Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pot folosi un router pe post de releu pentru semnal ?

iuli09

Postări Recomandate

Situatia este urmatoarea : am un router la care se conecteaza mai mutle calculatoare , tablete , etc ; la etaj , unde este pozitionat routerul semnalul este foarte bun si nu sunt probleme de conectivitate, in schimb la parter nu prea reusesc sa ma conectez , sau daca ma conectez , semnalul este foarte slab.Am posibilitatea de a face rost de inca un router , intrebarea fiind : as putea folosi cel de-al doilea router pentru a ma conecta la primul si a distribui mai departe semnalul ca sa maresc aria de acoperire ?Nu stiu daca vorbesc prostii , dar parca am citit candva ca se poate face asa ceva folosind functia AP (acces point).orice sugestii alternative care solutioneaza problema sunt binevenite .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuli09

7

• aygun

2

• Ionut Pavel

2

• ghimpe--

1

Top autori în acest subiect

Inca n-am reusit sa folosesc cel de-al doilea router pe post de "repeater" . Practic nu reusesc sa partajez conexiunea la internet .

am gasit un film in care este explicat modul de setare al celor doua aparate pentru exact modelul de router pe care il am eu (Tenda) dar tot degeaba : nu vrea sa mearga .

Filmul este acesta:

Ceva idei ? a mai incercat cineva sa faca ceva asemnator ?

pasii , explicati pe pagina producatorului ar fi acestia :

http://www.tenda.cn/tendacn/Support/sho ... cleid=2055

i-am urmat dar tot nu am conexiune internet pe cel de-al doilea router.

Link spre comentariu

Pentru a inter-conecta cele 2 routere trebuie sa activezi functia WDS (Wireless Distribution System). Nu toate routerele au implementata aceasta functie.Daca semnalul wireless intre cele 2 routere este prea slab este indicat ca legatura intre ele sa o faci prin cablu. PS: Este recomandat ca cele doua routere sa fie identice (acelasi model) sau macar modele similare.LE: acum am observat link-ul postat de tine (tenda.cn) unde este explicat in termeni "omenesti" cum sa realizezi conexiunea. Spune unde anume te-ai impotmolit.

Link spre comentariu

ambele routere au functia WDS si ambele sunt de la acelasi producator , chiar daca sunt modele diferite .stiu ca ar fi mult mai bine daca as realiza conexiunea intre routere prin cablu , insa chiar asta este ceea ce vreau sa evit , mai ales ca nu vreau sa extind decat foarte putin aria acoperita .testele le-am facut cu routerele aflate la distante mici unul de altul si unde nivelul semnalului era peste 70% .LE : nu m-am impotmolit nicaieri , asta este parte din problema :rade: : am executat toate instructiunile de acolo si nu se partajaza conexiunea .

Link spre comentariu

Zilele trecute m-am confruntat cu aceiasi problema, mai exact implementarea unei retele intre 2 locuinte aflate la >100m. Routerele erau un Tenda W308R ca master si un TP-link (nu mai stiu exact modelul) ca repetor.

Lucruri ce trebuie luate in considerare:

Master-ul trebuie sa aiba DHCP activ si IP diferit fata de repetor.

Repetorul trebuie sa aiba DHCP dezactivat.

Amandoua routerele trebuie sa aiba ACELASI SSID , CANAL si Protectie (Ex: WPA-AES).

Configurarea trebuie facuta prin cablu.

Vezi mai multe aici.

http://www.tenda.cn/tendacn/support/show.aspx?articleid=308

Daca configurarea este corecta, routerele ar trebui sa apara in aceiasi retea, (Adica daca tastezi 192.168.0.1 apare pagina de configurare master, si daca tastezi 192.168.0.10 apare pagina de configurare repetor). Reteaua wireless vizibila de catre orice dispozitiv care incearca sa se conecteze, trebuie sa fie unica (Adica dispozitivul sa nu vada doua retele, cate una de la fiecare router).

Cele mai mari batai de cap le-am avut din cauza canalului si a protectiei, daca, canalul e pe Auto, nu va merge.

In principiu daca amandoua routerele sunt fabricate de aceiasi companie, si suporta WDS, este imposibil sa nu mearga.

Link spre comentariu

Singura indicatie pe care n-am respectat-o a fost cea legata de configurarea routerelor prin cablu : eu am facut setarile wireless pentru fiecare router pentru ca mi-a fost greu sa ma plimb cu calculatorul pana la routerul conectat direct la internet iar tableta sau telefoanele cu care vreau sa ma conectez , n-au port RJ45 .Inca ceva ce n-am mentionat : acum mi-am amintit ca routerul conectat acum la internet are MAC-ul clonat (am schimbat routerul initial si n-am vrut sa mai fac un drum pana la ISP asa ca am clonat MAC-ul primului router folosit). Nu stiu cat este de relevant dar m-am gandit ca merita mentionat.

Link spre comentariu

Toate tutorialele recomanda folosirea cablului ca mijloc de configurare. Prin configurarea wireless pot aparea conflicte, mentionez ca la inceput si eu am avut aceiasi problema, router-ul principal fiind intr-ul loc mai putin accesibil, am incercat configurarea wireless, care din pacate nu a mers. Pana nu am adus amandoua routerele langa calculator si le-am configurat prin cablu nu am reusit sa fac configuratia.Am inceput prin configurare separata (Daca era ceva de configurat la master lasam repetorul inchis si viceversa, le-am deschis pe amandoua abia la ultimul pas, cand era nevoie de realizarea legaturii intre ele).Nu are nici o importanta daca mac-ul e clonat, important e sa nu ai doua MAC-uri la fel in retea (asta include si dispozitivele care se conecteaza la retea Ex: Telefon, Laptop, Tableta, Repetor.. etc..).

Link spre comentariu

am efectuat setarile pentru fiecare router , prin cablu dar cu aceleasi rezultate . atasez cateva poze ...poate isi da cineva seama ce as mai putea sa incerc .

Prima poza este cu routerul pe care vreau sa-l folosesc drept "repeater" , celelalte doua poze sunt cu setarile routerului master .

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Da , in ultima poza ai pus pe Lazy Mode ceea ce este incorect -citest edescrieriile functiilor in coloana din dreapta . In loc de lazy mode trebuie sa il setezi ca [/b]bridge[.

Nu te mai lua dupa toate filmuletele de pe youtibe ca unele mai rau te incurca decat sa ajute.

Gandeste singurel. Citeste descrierile respective si prin incercari repetate vei reusi .

Asta de-an mura'n gura de regula nu te ajuta sa inveti nimic .

Chiar in tutorialul lor spune clar ca al doilea router este BRIDGE ! Deci nu Lazy Mode !

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

dupa a vreme in care n-am mai renuntat la idee , am revenit la planul de a conecta cele doua routere ; insa ma gasesc , din nou, in acelasi punct : oricum incerc sa le conectez nu reusesc sa fac ceea ce imi propun .Am gasit tot felul de variante(dintre care ,multe se bat cap in cap) si niciuna dintre cele incercate nu pare sa functioneze .Primul router , cel conectat direct la internet (sa-i spunem Master) are nevoie de vreo setare suplimentara sau trebuie doar sa-l conectez pe cel de-al doilea la acesta cautandu-l dupa MAC?Am o problema : indiferent cum incerc sa le conectez ,desi routerul este protejat cu parola, nu mi se cere nicio parola la conectare ; pur si simplu selectez MAC-ul routerului , dau OK si ...atat ; n-ar trebui sa-mi ceara parola ?Majoritatea variantelor pe care le-am citit au urmatoarele in comun (puncte pe care le-am respectat)-Routerul Master are DHCP-ul activat , celalalt dezactivat-Adresele celor doua routere sunt diferite dar in aceeasi zona ("same range")Pe ambele aparate am aceleasi setari privind :-acelasi nume (SSID)-aceleasi setari de securitate (parole,modalitate de criptare)-canalul wireless pe care emitCalculatorul pe care il folosesc are IP fix , iar la configurarea routerelor am folosit un cablu de retea.Cautand acum tot felul de variante am gasit pe undeva o mentiune cu privire la firewallul routerului care ar trebui sa fie dezactivat , lucru pe care eu nu l-am facut ...in rest am cam incercat orice varianta la care m-am putut gandi sau pe care am gasit-o propusa de altii .Are cineva alte variante ? eventual step-by-step ca pentru unii mai greu de cap :jytuiyu

Link spre comentariu

Forte important! Dupa ce le cofigurezi, da-le un restart la routere. Teoretic ar trebui sa mearga fara restart, practic nu incarca noua configuratie corect decat dupa restart.

Link spre comentariu

cred ca o sa renunt ; se pare ca nu este posibil ceea ce incerc eu sa fac . Chiar daca as fi reusit sa conectez cele doua routere (ceea ce este posibil sa se fi intamplat ) nu as fi avut conexiune internet wireless de la cel de-al doilea router , la care m-as fi putut conecta doar prin cablu , lucru pe care vreau sa-l evit .Cel putin asta reiese din ultimele instructiuni de conectare pe care le-am citit.Cumpara cineva un router wireless ? se pare ca am unul in plus :rade:

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator flashboy
:aplauze Metoda de a conecta 2 rutere intre ele se numeste "bridge mod" adica pe primul ruter in care intra netul in folosesti ca bridge: Adica el primeste semnal de la ISPN si il trazmite mai departe la al doilea ruter. Inainte de a face asa ceva trebuie sa stiti ca orice retea facuta prin wirelwss o sa aiba : lactente mari, setari complicate, conexiune mai slaba decat prin firele. Si dupaia sa va ganditi daca se mai merita sa faci asa ceva. :)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări