Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema invertor HELVI

boku

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• boku

9

• gauss

5

• Ion_Bumbu

2

• nickrvl

1

Top autori în acest subiect

Chiar la invertor in sine. Mai precis am o mica problema cu tensiunea de iesire.Am observat asta cand am incercat sa sudez cu electrod de inox si s-a "impotmolit", arcul nu statea amorsat decat maxim 2-3 sec.Invertorul lucreaza in cc.

Link spre comentariu

Pe partea frontala nu are decat potentiometrul de reglare amperaj.Nu are comutator pt alte functii(ex. TIG).Cu electrozi bazici si supertit nu am probleme.Acum stau si ma gandesc daca invertorul lucreaza in cc tensiunea de iesire ar trebui sa fie pur continua... dar...dupa o masuratoare am si vreo 15V alternativi iar tensiunea de mers in gol continua, este chiar cu 15V mai mica decat tensiunea din specificatiile originale ale aparatului.

Link spre comentariu

Depinde cu ce masori ... pune un bec de 220 V , masoara atunci ... daca merge cu alti electrozi , cred ca problema e la cei de inox ... tensiunea e pur continua , masoara cu un aparat TRUE RMS ... electrozii de inox trebuie sa fie la fel cu materialul de sudat ...

Link spre comentariu

Unde sa pun becul mai precis si cand?Materialul de sudat era tot inox, mai precis electrozi fara invelis.Aparatul cu care am masurat nu este true RMS, dar este destul de precis.Eu zic ca variatia tensiunii de mers in gol masurata de mine este destul de mare fata de specificatia originala.

Link spre comentariu

Becul pe iesire ... la clesti ... nu conteaza cit de precis e aparatul , ci forma tensiunii de masurat ... daca ai osciloscop , pune-l la iesire ( intre borna + si - a aparatului ) , si o sa vezi despre ce vorbesc ... ce treaba ai cu tensiunea de mers in gol ? ... daca s-a amorsat arcul , deja e o alta tensiune , poti verifica cu aparatul ... in fine , daca suspectezi invertorul , mai cauta ... nu am nici o idee cum ai putea sa modifici ceva la el ... cu electrozi fara invelis nu va merge niciodata ... sint baghete pentru TIG , folosesc gazul protector in loc de invelis ...

Link spre comentariu

Nu m-ai inteles cu electrozii...era vorba ca incercam sa sudez vergele de electrozi intre ele, evident electrodul cu care sudam era electrod de inox invelit.Ma gandeam daca nu cumva sa fie vreun IGBT dus...

Link spre comentariu

..........................Cu electrozi bazici si supertit nu am probleme..................................

Daca merge cu electrozi "bazici" atunci nu aparatul este de vina, ai incercat sa sudezi cu acei electrozi de proba pe orice altceva? Ce-mi vine acum in minte este sa pui masa cit mai aproape de locul unde dai punctul de sudura, este posibil ca "vergelele" de inox sa formeze un rezistor....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări