Marian Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 ^MC34063 este inutil in situatia de fata, ignorand faptul ca tensiunea minima de alimentare este sugerata de producator la 3V, ar fi suficient de mentionat saturatia etajului de iesire care este specificata la 1-1,3V ( darlington ), cu 1,2v de la acumulatorul specificat este imposibil de lucrat. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 eu am făcut aşa ceva cu 3 acumulatori inseriaţi de 1.2v un step up de la 3.6v sau cât dădeau alea încărcate full la o tensiune de 5.5v pe ieşire, curentul de încărcare l-am limitat pe la 300mA(are şi facilitatea asta) şi merge ok, plus că s-ar putea să meargă şi cu 2 înseriate, parcă pisica matache testase la 2.5v, ceea ce sugerează producătorul sunt de multe ori valori safe. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 De acord, sunt constient de rezultatele tale si ale lui @matache, dar n-ai inteles ideea, in situatia de fata se doreste folosirea a doar un singur acumulator de 1,2V, nu 2 inseriate si nici 3 sau mai multe, adicatelea o tensiune de lucru de 1,2V, si varianta aia cu 2 tranzistori pare cel mai la indemana. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 da, eu dar prostia aia de joule thief nu cred că are limitare de curent. adică la mine nu avea am măsurat şi 1A tras de telefonul meu un nokia n73. şi e un parametru important la încărcarea telefonului. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Evident ca n-are limitare de curent, dar la cat de simplista este schema si pentru situatii de urgenta cred ca este mai putin important. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 există un risc de distrugere al acumulatorului. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Care acumulator, ala care alimenteaza jucaria? pai la 1,2V tensiune de lucru ce limitare vrei tu sa implementezi? poate doar o rezistenta serie desi asta reduce si mai tare randamentul... Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 acumulatorul telefonului. fiind descărcat aprope complet când e încărcat nu trage nişte vârfuri de curent? şi dacă jucăria nu are limitare de curent, problema e că sunt păţit şi de aia spun, ăsta fusese motivul pentru care am trecut la sursa cu mc34063 deşi era mai estetică. uite ce am acum dar nu îl folosesc: http://www.ebay.com/itm/1PCS-DC-DC-Converter-Step-Up-Boost-Module-1-5V-to-5V-500mA-USB-Charger-for-MP3-M-/251169704387?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7ae189c3 am alimentat dintr-un acumulator de 1.2v si am ieşire cei 5v. Dacă autorul vrea să cumpere aşa ceva il ofer la 10lei+taxele poştale. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Ok @vlad, cum spui tu. Link spre comentariu
leo 17 Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 totul e simplu, dar daca e mereu simplu nu ar fii monoton asa ca sa le mai incurcam.eu vreau sa l fac eu ,am piese vreau sa invat si chiar daca m ar costa dublu tot l as face[in cazul de fata nu] daca ma puteti ajuta va raman dator .1 la suta inspiratie 99 la suta transpiratie / se merita Link spre comentariu
leo 17 Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 referitor la tr din schema ma puteti ajuta cu ceva sfaturi pentru al construi Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Casca ochii!!!! :nebunrau:Mai mult de atata...poate doresti sa vina cineva la tine sa ti-l faca Link spre comentariu
leo 17 Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 scuze,dar nu toti sunt inzestrati la fel/daca stiam il facem eu,dar am apelat la experienta voastra,imi cer scuze neatentia mea si multumesc pentru sfaturi si pentru schema Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Da, e adevarat, majoritatea n-ar mai avea nevoie ca cineva sa le repete si a 3-a oara rasunsul la aceeasi intrebare Nu pot decat sa presupun, ca prin 'inzestrati' te referi la inzestrati cu atentia necesara pt a citi raspunsurile primite si de a nu intreba de 2 ori dupa prezentarea raspunsului Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 @leo 17 nu este ceva atat de greu, configuratia e suficient de simpla, cred ca poti folosi in tor din ala galben cu alb de la sursele ATX, e mai compact. Daca gasesti unul fa-i o poza si pune-o aici dimpreuna cu dimensiunile exacte si apoi voi cauta si eu unul la fel si cu ajutorul puntii LC aflu cate spire sunt necesare pentru 100uH ceruti in infasurarea principala ( asta probabil maine ), cealalta pur si simplu 8 spire peste cea principala, iar la conectare tre sa ai grija ca sensurile uneia fata de cealalta sa fie exact invers. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum