Vizitator Xenion Postat Iulie 4, 2006 Partajează Postat Iulie 4, 2006 Salut,Am un amplificator Electronica 3220 si boxele corespunzatoare care au venit cu el (8 ohmi). Din diverse motive as vrea sa-l inlocuiesc (in principiu initial as inlocui doar amplificatorul) si in consecinta as avea cateva intrebari:1. Ce putere RMS are (ca sa stiu ce caut)? Am gasit de curand o fisa tehnica scanata unde era specificat "2x20W stereo"; pe spate la aparatul meu, la iesirile pentru boxe scria Pmin 35W - sa inteleg ca aia era puterea pentru boxele necesare? (ca eu am trait cu impresia ca are 2x35W pana sa vad fisa)2. Puteti sa-mi recomandati un circuit integrat sau (preferabil) un kit audio de putere si fidelitate cel putin la fel de buna? Modelul acesta vad ca este pe tranzistoare 2n3055. Nu ma intereseaza o schema pentru ca nu vreau sa ma apuc sa construiesc amplificatorul eu.Precizez ca va fi folosit pentru calculator cu o placa Philips Ultimate Edge -sper (adica intentionez sa o achizitionez)- deci sursa semnalului va fi destul de buna. Nu sunt un audiofil dar as vrea sa am un sunet de calitate (nu profesional, dar de calitate raportat la codec-ul AC97/boxe made in oceanul indian). Nu ma intereseaza solutii foarte puternice dat fiind ca oricum in peste 90% din timp volumul e sub 10%, insa as vrea sa am o rezerva de putere decenta pentru o camera (adica daca se adevereste ca acest amplificator are intr-adevar doar 2x20W presupun ca o solutie 30 +/- 10W pe canal m-ar satisface). De asemenea as incerca sa montez kit-ul in una din boxe, desi nu stiu ce probleme de caldura ar putea aparea intrucat incintele sunt inchise, deci chiar n-ar fi nici un pic de ventilatie.Inainte de a-mi recomanda sa-mi cumpar ceva din comert tin sa mentionez ca vreau neaparat o solutie stereo (si nu 2.1, 5.1, xx.1), cu corector de ton joase/inalte (separat, dar doar atat, nu egaliztor pe x benzi) si telecomanda (butonul on/off si volumul se subinteleg ); partea de receptor telecomanda + corector de ton/volum/on-off (deci ce-i digital) urmeaza sa o construiesc eu (microcontroller + integrate, asta in speranta ca le gasesc).Asadar astept pareri.Multumesc. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Iulie 4, 2006 Partajează Postat Iulie 4, 2006 Spune te rog un buget...pe care esti dispus sa aloci. Link spre comentariu
Vizitator Xenion Postat Iulie 4, 2006 Partajează Postat Iulie 4, 2006 Nu am exact un buget pentru ca va depinde de mai multi factori: disponibilitatea fondurilor la momentul achizitionarii, costul celorlalte componente, etc. Cat mai ieftin ar fi dorinta mea, dar intrebarea se referea la calitatea/putere - niste pareri (in special subiective referitor la calitate, pentru cei care au mai avut de-a face cu asa ceva); apoi voi decide ce-mi permit. Oricum, asa informativ, ma gandeam undeva la 50-100 RON pentru kit-ul amplificator (fara celelalte componente).Un amanunt pe care l-am omis: daca ar exista posibilitatea unui kit care sa fie alimentat la 12V (in conditiile in care ar oferi fidelitatea amplificatorului utilizat actualmente) m-ar tenta sa-l instalez chiar in calculator (scap de cheltuiala/complicarea cu construirea sursei de alimentare). Link spre comentariu
Vizitator Xenion Postat Iulie 5, 2006 Partajează Postat Iulie 5, 2006 il vinzi? :rolleyes: Nu; am specificat ca vreau sa-l folosesc pentru calculatorul personal. Nu prea se intelege ce anume doresti saschimbi, este vorba de amplificator cu totul sau doar de etajul final din acel amplificator ???? Vreau sa-l schimb cu totul, dupa cum am zis la inceputul post-ului. Din punct de vedere al calitati audio acest amplificator este depasit Asta intr-un fel ma bucura pentru ca inseamna ca nu se poate decat mai bine. :yawinkle: cea mai buna solutie consider ca ar fi un kit cu integratul TA8210 Din datasheet-ul acestuia vad ca are THD10%; pana si in specificatiile acestui amplificator THD este 0.5%. De asemenea puterea este 22W la 14.4V (deci ~15W la 12V) pe 4 ohmi -> ~4W pe 8 ohmi la 12V - prea putin. Fiabilitatea va fi intr-adevar importanta daca o sa-l folosesc intr-o incinta mica si inchisa. Nu-ti recomand introducerea in calculator pe motiv al complicatelor adaptari in ceea ce priveste traseele de masa. Am auzit de aceasta problema si o sa o iau in considerare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum