Vizitator bobbyxxx22 Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Va salut! Am doua masinute de la NIkko, la care, din pacate nu am telecomenzi. Ambele sunt pe 27MHz si desi am incercat destule telecomenzi de la chinezariile de pe piata, nu am reusit nici macar o mica miscare cu niciuna.Am incercat sa schimb frevcenta cu bobinuta aia, dar zero. Am demontat una dintre masinute si am citit pe cip ca scria asa: NIkko NR 9600 0050 AMO 1 6...(nu stiu daca sigur AMO sau AMP) si este cu 8 picioruse pe fiecare parte. Ideea e ca nu srie nimic de Rx-2b... Ma incapatanez sa fac masinile astea sa mearga si de aceea va cer ajutorul. Mentionez ca nu am deloc cumostinte despre electronica. va multumesc anticipat. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Mentionez ca nu am deloc cumostinte despre electronica.În acest caz cererea dvs. este cel puţin naivă... Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Apeleaza la cineva cu experienta suficienta in electronica. Nu poti depana ceva despre care nu stii cum functioneaza.E foarte posibil ca deja sa le fi scos din banda invartind prin bobine si nu vor mai reactiona la nicio telecomanda. Link spre comentariu
Vizitator bobbyxxx22 Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Nuu am modificat frecventa din bobinuta masinii...doar de la radiocomanda... Link spre comentariu
danb1974 Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Eventual cauta o telecomanda de nikko in 27mhzFrecventa nu e totul, fiecare isi codeaza cum vrea comenzile Link spre comentariu
Vizitator bobbyxxx22 Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 pai asta incerc sa fac...dar nu gasesc pe nicaieri :( Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Cautati perechea circuitului integrat din receptor. Pe baza schemei de aplicatie a integratului generator de coduri pereche, se poate face o telecomanda pentru masinutele dvs.Sau cautati telecomanda aici http://depozitjucarii.ro/piese-de-schim ... misie.html Link spre comentariu
Vizitator bobbyxxx22 Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Sincer, am cautat pe net transmitatorul pt receptorul din imaginea atasata, dar nu am gasit nimic. Cat despre telecomanda din link-ul trimis de dvs, nu stiu daca se vor imperechea frecventele(chiar daca sunt pe 27Mhz), pentru ca, asa cum am spus mai sus, am mai incercat si alte radiocomenzi pe 27Mhz de la alte masinute si rezultatul a fost zero. Am reusit totusi cu una sa misc mutin masinutele, dar miscarile sunt sacadate si de scurta durata.... Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 am mai incercat si alte radiocomenzi pe 27Mhz de la alte masinute si rezultatul a fost zero.Evident !27 MHz reprezintă frecvenţa purtătoarei.Diferă însă frecvenţele modulate (din spectrul audio)corespunzătoare fiecărei comenzi în parte. Altfel elear interfera cu alte modele telecomandate aflate înraza de acţiune a emiţătorului, cărora în acest modli s-ar transmite comenzi false. Receptorul conţinefiltre acordate tocmai pe aceste frecvenţe. Link spre comentariu
Vizitator bobbyxxx22 Postat Ianuarie 30, 2013 Partajează Postat Ianuarie 30, 2013 Sa inteleg ca nici cu telecomanda din link-ul de mai sus nu rezolt nimic? Atunci cu alta telecomanda de la alta masinuta nikko, as avea vreo sansa? daca nu, care este totusi solutia? Link spre comentariu
zyx1141 Postat August 17, 2015 Partajează Postat August 17, 2015 (editat) Revin cu aceeasi rugaminte, daca ma poate ajuta cineva sa inlocuiesc receptorul de la aceasta masinuta impreuna cu o radiocomanda. Nikko robodrive, am primito fara telecomanda iar datorita constructiei robuste nu merita aruncata sau abandonata; fata de i-motion care sa stricat de 4 ori pana acum Nikko parca e din al doilea razboi mondial. Pe receptor are un cip proprietar de unde presupun ca nu functioneaza decat cu telecomenzile produse de ei. Cipul este Nikko NR9600 00002AMO23. Motoarele sunt functionale, probate pe 12V, desi bateria ei este de doar 6V, se poate deschide si pune baterii reincarcabile in carcasa, deci voltajul este ajustabil pt alt kit receptor-radiocomanda. Am probat vro 3 telecomenzi pe 27 Mhz dar fara succes iar studiind celelalte masini nu au driverele de putere ca aceasta, avand motorase mai mici, altfel foloseam electronica de la ele. Cateva poze: Poate recomanda cineva un kit receptor-radiocomanda care sa se potriveasca pt drivele respective? Editat August 17, 2015 de zyx1141 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 ca sa iti dai seama daca functioneaza,tine abmele antene una langa alta( sa faca atingere una cu alta) daca nu... procedeaza asa: incearca sa schimbi si frecventa telecomenzii. Desfa telecomanda si invarte si din miezul din mijloc. dupa ce ai invartit, mentine apasat un buton din telecomanda si invarti miezul din masinuta pana da un semn de viata. Succese! Link spre comentariu
sesebe Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 Cite canale are receptorul, ca inteleg ca ai un receptor si vrei emitator? Inainte/inapoi; stinga/dreapta ? Sint totul sau nimic? sau sint direct proportionale? Pt totul sau nimic, cea mai simpla rezolvare acum este sa cumperi o alta jucarie (ieftina) dar cu acelasi nr de canale, si sa folosesti telecomanda de la ea, emitator + receptor, adaptind iesirea din cip-ul receptor la driverele tale. Daca vrei direct proportionala, e mai complicat..... Link spre comentariu
nico_2010 Postat August 21, 2015 Partajează Postat August 21, 2015 Aici: http://www.talkingelectronics.com/projects/27MHz%20Transmitters/27MHzLinks-1.html gasesti explicatii cu privire la modul in care functioneaza telecomanda ("Multi-channel link") si cred ca realizarea schemei de emitator iti va permite sa actionezi masinuta. Daca nu te pricepi la electronica (asa cum ai scris) atunci gaseste pe cineva care sa te ajute. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum