Vizitator touraek Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Am o dilema legata de un preamplificator uher upa 400.Cand il bag in priza fara a fi conectat la ceva se incinde 1,am cautat pe net si apoi am observat ca in loc de 2 am un 3 putin mai mare.Intrebarea mea este daca e normal sa se incinda asa de rau(arde) 1..si in plus la mine butoanele de la CD pana la OF stau aprinse..mentionez ca inca nu l-am conectat la amplificator ca nu am cablurile in out.Multumes anticipat pentru orice raspuns care ma va ajuta sa ies din ceata!! Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 E procesorul de comenzi ars. Link spre comentariu
Vizitator touraek Postat Ianuarie 26, 2013 Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 am cautat sa vad si io acest procesor de comenzi da nu l-am gasit pe google....deci banuiesc ca preamplificatorul e caput nu? Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Da. Cu multă muncă se pot refolosi preurile cu corecţii, se poate bibili un nou selector de surse, dar unele comenzi sînt mai greu de refăcut. E o cutie frumuşică totuşi. Link spre comentariu
genugeo85 Postat Aprilie 6, 2013 Partajează Postat Aprilie 6, 2013 Am și eu un astfel de preamplificator, cu aceleași probleme. Procesorul este LC7818(de fapt sunt vreo trei), unul din ele se-ncinge. Eu am luat "la mâna" preamplificatorul de la partea de alimentare, am schimbat si vreo câțiva tranzistori pe-acolo, dar are aceleași simptome... Se-ncălzește foarte tare și partea de amplificare cu tranzistori(flat amp) și traf-ul... Eu fiind plezirist în ale electronicii, l-am dat spre studiu unui prieten electronist(sper să aibă timp să se uite la el). Daca e doar LC7818, se mai găsește, dacă îl cauți cu perseverență! Schema se găsește pe net, eu n-o pot atașa, că-i prea mare... Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 7, 2013 Partajează Postat Aprilie 7, 2013 ...LC7818, se mai găsește, dacă îl cauți cu perseverență!De exemplu http://www.reichelt.de/ICs-KA-LF-/LC-78 ... OFFSET=16& inclusiv datasheet. Link spre comentariu
Vizitator touraek Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 genugeo85 ai rezolvat ceva? si am inteles ca tranzistorii aia 3 se incalzesc din cauza tensiunii dar e posibil ca ei sa lucreze la o temperatura mai mare adik sa incinda? Link spre comentariu
genugeo85 Postat Mai 19, 2013 Partajează Postat Mai 19, 2013 Nu, momentan n-am mai "săpat" prin el, că nu-i la mine, e la un prieten electronist care mi-a promis că-l ia la purecat când o avea timp. I-am sugerat și eu să schimbăm procesorul(LC7818), dar a zis că întâi să verifice din aproape în aproape cu osciloscopul, să nu fie oscilații pe undeva... Link spre comentariu
genugeo85 Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 (editat) Revin la acest preamplificator care, în starea lui menționată anterior, se putea folosi pe post de calorifer sau aragaz pentru ouă ochiuri... Am reușit, după multe săpături pe o schemă pe care nu se prea disting detaliile, să-l stabilizez cât de cât, în sensul că acum funcționează un pic mai "rece", nu mai dă apa-n clocot dac-o pui pe carcasă... În primul rând am schimbat dioda D113(18 V), care era sârmă, apoi am schimbat trafo de rețea original(2x40V alternativ în secundar) cu un alt trafo de 2x26V în secundar, recuperat dintr-un amplificator audio, am înlocuit diodele Zener D105 și D106, la 20 V, cu diode Zener la 16 V(astfel că se obțin +24V/-24V după stabilizare, în loc de +32V/-32V, preamplificatorul funcționând stabil la aceste tensiuni). Așa am obținut un preamplificator care nu mai dă foc casei, nu mai ridică temperatura globală cu niște fracțiuni de grad Celsius și care "se aude" bine... Cred că s-a mai pierdut ceva la amplificare, dar nu mai contează, atîta timp cât preamplificatorul nu mai dă în clocot... Un prieten, care are un preamp Yamaha, conceput cam în aceeași perioadă ca și Uher-ul meu, îmi spune că se-ncălzește destul de tare. Probabil asta era "moda"... Ca upgrade, am înlocuit condensatorii C103 și C104(1000uF/50V/85grd.C, două chinezării) cu două condensatoare Nichicon de 2200uF/50V/105grd.C și am introdus un filtru de rețea TOKIN, made in Japan. Editat Iulie 24, 2014 de genugeo85 Link spre comentariu
zal Postat Iulie 26, 2014 Partajează Postat Iulie 26, 2014 Cam mare diferenţa de tensiuni pe alimentare, în total vreo 16V mai puţin, e posibil să crească distorsiunile. După ce ai schimbat trafo era suficient să schimbi şi rez serie cu diodele zener cu unele mai mari ca valoare şi putere, dacă tot se încingeau. Revino la cele originale. 1 Link spre comentariu
genugeo85 Postat Iulie 27, 2014 Partajează Postat Iulie 27, 2014 Nu distorsionează, se aude perfect! Diodele Zener noi, de 16V, sunt reci, nu se-ncing! Cred că proiectanții au exagerat nițel cu tensiunile de alimentare... Link spre comentariu
genugeo85 Postat Iulie 29, 2014 Partajează Postat Iulie 29, 2014 Azi am schimbat și unul din comutatoarele electronice LC7818. Era defect, în sensul că pe tape monitor nu funcționa. @Zal a avut dreptate când a bănuit că e unul din posibilele defecte. Mulțumiri pentru sugestie, @Zal! Link spre comentariu
zal Postat Iulie 29, 2014 Partajează Postat Iulie 29, 2014 Cu plăcere şi să nu mai ai parte de aşa defecte. Link spre comentariu
valentinleonte Postat August 1, 2014 Partajează Postat August 1, 2014 DAca-i vorba de Uher ma bag si eu in seama. Detin un tuner Uher UT-100 care a fost mort complet. L-am readus la vita reparandu-i sursa, dar mai deoarte nimic. Nu prinde nimic nu face nimic. Daca aveti un service manual sa vad niste tensiuni ar fi perfect. Link spre comentariu
genugeo85 Postat August 5, 2014 Partajează Postat August 5, 2014 Am căutat pe net și se găsește documentație, dar din păcate contra cost, 4,99$. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum