kepper Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 La un tranzistor bipolar atunci cand ii calculam PSF(Ic si Vce) curentul din baza se neglijeaza(adica se ia 0 la calcule) daca din baza acestuia pana la un nod nu are rezistenta, ok dar daca se neglijeaza si Ic=Ib*Bf, ce curent de colector mai este daca Ib =0? practic e zero. Ceva lamuriri? Link spre comentariu
mircea888 Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Daca Ib chiar ar fi zero atunci si Ic=0.In probleme se neglijeaza Ib in comparatie cu Ic, deoarece este de beta ori mai mic, asadar valorile rezultate pentru curenti si tensiune au o anumita eroare deoarece am neglijat Ib. Link spre comentariu
Selena Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Zic si eu acelasi lucru, dar maruntit bine:Ceea ce este posibil de neglijat intr-o suma, nu poate fi neglijat intr-un produs. Link spre comentariu
kepper Postat Ianuarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 multumesc de lamuriri, am priceput. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum