Vizitator tim17 Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 treaba sta cam asa: sunt student la o facultate tehnica si nu prea le am cu matematica. Daca poate cineva sa-mi explice ce sunt diferentialele. Adica intalnesc expresii de forma dv/dt si nu stiu cum sa le abordez. Derivatele partiale le stapanesc, nu-s mare filosofie, dar diferentialele imi dau de cap. Din cate am observat se pot folosi pentru valori infinitezimale, dar nu stiu cum sa le calculez. Au vreo treaba cu d-urile de la integrale? Poate sa-mi explice cineva? Multumesc! Link spre comentariu
valangjed Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 E destul de dificil de explicat pe un forum pentru ca implica multe formule matematice.O idee mai intuitiva ar fi cam asa: Iei graficul unei functii continue si derivabile si il imparti in doua si iar in doua si tot asa pana cand nu mai poate fi impartit , aceea este diferentiala functiei , nu stiu daca te ajuta la ceva , e o imagine destul de simplista tinand cont ca e mai greu de vazut la functiile de mai mult de trei variabile.Leibnitz vedea diferentiala unei functii ca elementul infinitezimal de crestere a acelei functii dar a venit Cauchy si l-a contrazis cu multe demonstratii.E greu tare cu gandirea asta abstracta Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 treaba sta cam asa: sunt student la o facultate tehnica si nu prea le am cu matematica. Daca poate cineva sa-mi explice ce sunt diferentialele. Adica intalnesc expresii de forma dv/dt si nu stiu cum sa le abordez. Derivatele partiale le stapanesc, nu-s mare filosofie, dar diferentialele imi dau de cap. Din cate am observat se pot folosi pentru valori infinitezimale, dar nu stiu cum sa le calculez. Au vreo treaba cu d-urile de la integrale? Poate sa-mi explice cineva? Multumesc!Va salut,De ce nu mergeti Dv. la biblioteca sau intrati pe un anticariat online si cumparati literatura de specialitate? Eu asa procedez de fiecare data cand am asemenea probleme. Recent am achizitionat de pe site-ul Okazii, o carte veche din anul 1920 care face referire la constructia de masini cu abur si cazane. Sfatul meu sincer ar fi sa cautati o carte veche, scrisa acum cateva zeci de ani, caci acelea sunt mult mai bune decat cele de acuma. Stima, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum