Vizitator GlowingStar Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Buna seara,Ajutatima-ti si pe mine, caci am intrebare: unde anume in electronica se utilizeaza acidul sulfuric. Am gasit in Ploiesti pe cineva care vinde asa ceva, acid de concentratie 98% si nu stiu daca sa-l cumpar or ba.Stima, Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 In electronica nu o sa ai nevoie de acid sulfuric, pentru corodarea placilor de cablaj e mai utila clorura ferica si mai ales nu e asa periculoasa. Ai grija ca te expui la mari pericole manipuland acid concentrat, vorbesc din experienta personala.Se foloseste la prepararea electrolitului pentru acumulatorii cu plumb cum sunt cei auto si nu numai. Nu i-ti recomand sa tii in locuinta asa ceva, e extrem de periculos daca se scurge sau ajunge la cineva neavizat. Simpla inhalare a vaporilor sai e toxica, se lucreaza in conditii stricte de siguranta. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Acidul azotic se foloseste la corodare,dar .. e acid.Daca nu ma insel am folosit si acid clorhidric+peroxid mai demult cand nu prea gaseai de nici unele.Acum clorura ferica si persulfatul de sodiu se pare ca sunt baza. Link spre comentariu
andrei14 Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Acidul azotic se foloseste la corodare,dar .. e acid.Daca nu ma insel am folosit si acid clorhidric+peroxid mai demult cand nu prea gaseai de nici unele.Acum clorura ferica si persulfatul de sodiu se pare ca sunt baza.Asa este,clorura ferica se gaseste usor,nu-i chiar asa periculoasa....este ieftina si eficienta. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 acidul sulfuric este cel mai "tare" , iar dintr-un acid tare se poate obtine unul mai slab de alta componenta chimica. Prin anumite reactii se poate obtine si acid azotic din acidul sulfuric , dar asta inseamna sa ai cunostinte de chimie bune sau foarte bune. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Eu am folosit si sulfuric si azotic si clorhidric, dar nu as mai face asta niciodata, o picatura in ochi poate sa te nenoroceasca pe viata.Nu mai vorbesc de hainele gaurite si petele galbene de pe maini.Am avut o sticla pe un stativ cu trei rafturi, si era pe cel mai de sus.Cand s-a rasturnat, a trecut acidul prin toate rafturile ca prin panza, si erau din tabla ! Sa lasam totusi experientele cu acizi pentru laboratoarele de chimie, e mai sigur asa. Link spre comentariu
lorik199 Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Poti coroda foarte bine electrochimic cablajele in solutie de concentratie 15-25% Se corodeaza foarte repede. O tabla de fier catod, cablajul anod, cam 12Vcc tensiune limitat la cativa amperi, in functie de suprafata cablajului. A se utiliza numai in spatii foarte bine aerisite Link spre comentariu
strombi Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 In electronica se foloseste acid azotic folosesc de foarte multi ani acid azotic in decapare e mult mai rapid decat clorura si la caldura se decapeaza imediat. Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Va salut,Eu am nevoie de acid azotic de concentratie 10%, nici de cum de H2SO4 atat de concentrat. Vreau sa fac peroxid de Cu(un semiconductor). Discuri de cuproxid.Am vrut sa vad daca se foloseste la ceva...Va multumesc pentru sfaturi. Apreciez.Respect, Link spre comentariu
Seppy Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Atentie mare la diluare , acidul se dilueaza turnand incet ACID in apa NU invers (diluarea degaja caldura multa ,atentie) Link spre comentariu
sebi Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 se mai gaseste acid azotin pe la vreun bold? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Atentie mare la diluare , acidul se dilueaza turnand incet ACID in apa NU invers (diluarea degaja caldura multa ,atentie) si apa se scurge incet pe o bagheta imersata oblic in vasul cu acid.. Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 Atentie mare la diluare , acidul se dilueaza turnand incet ACID in apa NU invers (diluarea degaja caldura multa ,atentie) si apa se scurge incet pe o bagheta imersata oblic in vasul cu acid..Va salut,Acidul de diluat se scurge incet pe marginea unui pahar Berzelius sau pe o bagheta de sticla. Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 "Am gasit in Ploiesti pe cineva care vinde asa ceva, acid de concentratie 98% si nu stiu daca sa-l cumpar or ba." - raspuns corect : BA. ATENTIE - "Vitriolul" face parte din categoria precursorilor - substanta clasificata categoria 3 . "Utilizatorii de substanţe clasificate categoria 2 şi 3, conform art. 28 alin. (2) din O.U.G. 121/2006 aprobată cu modificări prin Legea 186/2007 depun la Agenţia Naţională Antidrog o declaraţie de locaţii (modelul declaraţiei de locaţii este in Anexa 3 la Regulamentul de aplicare a O.U.G. 121/2006 aprobat prin H.G. 358/2008). Declaraţia locaţiilor nu condiţionează obţinerea/procurarea substanţelor în vederea utilizării." Link spre comentariu
traianpop Postat Ianuarie 24, 2013 Partajează Postat Ianuarie 24, 2013 acidul sulfuric este cel mai "tare" , iar dintr-un acid tare se poate obtine unul mai slab de alta componenta chimica. Prin anumite reactii se poate obtine si acid azotic din acidul sulfuric , dar asta inseamna sa ai cunostinte de chimie bune sau foarte bune.Si cam care ar fi tehnica sau procedura de a transforma acid sulfuric in acid azotic?Sunt suficiente cunostintele elementare de chimie-cu precizarea ca trebuie si insusite-pentru a sti ca asta nu se poate!Chiar din formula chimica ne putem da seama ca e imposibil....H2SO4 nu e egal cu H2NO3, orice formule matematice sau reactii chimice ai aplica;Pe de alta parte, sulful si azotul fac parte din grupe diferite, practic incompatibile! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum