pyu Postat Iunie 10, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2013 Deci sa ma uit mai intai ce e in sursa, altfel nu merita efortul. Am inteles Link spre comentariu
mila Postat Iunie 11, 2013 Partajează Postat Iunie 11, 2013 evident ca la sursele cu 494 ma refeream...sunt surse vechi la preturi de nimic, cu 10 Ron sau mai putin gasesti una o modifici foarte usor din cateva rezistente si...gata Link spre comentariu
pyu Postat Iulie 25, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2013 Va rog sa ma lamuriti cu ceva. Care este curentul necesar pentru gate-ul unui IRF 540 respectiv IRFZ 44, si cum se calculeaza? M-am uitat in datasheet-uri, dar nu-mi dau seama Si pentru folosirea unui dimmer cu irf540 sau irfz44, cu semnal pwm dintr-un arduino, este necesara folosirea rezistentei intre pinul de pwm si gate? Vad cazuri diferite, si cu si fara: Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 25, 2013 Partajează Postat Iulie 25, 2013 E bine sa pui rezistenta (10-100 ohmi).Curentul depinde de frecvena de comutatie si capacitatea GS a tranzistorului. Practic incarci si descarci un condensator. Si de aici aflii curentul necesar Link spre comentariu
pyu Postat Iulie 25, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2013 Momentan folosesc o rezistenta de 47 de ohm. Vroiam sa ma asigur ca e ok.Am facut un montaj cu arduino, 3 dimere si 7 scc-uri pentru leduri de 10w (pe un canal 3 scc-uri, si pe restul cate doua).Insa am facut undeva o greseala, puterea maxima pe fiecare led este de 3-4w, si nu inteleg de ce.Totusi am mai verificat o data, separat, dimmer + scc, si-mi iese undeva la 750-800mA, adica exact cat vreau.Cred ca am facut vreo legatura proasta, cand am unit toate firele Mai verific inca o data tot montajul... Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 25, 2013 Partajează Postat Iulie 25, 2013 Ai suficienta tensiune de alimentare?Pune schema concreta a partii de putere!Apoi, daca comanzi mos-feti care se deschid complet la 10V direct cu uC care da doar 3-5V... Dar ar trebui sa observi ca se incalzesc Link spre comentariu
pyu Postat Iulie 25, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2013 Scc-ul: viewtopic.php?f=209&t=138206&start=60#p1306533TIP 122, bc 337, R1 = 100 sau 110kohm, R3 = 0.470ohm. Folosesc o sursa pc, 12v 6A. Link spre comentariu
pyu Postat Iulie 25, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2013 Scc-ul: viewtopic.php?f=209&t=138206&start=60#p1306533TIP 122, bc 337, R1 = 100 sau 110kohm, R3 = 0.470ohm. Folosesc o sursa pc, 12v 6A.Nu inteleg o treaba.Am un vechi scc, testat pe un transformator de 12v si 1A (fara dimmer, fara arduino), si ultima data cand am verificat, scotea undeva la 0.85-0.89A.Testele astea le-am facut acu o saptamana.Acelasi scc, acelasi transformator, am verificat azi - 0.68-0.69A. L-am pus si pe sursa de pc de 12v si 6a, la fel, 0.69-0.70A.Sa ma insele oare aparatul de masura? L-am uitat intr-o seara deschis, ma tem sa nu se fi slabit bateria.LE: Chiar am gasit si un video, testul de saptamana trecuta facut cu arduino:uOUThaN67Mk Ceva ciudat se intampla Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 28, 2013 Partajează Postat Iulie 28, 2013 Mai exact care este problema? putere prea mica pe leduri sau cum? PS: Pune schema completa si exacta cu tot ce este de la iesirea uC/Arduino pana la leduri, si nu link-uri catre alte schema, ci deseneaza tu din nou schema exacta, scc folosit, driver... etc, deci tot ce este de la iesirea controller pana la leduri ( inclusiv ledurile ), doar asa putem sa ne dam seama despre ce si cum. PS2: Ti-am mai zis candva ca acel R1 de la SCC-ul folosit este mult prea mare, nu pot sa inteleg de ce insisti in folosirea acelei valori, nu pot sa pricep de ce nu intelegi ce ti se spune, chiar si pentru mosfet este mult prea mare, si acum vad ca ai pus darlington in loc de mosfet ceea ce este si mai rau... intelege o data pentru totdeauna ca daca cineva iti spune ceva atunci poate are si el dreptate, cand iti mai si explica de ce spune acele chestii atunci poate ca ar trebui totusi sa iei in seama sfaturile, altfel daca ignori ce ti se spune, nu ai prea multe sanse sa obtii rezultate pozitive. Link spre comentariu
pyu Postat Iulie 30, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2013 cand iti mai si explica de ce spune acele chestii atunci poate ca ar trebui totusi sa iei in seama sfaturile, altfel daca ignori ce ti se spune, nu ai prea multe sanse sa obtii rezultate pozitive.Nu e asta problema. Mi-ai mai atras atentia, si mi-ai zis ca trebuie sa urmez.Si am urmat toate sfaturile ce le-am primit, insa nu asta este solutie. Dupa mai multe zile de documentatie, despre acele leduri, am ajuns la concluzia ca ele sunt problema.Sa va zic si de ce.Daca pe led tensiunea nu ajunge la 12v, sau ma rog, foarte aproape de 12v, acel led nu va suge niciodata cat trebuie din sursa.La o sursa pc, de 12v, 235w, si 6A pe ramura de 12v, tensiunea scade la 11.3 - 11.6v. Am vreo 4 surse de 200 si 235w, si la fel fac toate.Daca pun ledul direct la sursa de alimentare, el isi va trage maxim 600mA din ea.Doar in momentul cand se ajunge la 12v si ceva, doar atunci va trage din sursa de alimentare maxim cat poate si se arde.Deci, pentru leduri de 10w si 9-12v, nu se va putea folosi nicidoata o sursa de pc. Idealul ar fi 13-14v. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 31, 2013 Partajează Postat Iulie 31, 2013 Lucrurile stau cam asa:-Marea majoritate a surselor PC banale vor prezenta un dezechilibru evident pe iesiri la incarcare asimetrica, este un comportament normal, cand incarci doar o iesire, sau o incarci semnificativ mai mult decat cealalta atunci cea cu consumul mai mare va scadea tensiunea, uneori destul de tare, solutia trebuie sa fie incarcare simetrica a +12 si +5V sau eliminarea +5 din bucla.-Led de 12V alimentat de la sursa de 12V evident ca nu lasa loc sub nici o forma unui generator de curent constant, nu exista tensiune suficienta, spre exemplu SCC-ul cu mosfet prezinta cadere de cam 0,65V pe shunt plus eventuala cadere in conductie de pe mosfet, se poate ajunge in functie de mosfetul folosit la 1V in total, sau poate si mai mult ( depinde de curentul total consumat si Rds la mosfet ), asadar sursa ATX de 12V nu poate alimenta eficient leduri de 12v, ar putea exista situatia in care sa se profite de dinamica ledului, modifici bucla de stabilizare de la ATX pentru a face tensiunea de 12v ajustabila, apoi reduci la cam 11V si alimentezi ledurile direct fara limitare, inseriezi ampermetru si ridici tensiunea foarte usor pana obtii consumul acceptat de tine. -Led de 9V se poate alimenta fara probleme si cu generator de curent, exista rezerva suficienta de tensiune, daca la tine nu merge atunci ori ai probleme la generator ori la leduri. Link spre comentariu
pyu Postat August 5, 2013 Autor Partajează Postat August 5, 2013 Deci de asta scade tensiunea pe ramura de 12v, din cauza incarcarii nesimetrice. Link spre comentariu
puriu Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 Sursele de PC se straduiesc sa stabilizeze tensiunea iesirii de +5V, principalul consumator, si de aici se inchide bucla de reglaj. Celelalte tensiuni de iesire se presupune ca vor ramane stabile la o functionare normala. Daca iesirea de 5V este in gol transformatorul lucreaza mai slab, iar celelalte tensiuni scad cu sarcina. La unele surse de PC se poate modifica bucla sa stabilizeze alta iesire, la altele nu. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 5V si 12V sunt stabilizate la comun. Adica sursa tine cont de ambele, intr-o oarecare masura.3,3V e stabilizata separat si nu are legatura cu ele (ca e o sursa din 5 in 3,3V). Link spre comentariu
pyu Postat August 5, 2013 Autor Partajează Postat August 5, 2013 O sa desfac unele din surse, sa vad ce au prin ele, si sa caut informatii daca se poate mari voltajul.Altfel, sunt inutile la leduri de 10w Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum