accentuata a acuitatii vizuale ,de la un an la altul .Veioza ,ca realizare practica e excelenta ,cablaj ingrijit ,felicitari.La partea cu teoria ,hmm! In primul rand ledurile nu sant potrivite pt asa ceva iar alimentarea e gresita la 28 de leduri (al 29-lea e alimentat corect) dar nu-i bai,se poate corecta usor . Lampa (magnifier) am una de am cumparat-o cu 20 de lei ,neonul e ok,lentila e ok dar daca o atingi se balambane un sfert de ora .Ultima transformare pe leduri a fost cu 25 buc Cree ML-B de un sfert de watt alimentate prin condensatori la 220 .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări