Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema sistem 2.1

Master1ro

Postări Recomandate

Buna ziua,Am un sistem audio 2.1 la care nu mai am semnal pe iesirea subwooferului.Vizual am observat un condensator 2200uF 16V care era crapat in capat, l-am shimbat dar tot nu am semnal pe subwoofer.Care ar putea fi problema?Boxele stanga, dreapta imi functioneaza.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Master1ro

7

• cristi_ozana

6

• mircea888

1

• dan-a2

1

Top autori în acest subiect

Difuzorul nu are nimic, l-am testat!In legatura cu finalul audio..Nu stiu care este, este cumva lipit un radiator de acesta?Daca il desfac ce fel de pasta o sa imi trebuiasca sa il lipesc inapoi(radiatorul)?

Link spre comentariu

Fara poze e cam greu sa ghicim care din ele este.Finalul audio sigur e prins pe radiator. Poti sa urmaresti traseele care vin de la difuzor, firul pozitiv mai exact.Cel mai probabil e un TDA foarte uzual pe acolo, usor de identificat.

Link spre comentariu

Difuzorul nu are nimic, l-am testat!In legatura cu finalul audio..Nu stiu care este, este cumva lipit un radiator de acesta?Daca il desfac ce fel de pasta o sa imi trebuiasca sa il lipesc inapoi(radiatorul)?

Finalul il gasesti pe un radiator. Pentru identificarea lui poti sa verifici circuitul ce vine la alimentarea difuzorului si astfel vei gasi finalul audio (sigur este un circuit integrat). Prima data il verifici daca este alimentat cu tensiune.
Link spre comentariu

Am urmarit traseul de la difuzor, mai exact firul pozitiv dupa cum mi-a spus Dl. Mircea Calin.Deci acel fir ma duce la un condesator electrolitic cu valoarea de 16V 100uF si din acesta pe pinul nr. 3 de de partea de sus a unui cip cu cate 8 pini pe fiecare parte.Am dat radiatorul jos de pe el(mai exact o tabla ceva mai groasa) si pe el scrie AAI2025.Acela este finalul audio a subwooferului? Mai exact cum se numeste integratul respectiv?Pentru a pune inapoi acel radiator se poate folosi pasta termoconductoare precum cele folosite la PC-uri?

Link spre comentariu

Am urmarit traseul de la difuzor, mai exact firul pozitiv dupa cum mi-a spus Dl. Mircea Calin.Deci acel fir ma duce la un condesator electrolitic cu valoarea de 16V 100uF si din acesta pe pinul nr. 3 de de partea de sus a unui cip cu cate 8 pini pe fiecare parte.Am dat radiatorul jos de pe el(mai exact o tabla ceva mai groasa) si pe el scrie AAI2025.Acela este finalul audio a subwooferului? Mai exact cum se numeste integratul respectiv?Pentru a pune inapoi acel radiator se poate folosi pasta termoconductoare precum cele folosite la PC-uri?

Nu cumva integratul acela este de genul asta: http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 8273_1.pdfPentru montaj se foloseste vaselina siliconica trebuie sa fii atent la montaj sa nu fie integratul izolat fata de radiator.
Link spre comentariu

Imi pare rau, dar nu cunosc semnificata fiecarui pin al acelui integrat.Din ele cunosc doar GNO care ar fi masa si +Vs care ar fi alimentarea.Din schema postata de d-voastra tind sa cred ca acel integrat este vinovatul, deoarece subwooferul scoate 5W, deci ar trebui sa fie pus in mode bridge.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări