Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electronica 3220 & Co.

Vizitator Xenion

Postări Recomandate

Vizitator Xenion

Salut,Am un amplificator Electronica 3220 si boxele corespunzatoare care au venit cu el (8 ohmi). Din diverse motive as vrea sa-l inlocuiesc (in principiu initial as inlocui doar amplificatorul) si in consecinta as avea cateva intrebari:1. Ce putere RMS are (ca sa stiu ce caut)? Am gasit de curand o fisa tehnica scanata unde era specificat "2x20W stereo"; pe spate la aparatul meu, la iesirile pentru boxe scria Pmin 35W - sa inteleg ca aia era puterea pentru boxele necesare? (ca eu am trait cu impresia ca are 2x35W pana sa vad fisa)2. Puteti sa-mi recomandati un circuit integrat sau (preferabil) un kit audio de putere si fidelitate cel putin la fel de buna? Modelul acesta vad ca este pe tranzistoare 2n3055. Nu ma intereseaza o schema pentru ca nu vreau sa ma apuc sa construiesc amplificatorul eu.Precizez ca va fi folosit pentru calculator cu o placa Philips Ultimate Edge -sper (adica intentionez sa o achizitionez)- deci sursa semnalului va fi destul de buna. Nu sunt un audiofil dar as vrea sa am un sunet de calitate (nu profesional, dar de calitate raportat la codec-ul AC97/boxe made in oceanul indian). Nu ma intereseaza solutii foarte puternice dat fiind ca oricum in peste 90% din timp volumul e sub 10%, insa as vrea sa am o rezerva de putere decenta pentru o camera (adica daca se adevereste ca acest amplificator are intr-adevar doar 2x20W presupun ca o solutie 30 +/- 10W pe canal m-ar satisface). De asemenea as incerca sa montez kit-ul in una din boxe, desi nu stiu ce probleme de caldura ar putea aparea intrucat incintele sunt inchise, deci chiar n-ar fi nici un pic de ventilatie.Inainte de a-mi recomanda sa-mi cumpar ceva din comert tin sa mentionez ca vreau neaparat o solutie stereo (si nu 2.1, 5.1, xx.1), cu corector de ton joase/inalte (separat, dar doar atat, nu egaliztor pe x benzi) si telecomanda (butonul on/off si volumul se subinteleg :)); partea de receptor telecomanda + corector de ton/volum/on-off (deci ce-i digital) urmeaza sa o construiesc eu (microcontroller + integrate, asta in speranta ca le gasesc).Asadar astept pareri.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

1

• Bogdi16

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator Xenion

Nu am exact un buget pentru ca va depinde de mai multi factori: disponibilitatea fondurilor la momentul achizitionarii, costul celorlalte componente, etc. Cat mai ieftin ar fi dorinta mea, dar intrebarea se referea la calitatea/putere - niste pareri (in special subiective referitor la calitate, pentru cei care au mai avut de-a face cu asa ceva); apoi voi decide ce-mi permit. Oricum, asa informativ, ma gandeam undeva la 50-100 RON pentru kit-ul amplificator (fara celelalte componente).Un amanunt pe care l-am omis: daca ar exista posibilitatea unui kit care sa fie alimentat la 12V (in conditiile in care ar oferi fidelitatea amplificatorului utilizat actualmente) m-ar tenta sa-l instalez chiar in calculator (scap de cheltuiala/complicarea cu construirea sursei de alimentare).

Link spre comentariu
Vizitator Xenion
il vinzi?
:rolleyes:

Nu; am specificat ca vreau sa-l folosesc pentru calculatorul personal.

Nu prea se intelege ce anume doresti saschimbi, este vorba de amplificator cu totul sau doar de etajul final din acel amplificator ????

Vreau sa-l schimb cu totul, dupa cum am zis la inceputul post-ului.

Din punct de vedere al calitati audio acest amplificator este depasit

Asta intr-un fel ma bucura pentru ca inseamna ca nu se poate decat mai bine. :yawinkle:

cea mai buna solutie consider ca ar fi un kit cu integratul TA8210

Din datasheet-ul acestuia vad ca are THD10%; pana si in specificatiile acestui amplificator THD este 0.5%. De asemenea puterea este 22W la 14.4V (deci ~15W la 12V) pe 4 ohmi -> ~4W pe 8 ohmi la 12V - prea putin. Fiabilitatea va fi intr-adevar importanta daca o sa-l folosesc intr-o incinta mica si inchisa.

Nu-ti recomand introducerea in calculator pe motiv al complicatelor adaptari in ceea ce priveste traseele de masa.

Am auzit de aceasta problema si o sa o iau in considerare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări