Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

citire curent alternativ(orice sursa alternativa) la DC

mitidj2008

Postări Recomandate

Un divizor rezistiv e solutia cea mai buna.Daca curentul max se alege de 1mA => folosirea unui condensator urmat de divizor . Schema cu CA 3140 e facuta cu amplificator operational pt a fi compatibila cu intrarea in calculator .

nu are treaba cu calcolatoru acea schema. am mai spus era pentru un voltmetru cu tot cu LCD de display. faza cu calculator-ul este alceva. oricum mai mult ma interesa sa stiu daca sant metode mai bune cu izolare a citi tenisunea stiu ca trafu este o masicnarie foarte buna.in cazu asta am sa cumpar trafuri de PCB de ceva VA unu va alimenta ansamblu arduino lcd si unu va da tensiune pentru citire.am verficat mai bine si ups-urile la care tre sa fac modificare sant pure sine wave deci ca la retea.ar mai fii o idee. sa folosesc acel cirucit pe 220V cu un atmega328 ce preia datele retelei(deci sant sub retea componentele) si apoi cu optoizolatori sa trimita datele la aldoilea atmega328 ce va fi interfatat cu lcd-ul (zona de siguranta)macar datale nu isi pierd valori daca sant izolate
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mitidj2008

5

• Dr.L

3

• ofilip

2

• Ionut Pavel

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări