Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandari amplificator audio 2x100W

Postări Recomandate

• Răspunsuri 293
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumiri Marian!Este foarte bine sa contribuie cati mai multi useri pt ca astfel vom obtine un alt proiect complet, pe care il pot urma cat mai multi din randul celor interesati. Tin sa spun ca daca va da un bun randament (si astept sa vedem ce are de spus si programul de simulare) ar fi un proiect accesibil pana si incepatorilor, odata ce va fi pus la dispozitie pcb ul impreuna cu dispunerea pieselor. Piesele sunt usor de gasit si costurile nu sunt deloc mari, pt performantele promise. Pot sa spun ca pretul cel mai semnificativ a fost la finali, care m au costat 12 lei bucata, insa tind sa cred ca sunt originali, sau destul de aproape de realitate, mi am dat seama de asta citind si facand comparatii cu poze de pe internet si dupa garantia magazinului, care este unul foarte serios, si de cand cumpar de la ei, nu cred ca am gasit vreun fals, insa si preturile sunt ceva mai ridicate. (Exemplu: TDA7294 - 16 lei insa arata, suna si se comporta pe masura pretului)

Link spre comentariu

La superdioda in afara de condul de 1u in locul a 500n totul este exact asa cum a fost in schema originala, asadar nu eu am ales valorile si nici configuratia, tocmai de aia am si postat schema, ca sa se ajunga la un acord, am specificat deja ca daca aveti sugestii le ascult, nu tre decat sa-mi spuneti cum credeti ca ar trebui sa fie si se rezolva.

Link spre comentariu

nu cred ca am gasit vreun fals

Posteaza o poza reala cu tranzistoarele cumparate.
La 2SA1943 scrisup se vede mai pdoeminent decat in realitate, din cauza blitului. Fara blit nu am putut face, pt ca nemaifiind lumina naturala in camera, nu prea se mai vedea nici un scris pe ei. Pe celalalt intr adevar scrisul este si mai estompat, fiind necesara o privire atenta pt a distinge clar ceea ce scriePS: asteptati cateva momente, trebuie sa comprim poza.
Link spre comentariu

Nu mai am nici un chef acum de calcule, ziua asta a fost destul de neplacuta, in buna masura si datorita acestui subiect, sau mai bine zis...se subantelege... pe de alta parte oricum calculul superdiodei nu este un domeniu la care sa excelez, de obicei ma folosesc de multisim pentru reglaje de finete, daca sunteti buni sa ma indrumati cum se face corect calculul asta sau sa-mi sugerati direct niste valori si o configuratie preferata se rezolva daca nu... ramane asa, sau testez maine in multisim ce ar merge mai bine.

Link spre comentariu

Nu mai am nici un chef acum de calcule, ziua asta a fost destul de neplacuta, in buna masura si datorita acestui subiect, sau mai bine zis...se subantelege... pe de alta parte oricum calculul superdiodei nu este un domeniu la care sa excelez, de obicei ma folosesc de multisim pentru reglaje de finete, daca sunteti buni sa ma indrumati cum se face corect calculul asta sau sa-mi sugerati direct niste valori si o configuratie preferata se rezolva daca nu... ramane asa, sau testez maine in multisim ce ar merge mai bine.

Este bineinteles si rugamintea mea. Marian a muncit si asa foarte mult cu schema si a fost sincer ca nu exceleaza in acesta privinta.
Link spre comentariu

Revin cu schema pentru conformitate:http://img11.imageshack.us/img11/9944/schema1.pngMi-am permis o mica modificare la sursele diferentialelor, nu-mi prea agreez referinta diodelor astfel incat am folosit tranzistori, sursa e ceva mai precisa asa, si 3mA e curent suficient pentru diferentiale, am adaugat si un cond la intrare pentru separarea DC, condul in paralel pe superdioda l-am pus de 1u fiind o valoare ceva mai comuna, rezistente de emitor la finali mai standardizate, sau mai bine zis mai usor de gasit, oricum protectia se poate regla deci nu este afectata prea tare, si cam ce se mai vede asta ar fi, daca aveti sugestii de modificari va ascult, daca insa sunteti de acord cu ea atunci maine o pun in multisim.

Vezi ca ai pastrat ( ??? ) eroarea din schema intiala a Dnului Sava ...emitorii tranzistorilor din etajul SOA trebuie conectati si la iesire ...Eroare provine din cauza desenatorilor fostei reviste Tehnium , in care a fost popularizat acest tip de amplificator cu structura simetrica , denumit generic " Low TIM Amplifier " ...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări