morocanosul Postat Octombrie 27, 2018 Partajează Postat Octombrie 27, 2018 Serpentina nu are rolul decat de a raci aerul comprimat care se incalzeste(evident), prin comprimare ! In rest,tot ce ai spus este corect. 1 Link spre comentariu
mac01 Postat Octombrie 27, 2018 Partajează Postat Octombrie 27, 2018 (editat) Eu ma gandeam ca vrea sa faca tuica sau palinca cu compresorul...de-i trebuie serpentina. Nu se mai poarta serpentina...aerul se raceste si in butelie sau pe traseu. Editat Octombrie 27, 2018 de mac01 1 Link spre comentariu
Vizitator mim23 Postat Octombrie 29, 2018 Partajează Postat Octombrie 29, 2018 Buna ziua. Va rog daca mai are cineva documentatia pentru ECR 350 si o poate posta. Link spre comentariu
elektronu85 Postat Octombrie 29, 2018 Partajează Postat Octombrie 29, 2018 (editat) M-am gandit si eu la aceasta varianta, dar m-am temut de varianta tevii de cupru din cauza presiunii. Pt ca vreau sa-mi tina lejer 8 sau chiar 10 atmosfere compresorul... si nu sunt sigur ca o teava de cupri fi 22mm de instalatii sanitare e suficient de rezistenta. Altfel, as face un racitor pt capul compresor ca sa nu-mi mai produca condens si umezeala in aerul comprimat din butelie... Stiu, folosesc pahar decantor... dar parca as reduce si posibilitatea de aparitie a condensului incadin faza incipienta daca se poate! Oare teava de cupru moale. aia de se indoaie si se foloseste la trasul retelei de incalzire prin pereti rezista?? Editat Octombrie 29, 2018 de elektronu85 Link spre comentariu
mac01 Postat Octombrie 29, 2018 Partajează Postat Octombrie 29, 2018 (editat) Pune teava de cupru de 1mm grosime...rezista fara probleme. Sunt doua modele pentru instalatii sanitare..de 0,7 si de 1mm grosime. Am bagat eu 6 atm in teava de 0,7 cand mi-am facut instalatia din casa si am verificat-o sub presiune. A rezistat fara probleme o zi intreaga...ca sa vad daca am pierderi. Asa ca cea de 1mm...e mult mai buna. Despre condens?! Greu sa scapi de el...doar sa montezi un racitor de aer (instalatie de refrigerare) dupa compresor. Filtrele opresc si ele condensul dar nu in totalitate...tot va ramane pe instalatie. Se mai monteaza pe instalatia de aer, la o anumita distanta, alte recipiente (butelii) cu rol de (,) decantare a condensului. Eu am asa facuta instalatia; Compresor cu butoi de 200l...la 5 metri un alt butoi de 100l cu rol de decantare...la iesirea din butoiul de 100l am pus un filtru general. Dupa filtru general am pus un repartitor cu mai multe iesiri....iar la fiecare iesire cate un filtru cu ungator ( ungator doar daca e nevoie). Niciodata n-am gasit condens la ultimile filtre (cele dupa repartitor) la purjarea lor. Editat Octombrie 29, 2018 de mac01 Link spre comentariu
morocanosul Postat Octombrie 29, 2018 Partajează Postat Octombrie 29, 2018 (editat) La 27.10.2018 la 19:28, mac01 a spus: Eu ma gandeam ca vrea sa faca tuica sau palinca cu compresorul...de-i trebuie serpentina. Nu se mai poarta serpentina...aerul se raceste si in butelie sau pe traseu. Desigur/probabil ca (nu)stii ce rol are serpentina in cazul distilarii bauturilor alcoolice, exact acela de a raci(condensa) vaporii de..alcool...ETILIC !! La 73 grade celsius,condenseaza...alcoolul...METILIC ! TOXIC ! La 78 grade celsius,condenseaza alcoolul..."bun''(??) ! Editat Octombrie 29, 2018 de morocanosul Link spre comentariu
elektronu85 Postat Octombrie 30, 2018 Partajează Postat Octombrie 30, 2018 Cam asa e si compresorul meu, in stadiul actual: cap compresor - butelie 120l- presostat-manometru si toate cele, dupa el inca o butelie de 100l (ala l-am pus eu cu alt scop - adica sa stochez aer pentru suflat in el, si pentru a mari capacitatea acumulatorului de aer cand lucrez la sablare sau la vopsit cu presiuni mari 6-8 atmosfere, pentru a putea mentine presiunea constanta!) Dupa el iar grup regulator fara presostat de data asta - filtru general - distribuitor aer cu cuplaje rapide si cam atat. Se vede treaba ca trebuie sa mai pun ceva pahare si musai sa dau o gaura in fund la butelia intermediara, sa montej o supapa de purjare apa... ca sigur am apa acolo.... de asta ziceam ca as fi intercalat si o serpentina intre capul compresor si rezervorul principal!! ca sa nu am gram de apa la iesire! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 30, 2018 Partajează Postat Octombrie 30, 2018 Monteaza un vas compartimentat intre compresor si consumatorul de aer,care sa aiba la fund un robinet cu care sa poti evacua condensul. Deasemenea poti monta un radiator baban prevazut cu un ventilator care sa raceasca aerul , vaporii de apa condensinduse. Apoi montezi vasul colector al condensului prevazut cu robinet pentru purjare. Link spre comentariu
mac01 Postat Octombrie 30, 2018 Partajează Postat Octombrie 30, 2018 Acum 5 ore, elektronu85 a spus: de asta ziceam ca as fi intercalat si o serpentina intre capul compresor si rezervorul principal!! ca sa nu am gram de apa la iesire! Pai...acolo se formeaza apa...pe serpentina. Aerul vine cald din capul pistonului si se raceste pe acea serpentina. Vaporii de apa vor fi impinsi de presiune in butelie...doar daca intercalezi un filtru pe serpentina pe care sa-l purjezi la o anumita perioada de timp......dar eu n-am vazut asa ceva pana acum, adica filtru montat intre cap piston si butelie. Nici nu stiu daca vor rezista imbinarile datorita vibratiilor produse de pompa. Acolo, la compresor, n-ai cum sa sapi de condens...decat sa-l elimini treptat de pe circuitul de iesire. Link spre comentariu
ndc74 Postat Octombrie 31, 2018 Partajează Postat Octombrie 31, 2018 Asa cum a zis si mac01 serpentina doar raceste aerul nu separa apa. La iesirea din compresor aerul are peste 120grC. In functie de presiune din butelie si umiditatea initiala a aerului vaporii din aerul respectiv condenseaza incepand cu 15grC pana pe la 40grC, asa ca pe serpentina nici nu cred ca incep sa condenseze, caci scaderea de temperatura nu e atat de mare in ea. Ei o sa condenseze abia in butelie unde se racesc suficient. Din cauza asta un separator pe serpentina nici nu cred ca are vreun effect. Pt purjare trebuie prevazut un robinet in cel mai jos punct al buteliei. 2 Link spre comentariu
Vizitator Daniel Ionuţ Postat Decembrie 4, 2018 Partajează Postat Decembrie 4, 2018 (editat) salutare, aveţi idee dacă se poate mări debitul de aer al compresorului? vreau sa il folosesc pentru sablare iar cei 260 l/min mi se par insuficienti. Editat Decembrie 4, 2018 de Daniel Ionuţ Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 4, 2018 Partajează Postat Decembrie 4, 2018 Bineinteles, dar nu doresti sa faci asta. Se mareste turatia, asta inseamna motor electric mai puternic si...uzura rapida a grupului compresor, risc de topire a blocului supapelor, chiulasa distrusa ... 260l/min la sablare sint insuficienti. De pe la 400l/min aer expirat poti sa spui ca merge cum trebuie. 2 Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 4, 2018 Partajează Postat Decembrie 4, 2018 Schimba fulia de la motor cu una ceva mai mare. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 5, 2018 Partajează Postat Decembrie 5, 2018 (editat) Nu - i tot aia ? Adica ridicarea turatiei compresorului ? Sant si ele gandite pentru anumite regimuri ... Primul efect ( negativ ) va fi cresterea temperaturii compresorului , nu stiu cat de bine va suporta ... oricum uzura va creste rapid , pentru un castig de scurta durata . Daca ar fi o solutie corecta , ar aplica - o fabricantul ... sau ar mentiona - o , eventual livrand mai multe fulii ... Marirea turatiei cu acelasi motor va duce la scaderea cuplului ... in sarcina s - ar putea sa nu se obtina mare lucru . Ma rog , fiecare poate experimenta pe propriile utilaje ... Editat Decembrie 5, 2018 de gauss 2 Link spre comentariu
payty Postat Decembrie 5, 2018 Partajează Postat Decembrie 5, 2018 Ma poate ajuta cineva cu un set de segmenti pentru ECR350? Stiu, exista pe la magazine de utilaje agricole, dar sunt de proasta calitate si n-as vrea sa se rupa vreunul si sa distruga apoi blocul de cilindri. Caut unii originali. Zilele trecute am fost la fabrica Timpuri noi care acuma e in com. Jilava si am luat placa de supape. Se mai gasesc ceva piese la ei, dar segmenti nu. De altfel, din cate stiu, fabrica e in insolventa si mai are doar 2 angajati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum