boku Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Va salut!Ma poate ajuta cineva cu o schema/carte tehnica a unui invertor HELVI Apex 1700?Va multumesc Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Nu gasesti ... cel putin eu n-am gasit ... la ce-ti trebuie ? Link spre comentariu
boku Postat Ianuarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Chiar la invertor in sine. Mai precis am o mica problema cu tensiunea de iesire.Am observat asta cand am incercat sa sudez cu electrod de inox si s-a "impotmolit", arcul nu statea amorsat decat maxim 2-3 sec.Invertorul lucreaza in cc. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Banuiam ca la invertor ... sigur o fi defect ? ... parca are un comutator mic , negru , pe fata ... sper sa nu confund modelul ... Link spre comentariu
boku Postat Ianuarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Pe partea frontala nu are decat potentiometrul de reglare amperaj.Nu are comutator pt alte functii(ex. TIG).Cu electrozi bazici si supertit nu am probleme.Acum stau si ma gandesc daca invertorul lucreaza in cc tensiunea de iesire ar trebui sa fie pur continua... dar...dupa o masuratoare am si vreo 15V alternativi iar tensiunea de mers in gol continua, este chiar cu 15V mai mica decat tensiunea din specificatiile originale ale aparatului. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Depinde cu ce masori ... pune un bec de 220 V , masoara atunci ... daca merge cu alti electrozi , cred ca problema e la cei de inox ... tensiunea e pur continua , masoara cu un aparat TRUE RMS ... electrozii de inox trebuie sa fie la fel cu materialul de sudat ... Link spre comentariu
boku Postat Ianuarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Unde sa pun becul mai precis si cand?Materialul de sudat era tot inox, mai precis electrozi fara invelis.Aparatul cu care am masurat nu este true RMS, dar este destul de precis.Eu zic ca variatia tensiunii de mers in gol masurata de mine este destul de mare fata de specificatia originala. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Becul pe iesire ... la clesti ... nu conteaza cit de precis e aparatul , ci forma tensiunii de masurat ... daca ai osciloscop , pune-l la iesire ( intre borna + si - a aparatului ) , si o sa vezi despre ce vorbesc ... ce treaba ai cu tensiunea de mers in gol ? ... daca s-a amorsat arcul , deja e o alta tensiune , poti verifica cu aparatul ... in fine , daca suspectezi invertorul , mai cauta ... nu am nici o idee cum ai putea sa modifici ceva la el ... cu electrozi fara invelis nu va merge niciodata ... sint baghete pentru TIG , folosesc gazul protector in loc de invelis ... Link spre comentariu
boku Postat Ianuarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Nu m-ai inteles cu electrozii...era vorba ca incercam sa sudez vergele de electrozi intre ele, evident electrodul cu care sudam era electrod de inox invelit.Ma gandeam daca nu cumva sa fie vreun IGBT dus... Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Chiar ca n-am inteles ... si nici nu stiu cu ce te pot ajuta , cu parere de rau ... poate alti colegi , mai inspirati citesc topiculsi au solutii ... Link spre comentariu
boku Postat Ianuarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Pot face rost de aparat TRUE RMS...dar ce si cum trebuie sa masor?(curent, tensiune, mers in gol/sarcina)... Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 ..........................Cu electrozi bazici si supertit nu am probleme.................................. Daca merge cu electrozi "bazici" atunci nu aparatul este de vina, ai incercat sa sudezi cu acei electrozi de proba pe orice altceva? Ce-mi vine acum in minte este sa pui masa cit mai aproape de locul unde dai punctul de sudura, este posibil ca "vergelele" de inox sa formeze un rezistor.... Link spre comentariu
boku Postat Ianuarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 masa era destul de aproape de punctul in care se aprindea arcul electric...o sa incerc sa sudez si alt material cu electrod inox sa vad daca face la fel... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Nu cumva se si inroseste electrodul?Grig Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum