Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Faza automata!!!!!

Vizitator Traiann

Postări Recomandate

Vizitator Traiann

Salut, va rog din tot sufletul sa ma ajutati cu o idee sau cu o schema pentru urmatoarea situatie:Am curent trifazic si vreau sa alimentez la 220V un consumator permanent, dar aici este problema, imi trebuie sa fac un montaj cu relee sau electronic ca atunci cand faza pe consumator lipseste sa-mi comute automat alta faza.In momentul in care nu exista curent pe nici o faza sa comute pe auxiliar(generator).Va multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MihaiStoica

2

• pid

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Iti descriu in cuvinte3 relee, cate unul pentru fiecare faza. Bobina releu R este alimentata pe traseul: faza, contact NC S, contact NC T.Sarcina: cate un contact NO de la cate o faza, in capatul celalat toate la sarcina

Link spre comentariu
Vizitator DragosP

Iti descriu in cuvinteSarcina: cate un contact NO de la cate o faza, in capatul celalat toate la sarcina

Aha, şi oare nu face bum? :yawinkle:
Link spre comentariu

Ieri ma grabeam asa ca revin cu explicatii mai detailatePresupunem una din faze, R. Releul alocat fazei R va fi alimentat (bobina) pe traseul: faza, contact normal inchis al releului echivalent de pe faza S, contact normal inchis al releului echivalent de pe faza T si nul.Deseneaza schema si vei vedea ca exista in acest fel un interblocaj ce nu permite existenta unui scurtcircuit intre faze. Daca toate fazele sunt valide, la punerea sub tensiune, prima faza care reuseste sa faca releul ei, va bloca aclansarea releelor celorlalte 2 fazeIncerca doar partea de interblocaje, fara partea de sarcina. Nu e nici un pericol si vei vedea ca functioneaza.Releele RI13, foarte utilizate in industrie, sunt destul de maricele si le recunosti dupa soclul cu asezarea pinilor in cerc, seamana cu tuburile electronice. Ce te intereseaza este ca bobina releului sa fie pentru 220V curent alternativ, altfel trebuie sa utilizezi un transformator trifazat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări