tiovidiu Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Stau undeva la tara si as vrea sa dau unui vecin internet prin usb. Problema este ca sunt cam 150 m distanta intre noi. Exista vre-o metoda de-a amplifica semnalul? Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Stau undeva la tara si as vrea sa dau unui vecin internet prin usb. Problema este ca sunt cam 150 m distanta intre noi. Exista vre-o metoda de-a amplifica semnalul?Desigur cumpara un switch de retea si semnalul se transmite prin cablu FTP daca cablul este pozitionat in aer liber. Mai ai nevoie si de un router pentru a putea sa distribui adrese IP. Link spre comentariu
tiovidiu Postat Ianuarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Ammodem de la Romtelecom care are mai multe iesiri. Vecinul are cablu de exterior cu 4 fire si de aceea ar vrea prin usb de aceea vreau amplificator semnal usb. Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Ammodem de la Romtelecom care are mai multe iesiri. Vecinul are cablu de exterior cu 4 fire si de aceea ar vrea prin usb de aceea vreau amplificator semnal usb.Nu cred ca vei reusi. Daca faci ceva sunt foarte curios. Conexiunile pentru retea se fac cu cabluri speciale de tip UTP, FTP etc, care sunt construite sa fie ecranate pentru a nu se pierde semnalul. Link spre comentariu
Sica001 Postat Ianuarie 28, 2013 Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Buna ziua, NU se poate prin USB. Lungimea maxima a unui cablu USB este de 5m (USB 1.1). In plus USB-ul este pentru transmisiune seriala, chiar legand doua calculatoare apropiate printr-un cablu USB tot va mai trebui emulate cate o placa de retea (software? ) pe fiecare computer pentru transmisia de date (sincer nu stiu cum se face reteaua pe USB- nu am incercat niciodata). Din cate stiu eu USB-ul este in regim master/slave (cel putin pe partea de alimentare) adica unul da putere(tensiune/curent) iar celalat consuma. Nu stiu cum se comporta doua computere legat intre ele cu un cablu USB din punctul asta de vedere(amandoua ar fi master). Cele mai indicate/cunoscute/testate solutii sunt cu cablu de retea(UTP/FTP/SFTP) si switch / router sau transmisie wireless cu doua acces point-uri.Oricum de router aveti nevoie. Sica Link spre comentariu
tiovidiu Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Prin wireless am incercat dar e semnalul prea slab, eu am antena la modem dar el are ceva ca un stick si mai dispare semnalul. Era vorba de cablu usb fiindca el are un cablu de exterior cu 4 fire. Nu prea le am cu retelistica nu stiu bine deosebirea intre router, modem sau switch dar asta nu inseamna ca trebuie sa ramana asa, omul cat traieste invata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum