adrian_pintea Postat Martie 3, 2004 Partajează Postat Martie 3, 2004 Cum pot sa desfac un miez de ferita ETD are ii de fapt un E+I...Se poate sau singura metoda de al bobina este prin fereastra? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Martie 4, 2004 Partajează Postat Martie 4, 2004 Eu majoritatea care am vrut sa le desfac au crapat :cry: Link spre comentariu
Ytron Postat Martie 4, 2004 Partajează Postat Martie 4, 2004 Kiar asta am facut io zilele astea. Fiindca m-am apucat sa fac sursa aia in comutatzie cu mosfetzii direct dupa redresarea din retea, la 310V Io am facut asa: Inainte de toate dai jos centura aia antiradiatzie sau ce-o fi ea. E ca o bentitza din folie de cupru. La fel si centura de scotch galben care stringe feritele. Pui un ibric cu apa la fiert. Pui in apa trafu de ferita cind apa este inca la temperatura camerei. Completezi cu apa ca sa il acoperi, sa nu ramina partzial descoperit fiindca poate face tensiuni mecanice in ferita si crapa. Atentzie: daca il bagi in apa cind deja e prea calda crapa ferita din cauza socului termic. Io am patzit-o, mai tirziu mi-am dat seama ce se intimplase. Cu alte cuvinte daca ai mai multe trafuri ori le pui impreuna pe toate, ori le iei pe rind cu apa noua de la inceput. La fel, de preferat sa stea pe terminale ca sa nu stea cu ferita direct pe fundul ibricului fiindca se incing inegal, si la fel, crapa. Sensibila rau ferita asta :? Asteptzi pina incepe sa fiarba si le mai tzii inca 30 minute ca sa se inmoaie lacul cu care este rigidizata ferita. Dupa cca 30 minute minute (minim) lacul incepe sa sa aiba un aspect albicios si consistentza mai brinzoasa. E... daca scotzi traful usor si il tzii intr-o cirpa groasa (impaturita de mai multe ori) sau un prosop incerci sa rotesti in jurul axei verticale jumatatzile de ferita in asa fel incit sa cedeze lacul. Daca nu cedeaza in 10 secunde de efort mediu, il pui mai departe la fiert. Daca ai intirziat mai mult de 30 sec, lasa-l pe masa sa se raceasca si reiei mai tirziu tot ciclul, alfel va crapa din cauza socului termic. Nu incerca sa fortzezi cu cutzitul ca sigur crapa ferita. Nici macar cu lama nu merge. Potzi doar sa strecori o lama in spatziul care apare la prima parte desprinsa. Mie mi-au reusit in majoritate. Doar unele rusesti nu am reusit in nici un chip da le desfac fiindca erau impregnate in rasina epoxidica :cry: :evil: Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Martie 4, 2004 Autor Partajează Postat Martie 4, 2004 Cam grea operatia dupa cum vad ...oricum ma voi rezuma sal bobiunez prin fereastra ca ii destul de mare are 6cm Link spre comentariu
Ytron Postat Martie 5, 2004 Partajează Postat Martie 5, 2004 Daca ai numai unul si tzi-e frica sa nu ramii fara obectu' muncii... atunci baga sirma prin fereastra. Dar la fel... rabdare si tutun Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Martie 5, 2004 Autor Partajează Postat Martie 5, 2004 PAi am vreo 3 cam cati watti au? de 6cm 5cm si 3 cm Link spre comentariu
Ytron Postat Martie 6, 2004 Partajează Postat Martie 6, 2004 Pai zi suprafatza sectziunilor din coloanele din mijloc. Nu mai stiu unde am pus doc-ul ala care facea referire la asta. :? Link spre comentariu
Vizitator zlazar Postat Aprilie 5, 2005 Partajează Postat Aprilie 5, 2005 Sa stii ca am incercat. MERE BRICI ! Merci de idea cu apa fierbinte. Link spre comentariu
habarnam Postat Aprilie 5, 2005 Partajează Postat Aprilie 5, 2005 Eu le desfac altfel. dureaza mai mult, dar nu ma complic deloc. se desfac straturile exterioare (cuprul si scotch-ul care tine feritele impreuna) exact cum a zis Ytron. Dup-aia se pun la murat intr-un borcan cu acetona. se lasa peste noapte, sau daca ferita este mai mare vreo 2 nopti. Se desface foarte usor.Avantajul este ca nu risti sa crapi ferita aiurea, si iti ramane si carcasa intacta chiar daca e de plastic. Si, cel mai important, ca nu te arzi :twisted: Link spre comentariu
mkreszan Postat Noiembrie 14, 2005 Partajează Postat Noiembrie 14, 2005 apoi cu ce se poate lipi la loc? Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 14, 2005 Partajează Postat Noiembrie 14, 2005 Eu am bagat la cuptor, apoi am desfacut feritele. Dar varianta cu apa pare mai buna. Link spre comentariu
mkreszan Postat Noiembrie 18, 2005 Partajează Postat Noiembrie 18, 2005 imi spune-ti va rog cu ce le-ati lipit la loc? Link spre comentariu
luc Postat Noiembrie 18, 2005 Partajează Postat Noiembrie 18, 2005 ce e mare lucru.superglue Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum