Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aducere poze la dinensiunea fullhd a tv-ului led

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare. In urma achizitionarii unui aparat foto sony am constatat urmatoarele:pozele le fac la rezolutia maxima a aparatului 4320 x 3240 pixeli . Pentru a le vedea mai frumos si mai bine m-am gandit sa le pun pe un memorystic si sa le vad pe un Tv LG Led direct de pe stic. Toate bune si frumoase, doar ca imaginea nu este afisata pe intreg ecranul, in partea stanga/dreapta apar 2 dungi negre cred ca sunt din cauza rezolutiei care nu e compatibila cu cea a tv-ului 1920x1080. Ce ar trebui sa fac sa beneficiez de imagini pe tot ecranul? Am incercat sa aduc pozele la rez tv-ului cu progr GIMP 2 dar daca modific width la 1920 se modifica automat si height la 1485. Ce ar trebui sa fac ? Exista vre-o modalitate?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

3

• gabiferaru

1

• godFather89

1

• amassive

1

Top autori în acest subiect

rezolutia pozelor nu are nicio treaba cu rezolutia formatelor video (televizorul este pentru redare video nu foto), daca vrei sa scapi de acele dungi negre cumpara o rama foto digitala, altfel va trebuii sa crop-uiesti cu dimensiuni manulale (adica sa tai din laterale) fiecare poza in parte pe o rezolutie care nu se foloseste in fotografie.Oricum mai cauta in setarile tv-ului, sigur ai pe undeva rezolution si bagi zoom-1 sau 2.

Link spre comentariu

De fapt voiam sa fac un filmulet in Sony Vegas 11 format din mai multe poze cu diferite efecte. Filmuletul la randare il setez la rezolutia fullhd 1980x1080, si totusi cand e redat si pe monitor si pe tv apar acele 2 dungi negre stanga/dreapta. M-am uitat pe ceva sit-uri de filmari la evenimente pe care am gasit asemenea filmulete cu poze care toat asa se vad. Ma gandesc ca daca se putea le faceau si ei cumva. Totusi in aparatul foto am gasit o setare in care face el poze pe tot ecranul tv-ului "10Megapixeli Wide" asa e numita setarea. Deci totusi din pozele facute deja la rez de 14.1 Mpixeli nu mai pot face 1980x1080 Wide. Credeam ca exista un program ceva. In meniul tv-ului cred ca am ceva opt de zoom.

Link spre comentariu

E matematica.4320:3240=1.3333333333333 (format 4:3)1920:1080=1.7777777777777 (format 16:9)1.7777777777777-1.3333333333333=dungi negreSeteaza cumva rezolutia aparatului foto astfel incat sa obtii acelasi raport ca la TV.

Link spre comentariu

Fie vezi toata poza si ai dungi negre, fie dai zoom dar nu mai vezi toata poza, fie o scalezi pe tot ecranul (cu distorsiuni) si tot ce e in poza o sa para mai lat, fie iti iei un televizor 4:3, fie iti iei o camera 16:9.

Link spre comentariu

Da jhony , ai dreptate avea undeva in meniu setarea Wide 16:9 rezolutia care corespunde acestei setari este 4320x2432. Multumesc de raspunsuri. Dupa parerea voastra cum ar fi mai bine sa fac pozele? Rez pt 16:9 sau rez max a aparatului - sa am pozele la rez maxima chiar daca nu se vad pe tot tv-ul, cine stie poate pe viitor vor aparea alte tv-uri.....

Link spre comentariu

Rar vei vedea sa se pupe preferintele cuiva cu posibilitatile unui TV. Orice ai face sa te incadrezi in spatiul ecranului, vei pierde din parametrii imaginii.Nu stiu de ce te deranjeaza atat dungile acelea laterale, oricum poza e destul de mare. Si la filmele panoramice, daca vrei sa le vezi full screen, pierzi din laterale, eu prefer de exemplu sa vad filmele 16/9 desi am monitor 4/3 dar am acces la toata imaginea originala.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări