Marian Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Ok, atunci cu alte cuvinte te intereseaza doar o varianta tranzistorizata? Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Da, cu reglaj U/I si protectie la scc. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Fa schema pe care ai gasit-o ... singura chestie e ca nu are stabilizare functie de sarcina , ci numai fata de variatia retelei ... Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 O varianta complet tranzistorizata cu reglare atat pentru tensiune cat si pentru curent, schema ii apartine lui @smilex, pacat ca nu reusesc sa gasesc si tema pentru care el a proiectat schema, erau niste explicatii importante acolo. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Am cautat chiar dupa numele imaginii: viewtopic.php?f=41&t=131615&p=1132076&hilit=stab.gif#p1132076 Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Interesanta chestie... Vad ca se pastreaza ceea ce eu am uitat si nu mai am, super.Stabilizatorul de mai sus este cu limitare de curent reglabila, nu corespunde cu functionarea din link-ul initial. Acolo ar merge simplificate multe, iar limitarea cu tiristor ar corespunde performantelor din tehnium. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Pai s-a cerut un stabilizator complet tranzistorizat care sa regleze atat tensiunea cat si curentul, si cum aveam schema ta salvata in PC-ul meu am zis ca ar fi o solutie demna de luat in calcul.PS: Chiar daca nu ar mai ramane pe forum, pastrez eu multe din schemele tale, toate sunt lectii invatate pentru mine cel putin, si le pastrez Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 viewtopic.php?f=41&t=131615&p=1132076&hilit=stab.gif#p1132230 Parca mai accesibila, tot de acolo. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 O am si pe asta normal, numai ca la ea curentul este unul fix si @albasete a cerut curent reglabil, de asta am pus varianta mai complexa. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Pana acum cea mai buna schema de sursa stabilizata pe care am facut-o e cea cu 3 TL081 ,are curent si tensiune reglabila, nu depaseste curentul reglat nici s-o pici cu ceara .Parca tot de aici de pe forum am luat schema, daca cineva doreste ii dau documentatia,eu o folosesc impreuna cu un voltampermetru cu pic16f876a si merge excelent,nu e complicata. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Va multumesc pentru ajutorul acordat si timpul pierdut cu mine. O problema cred ca este procurarea potentiometrelor bobinate. In schema din Almanahul Tehnium este necesr un potentiometru bobinat. (Si cati astfel de potentiometri mi-au trecut prin mana acum 25 de ani...)Marius 3004, poti posta documentatia folosita ? Va multumesc. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 @albasete parca cerusei o solutie complet tranzistorizata, sa inteleg ca te-ai razgandit? TL081 este operational nu tranzistor. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Nu, nu m-am razgandit, dar poate am de unde sa aleg. De fapt vreau sa fac o combinatie: in aceeasi carcasa sursa reglabila si redresor auto, sa nu mai fiu nevoit sa fac atatea montaje in carcase diferite. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 27, 2013 Partajează Postat Ianuarie 27, 2013 Ti-am prezentat 2 variante, LM317 care simplifica mult reglajul tensiunii, si regulatorul lui @smilex care face tot ce ai cerut si la o precizie greu de depasit, niciunul nu ti-a convenit, atunci mult succes in a te decide. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 28, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2013 Multumesc, dar nu am avut timpul suficient sa studiez schema lui Smilex. Dupa studiu, cred ca incerc sa proiectez si un PCB la acea schema (Smilex). Mulumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum