Vizitator m.technik Postat Iulie 5, 2006 Partajează Postat Iulie 5, 2006 1. In primul rand as vrea sa stiu ce declara producatorul la un difuzor: eficienta difuzorului sau eficienta atuci cand este pus intr-o incinta? In functie de incinta nu se poate modifica SPL-ul difuzoarelor? Adica cu o incinta mai eficienta nu se poate obtine un SPL mai mare? 2. Cand producatorul declara la un subwoofer cu tot cu incinta. Declara SPL-ul difuzorului sau al subwooferului intreg (dif + incinta) 3. Stiu ca pentru o crestere cu 3 dB este necesara a dublare a puterii aplicata unui difuzor. Daca de exemplu un difuzor are 90 dB 1W/1m, inseamna ca la 2W/1m am 93 ... iar la 16W/1m am 102 dB? 4. Daca am doua boxe care "debiteaza" sa zicem 115dB fiecare, in total am 118? Astept raspunsurile/lamuririle voastre. THX All! Link spre comentariu
stefanev Postat Iulie 5, 2006 Partajează Postat Iulie 5, 2006 SPL-ul este influentat de incinta, daca incinta are volum mai mare coboara mai bine in frecventa dar are de suferit SPL-ul, si invers daca incinta este mai mica, ai SPL mai mare, insa nu mai coboara la fel, datorita programelor de simulare si a parametrilor difuzorului, poti determina volumul incintei necesar pentru difuzor, asta in functie de ce ai nevoie ... ori SPL ori Fs cat mai jos ... nu prea se poate sa le ai pe amandoua, trebuie sa faci un compromis ), asta daca nu dispui de multi bani, ca sunt difuzoare care coboara foarte bine, au SPL mare, dar si pret pe masura !! Link spre comentariu
Nemesis Postat Iulie 5, 2006 Partajează Postat Iulie 5, 2006 1. Se declara spl-ul mediu al difuzorului sau/si graficul spl/frecventa. Da , incintele influenteaza spl-ul ansamblului difuzor incinta . Spl mai mic se poate sigur din incinta . Mai mare nu stiu sigur , s-ar zice ca hornurile ar mai aduce cativa db in plus (2-3) , dar asta s-ar putea sa fie efectul directivitatii acestui tip de incinta - urla mai tare in fata dar mai incet in laterale si in spate decat celelalte . 2. Din cat estiu , decalara spl-ul incintei (spl-ul difuzoarelor nu intereseaza prea mult in acest caz , pt ca spl-ul ansamblului incinta/difuzoare e influentat de tipul si constructia incintei , cantitatea de fill (daca are asa ceva) etc.3.Da4. In aer liber cam asa ar fi , insa daca de ex pui ambele incinte intr-un colt al camerei (cel putin la bass) poti obtine o crestere chiar mai mare de 3 db fata de o singura incinta. In concluzie daca mai pui o boxa (identita si cu aceeasi putere bagata) obtii cel putin 3 db in plus. Link spre comentariu
radue Postat Iulie 5, 2006 Partajează Postat Iulie 5, 2006 @m.technik citeste asta si vei primir aspuns la multe intrebari... http://www.jblpro.com/pub/manuals/pssdm_1.pdf horn-urile pot sa creasca si cu 10 dB eficienta si paote chiar mai mult daca sunt costruite si proiectate cat mai bine...dar totodata scade si dispersia...devin directionale...dar pui maimulte=>spl mult mai mare fata de o sg incinta si acoperi o mare suprafata... Link spre comentariu
stefanev Postat Iulie 5, 2006 Partajează Postat Iulie 5, 2006 16W/1m am 102 dB16W/1m am 101 dB Link spre comentariu
radue Postat Iulie 5, 2006 Partajează Postat Iulie 5, 2006 ba nu, are 102 dB:16 W= 2^4 => crestere cu 4x3 dB, deci 90 + 12 = 102 dB :yawinkle: bineinteles daca scadem si powercompressionul atunci poate ar fi 101...dar poate Link spre comentariu
Vizitator m.technik Postat Iulie 5, 2006 Partajează Postat Iulie 5, 2006 OK, am inteles acum cum stau treburile, va multumesc mult la toti. Link spre comentariu
Vizitator m.technik Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 Inca ceva Am citit pe undeva si nu stiu sigur daca am inteles bine ca pentru o dublare a intensitatii sunetului (pentru a se auzi de 2 ori mai tare, nu stiu daca m-am exprimat bine ) este nevoie de o marire de 10 ori a puterii. Asa este? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 pentru a se creea o senzatie de dublare a zgomotuluitrebuie crescut spl-ul cu 6-10dBde aici poti calcula cata putere este necesara in plus :yawinkle: Link spre comentariu
radue Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 ai nevoie de 10 dB, nu de 6...la 6 dB in plus se va auzi mai atare, dar nu de 2 ori mai tare... :yawinkle: Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 parerile sunt impartite nu exista o valoare standard in acest momentunele documentatii specifica 6 dB, altele 10dB Link spre comentariu
radue Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 Probabil ca ai dreptate, eu stiam de 10 dB Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 variaza si in functie de SPL la care estiLa anumite nivele iti trebuie 10, la altele mai putin/mult Link spre comentariu
radue Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 winISD nu e de acord cu tine:"I continue to "crank the knob", I would have to change the sound level by 10dB to make the sound twice as loud as it was from where it started. This is true from any volume level." Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 nici astia nu sunt de acord cu tine http://en.wikipedia.org/wiki/Fletcher-Munson_curves http://www.tangible-technology.com/arti ... nson_w.jpg http://www.sfu.ca/sonic-studio/handbook ... tours.html si ma uitat sa mai spun ca depinde si de frecventa :toimonster: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum