imreberes Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Azi am intrat in posesia unei boxe active rusesti. E facut cu 6P1P, un singur tub, are si difuzor incorporat. Carcasa e de metal, vopsit cu vopsea ciocan gri. Are o singura mufa cu 5 pini, prin care primeste atat alimentarea, cat si semnalul de amplificat. Am primit si schema aparatului, insa am fost avertizat ca alimentarea se facea in alternativ la 220V/400Hz. Traful de alimentare e micut , aprox cat un traf de sonerie de 5/8V. In raport cu acesta traful de iesiree de 2 ori mai mare.Redresor cu punte de seleniu. Filtraj cu filtru CLCL , insa cele 2 conzi sunt de 1 uF!!!! In starea actuala, presupunand ca totul e OK, se poate folosi asa cum e, sau trebuie facut ceva cu ea. Poze si schema intr-adevar minimalista va prezint maine. Poate cineva imi va spune la ce a fost folosit. Link spre comentariu
carageae Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 La 400Hz din cate stiu merg avioanele, care tocmai pentru a fi mai usoare trafurile folosesc acest artificiu...nu stiu daca nu si in industria militara se folosesc asemenea frecvente...Probabil calitatea va fi la fel de "mare" ca la amplificatoarele alea facute de IOR pentru cinema...dar cu putina stradanie cred ca se poate scoate un amplif de chitara pe sasiul ala...doar ca traful de alimentare trebuie pus deoparte, daca nu se incalzeste in gol la 50Hz va fi bun cel mult pentru un preamplificator Phono sau un amplif. de casti daca ai de gand sa faci asa ceva...Filtrajul de 1uF nu ma mira, riplul e mult mai mic, chiar si la 100Hz se pot folosi filtraje de 20-30uF fara brum pentru un etaj mono cu consum mic...pentru 50 Hz as recomanda in jur de 47uF in loc de fiecare condensator...eventual scapa si de puntea aia cu seleniu...se folosea doar pt. ca erau scumpe diodele cu siliciu...teoretic ar trebui pusa si o rezistenta sa mai scada tensiunea - diodele cu seleniu au si ele o cadere importanta de tensiune, nu chiar ca lampile redresoare, dar totusi semnificativa. Insa alimentarea trebuie oricum refacuta...Eu nu as pune-o in priza doar sa vad ce o sa iasa...probabil miros de oua clocite din puntea cu seleniu :)Daca ai schema, alimenteaza direct pe primul C cu cat trebuie si vezi daca mai canta...difuzorul s-ar putea sa fie foarte bun...probabil era ceva monitor de intercomunicatie pt. avioane...sa vedem pozele si daca se gaseste ceva pe Google Rusia aflam si noi. Link spre comentariu
imreberes Postat Ianuarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Tocmai din aceasta cauza am primit si un traf de alimentare tesla, cu secundarele la 6,3 si 190V. Condensatoarele sunt nepolarizate, atat cele din filtrul CLCL, cat si din catodul lampii. Acolo in schimb am 25uF( condensatorul e mai mare decat traful de iesire)Sunt insa curios daca va functiona in sensul ca nu stiu cat de sensibil e acel 6P1P fara un alt tub la intrare . Link spre comentariu
imreberes Postat Ianuarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Acesta e schema primita. Puteti vedea ca e chiar minimalista. Link spre comentariu
imreberes Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Si acum urmeaza pozele promise. Link spre comentariu
imreberes Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Aici puteti gasi traful de alimentare "TP1", in poza anterioara se vede "TP2" care este traful de iesire.Acel "argintiu metalic rotund" e difuzorul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum