euvasile Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Am o masina de spalat awt2084 care se manifesta in felul urmator: - executa toate secventele de lucru pana la cea de centrifugare, pompa elemina toata apa dar unitatea de control a motorului nu mai comanda motorul deloc pana aproape de sfarsitul ciclului de stoarcere cand face cateva rotatii usoare, apoi stop. Am verificat daca untatea de comanda a motorului primeste semnal de la programatorul mecanic. In momentul in care incepe secventa de stoarcere, CUM (unitate de control motor) primeste semnal timp de cateva secunde apoi pauza,ciclul se repeta de cateva ori, timp in care motorul functioneaza la turatie mica, cand incepe sa primeasca semnal continuu de la programatorul mecanic, atunci cand practic motorul ar trebui sa intre in turatie mare, nu face nimic. Am luat la verificat unitatea motorului dar nu am gasit nimic defect , am masurat toate rezistentele, conzii, (cu eser-ul),diode, tranzistori ,triac,trasee intrerupte ,lipituri reci, tahogeneratorul dar fara nici un rezultat. De unde as putea cumpara un xc68hc705-jj7cdw, sau daca poate sa-mi vanda cineva unitatea motorului ( din recuperari). http://www.chinaicmart.com/series-XC6/X ... J7CDW.html cod unitate 4812 214 78455. Link spre comentariu
euvasile Postat Ianuarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 am rezolvat problema, defectul a fost la mufa presostatului , s-a depus un strat de mizerie aproape insesizabil la vederea ochiului , ba chiar am masurat si pe scala de mohmi si nu avea nimic, dar cu tensiune pe el conducea intre bornele presostatului, noroc ca am masurat pe placa si am depistat ca aveam in jur de 35volti fara ca presostatul sa aiba contactul inchis, am rupt legatura intre presostat si placa si surpriza a inceput sa faca centrifugare. Am curatat cu spray bornele presostatului foarte insistent si s-a rezolvat probema. Pe acel circuit treaba e foarte sensibila cu toate ca are inseriat o rezistenta de 1mohm tot sesizeaza cea mai mica scurgere de curent, dupa parerea mea cred ca se gaseau un milion de variante mult mai bune. Am foarte multe masini de spalat reparate dar nu am intalnit asa ceva. m-a luat toti dracii verificand placa motorului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum