dj_bryz Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Buna ziua, detin un sistem audio 5.1 DK Digital AS90-1 ...dar nu sunt multumit de subwoofer (poate unii spun ca "rupe" dar mie mi se pare slabut) volumul urca pana la 50..insa de la 35 in sus vajaie rau portul care este scurt si are in interior o plasa metalica se aude ca vantul printre crapaturi ...insa mi-a venit o idee ..sa iau difuzorul si sa ii fac o incinta ca a subului de la z906 ...oare ar fii o idee buna?...difuzorul meu are 16 cm ..dar nu stiu cum sa o calculez...ma gandeam sa iau dimensiunile subului de l az906 si sa mai reduc putin ..cat despre portul bass reflex..nu voi gasii unul asa de indoit ..dar voi folosii unul drept...placile vor fii din pall de 12mm....credeti ca e bine?..tinand cont ca majoritatea sistemelor 5.1 au aceasta grosime...eu am lucrat mai mult cu MDF 18mm..si am facut vreo 7 suburi pana acum..dar nu le-am calculat ..4 din ele mi s-au parut ok...Basul care vreau sa il obtin este intre 50 si 60 hz...va rog help Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Nu e ok. Crezi că fabricantul nu a făcut incinta cum trebuie? (cât de cât). Ăsta e cel mai simplu lucru. Fabricantul măcar a făcut nişte măsurători, clalcule, simulări, teste etc. etc. Tu vrei să faci o cutie oarecare şi să se audă mai bine, păi cum vine asta?Se aude slab pt că:- difuzorul e slab (difuzor de 16 cm nu prea poate fi un difuzor de subwoofer...)- amplificarea e slabăTu vrei să faci din rahat aur, ceea ce nu prea se poate. E ca şi cum eu aş avea o dacia 1300 şi aş vrea să o transform în ferrari, înţelegi? Nu că acel sub Z906 ar fi minunea tehnicii...Singura soluţie e să treci la altceva. Şi când mai iei un subwoofer nu mai lua unul cu difuzor de 16 cm că nu are cum să fie puternic, sau bun, cel puţin nu pe bani puţini. Nici nu se poate numi subwoofer, woofer eventual. Link spre comentariu
dj_bryz Postat Ianuarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 da ai dreptate nu am ce sa zic...puterea subului rms este de 70w si chiar este reala credema...difuzorul are cursa destul de ok....dar sincer ..amplificarea este prea puternica pentru el...il solicita prea mult ,eu stau cu bassul de la -10 la 0 ..merge pana la +10...si este prea mic pentur ce poate amplificarea care este destul de ok ..am aruncat o privire prin el.nu am vazut ce finali are pentru ca mi-a fost lene sa desfac placutele prinse prin suruburi una peste alta ..iar toroidalul este imens...ca la z2300...acest dk digital ..pare el mai chinezarie dar este minunat ..claritate tot...mentionez ca distorsioneaza abia de la 43 in sus pana la 50 .....eu ma asteptat sa primesc un prim raspuns cum ca ingineru de proiectie stie el ce face..dar poate se aude mai bine in alta incinta..pentru ca ei merg mult pe design parerea mea....iar daca designul l-au ales asa ..difuzorul le-au pus intr-o parte acolo. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Dacă vrei să vezi pe pielea ta încearcă.Nu contează cât de tare poţi să dai tu sistemul, contează şi semnalul de intrare. Dacă eu dau volumul mic de tot din windows pot să dau la maxim orice amplificator, nu? Atunci pot spune că orice amplificator e blană şi super tare? Link spre comentariu
dj_bryz Postat Ianuarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 in fine volumul windowsului este la 70%...mereu...dar nu vreau sa te contrazic...deci daca a reusit cineva vreodata sa faca o clona (subwoofer) modelelor cu Z de la logitech astept un raspuns Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Se poate clona fara probleme acel sub, ba chiar se poate face unul mai bun. Problema e ca pretul va fi probabil mai mare decat a sistemului complet logitech.Hai sa facem niste calcule. Din cate stiu eu logitech foloseste difuzoare TB speakers, e drept - varianta OEM. Totusi se gasesc difuzoare foarte bune si intre variantele normale. Un astfel de dif. pentru sub costa undeva la 100-150 euro. Un amplificator de vreo 100-150W iarasi costa undeva la 150euro - daca nu mai mult. Deci, din 300 euro abia daca apuci sa cumperi diful+ampliful. Pe langa asta o cutie decenta, cu toate accesoriile te mai costa inca 100euro.Daca esti dispus sa faci aceste cheltuieli....da, se poate clona un sub logitech. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Nu ai înţeles, el vrea să ia difuzorul din subul lui şi să îi facă o clonă la z906. Link spre comentariu
ahegyes Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Bine, asta e ca si cum ai lua motorul dintr-un matiz si sa il bagi intr-o caroserie si sa faci din el mercedes. Link spre comentariu
Vizitator ecouter Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Nu o sa se auda mai bine. subwooferul dumneavoastra este facut pe vapor sau in china deci nu are calitate. Am un subwoofer Watson de la un sistem 5.1 si intr-o zi am vrut sa il modific !Avea un difuzor de vreo 10 cm in cutie. http://upload.oradeahub.com/anunturi/3631749.jpg Am luat un alt difuzor de la o alta petarda de subwoofer LG , ceva mai mare 8 toli ! La volum mare se aude exact ce spuneti ca se aude si din asta al dumneavoastra !Paraie , baraie , si iese aiurea aerul pe tubul ala plus ca iese aer si prin mufele de pe spate de la boxe ! Am crezut ca e difuzorul prost ..... Am luat un alt difuzor tot de 8 toli Pioneer ....l-am pus si acelasi lucru la volum mare de bas ! Apoi le am aruncat cu totul in sifonier ....mi-am dat seama ca din cutiile astea de subwoofere nu o sa iasa niciodata sunet frumos ! Am avut si un Panasonic odata ...tot de la un 5.1 si mergea bine pana la 50% volum ..ii bagasem volum constant ....trebuia sa il pun in coltul camerei sa aud ceva bas , si firele erau multe si scurte ...mataraie ! In fine deci nici cutia nu e buna si nici difuzorul ala nu o sa scoata nimic mai mult din alta cutie ! Logitech e ceva calitate mai buna .....dar niciodata peste Creative ! Logitech foloseste integrate ordinare TDA7294, TDA73...... etc. THD 10%.... nu stiu cum se aud cele certificate THX...nu sunt fan Logitech Creative foloseste integrade mai speciale de Philips gen TDA8510J si care nu le gasesti la taraba de chinezarii , plus calitatea difuzoarelor ! totusi va dau o solutie! Scapati de woofeul ala , vindeti-l cu 50 de ron la vreun manelist si cumparati Creative 2.1 sau 5.1 sau un simplu subwoofer la mana a doua de pe net...... la subwooferele Creative e cu totul altceva decat la restul ! Difuzorul nu o sa mai intre in vrie ca la pocnitorile astea no name ! O sa vedeti ca puteti da volum cat vreti din toate potentiometrele si nu va distorsiona ca cele ieftine ! Sincer nu se merita munca pe care vreti sa o faceti cu alta cutie ...e timp pierdut aiurea si stres, mai ales ca la final o sa fie un mic dezastru ! Asta daca vreti o solutie pentru PC , laptop ...... Numai bine Link spre comentariu
dj_bryz Postat Ianuarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 ok ..am inteles va multumesc mult pentru ajutor ..oricum astazi am vorbit pentru ceva mai ok....daca ma convinge... pe acesta o sa il icon_toilet Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum