Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Turntable pick-up UNITRA G602C

Lonerider

Postări Recomandate

Gata, am rezolvat cu electronica, ungerea, i-am pus curea nouă... Mă folosesc de doza CS29 pe moment. I-am făcut alimentare cu un toroidal mic de 20V, cu punte, filtrare de 4700µF şi stabilizare cu LM7818 şi am anulat dioda D4. Acu să mă apuc de o cutie şi un preamplificator cu tuburi (un proiect lăsat deoparte de două luni). Vreau să renunţ la doza asta ce o am acum şi să cumpăr o doză MONACOR EN-24 http://www.monacor.de/index.php?id=128& ... kelid=2595. Mă gândesc că s-ar potrivi... Este o doză MM. Nu ştiu, este mare diferenţa intre dozele MM şi cele MC sau e vorba numai de preţ şi moft?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Lonerider

12

• miron1947

9

• clauelf

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 7 luni mai târziu...
Vizitator mv11b1

Buna seara,am un pick-up Electromures PDEM 02 care este identic cu acesta doar ca e asamblat la noi. Intrebarea mea este pt cei care au mai avut prin mana acest model: obiectul asta nu are pe iesire impamantare care se leaga la amplificator? Pt ca produce un zgomot de fond f deranjant si nu neaparat la volum mare. Multe alte pick-up-uri au acest cablu care elimina wuuuum-ul asta. Nu s-ar putea lega un fir undeva pe placa care sa faca exact treaba asta? Multumesc

Link spre comentariu

F buna intrebarea. Romanii nostri au lucrat neglijent dpv masa. Scoate in primul rand preul de doza afara din aparat si renunta la el. Apoi verifica masa bratului, masa sasiului si scoate acel fir separat ptr a-l lega la masa amplificatorului ( gasesti pe net schema cu masa pickup-ului - ground arm turntable). Am un pickup la fel si pe un pre de doza home made si o doza Dual merge excelent fara nici un pic de brum.

Link spre comentariu
Vizitator mv11b1

Preul din pick-up e asa de prost? Nu am preamplificator si-l conectez direct la o statie cu intrare MM de 2,5mV. Si asa mi se pare un pic cam mic volumul, dupa n-as vrea sa nu-l mai aud deloc :jytuiyu . Masa bratului nu e legata la masa sasiului? Trebuie sa le scot pe ambele deci? Inca nu m-am uitat pe schema, de aia intreb. Merci

Link spre comentariu
Vizitator mv11b1

Desfacut, luata masa de la doza (firul verde + albastru) wum-uie si mai tare. Luat masa de pe sasiu, scade putin dar f putin. Ramane perceptibil calumea. Insa si o chestie ciudata, daca conectez cablul de masa la firul rosu de la doza (firul de semnal pt canalul drept) se face liniste :bataie . De ce doamne iarta-ma se manifesta asa? E normal??

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator mv11b1

Pana la urma am rezolvat. Am schimbat cablul de semnal dintre pick-up si amplificator si a scazut mult zgomotul. Nici nu-l mai percep la volumul la care ascult. O alta intrebare am:"Liftul" bratului coboara f repede, in cca 1-1,5 sec acul ajunge pe disc si nu cred ca este normal. Cum ajunge sare direct cateva piste. Din ce am sapat pe net am vazut ca liftul are un piston sa zic asa care atenueaza caderea bratului prin frecare cu "peretii" liftului pe langa care culiseaza. Acest pistonas se unge cu un ulei siliconic destul de vascos. Aveti idee ce as putea folosi? Pe la noi nu am dat de asa ceva.Multumesc

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Domnilor, revin cu o problema, la acest pick-up. Cu ce pot inlocui fotorezistentele de la motor si de la brat, in special cea de la brat, ca nu mai actioneaza decuplarea. Pelicula argintie lipseste aproape cu desavarsire...

Link spre comentariu

Cu altele noi.

Bine, asta mi-am dat seama :rade: , dar de unde as putea procura? Sau sa pun altfel problema, car este valoarea acestor rezistente, la intuneric si la lumina, de noi, ca sa stiu ce sa caut. Daca pentru motor nu ar fi o asa mare problema sa inlocuiesc cu una de 5mm ce pot face la cea de la brat?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări