Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandari amplificator audio 2x100W

Postări Recomandate

Asa ma gandisem si eu sa fac

La cite timpenii a spus acolo, daca-ti spunea sa pui si doua clatite pe radiator, asa faceai?Ce legatura au prefinalii cu pilotii?
Eu in mintea mea am judecat in termeni mult mai simplii: T13 si T14 fiind mai aproape de finali, vor fi pusi impreuna pe Radiatorul mare iar T11 si T12 vor avea radiatoare mai mici astfel, nu voi mai complica nimic in cablaj.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 293
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@gabryeludrea Poate ca a fost o exprimare nefericita din partea mea... ma bucur insa ca ai inteles exact ceea ce trebuia.PS; Ti-as proiecta eu un pcb pentru schema aia dar cred ca intelegi la ce ma refer cand zic ca ma indoiesc ca ar fi acceptat ceva venit de la mine in lumina celor spuse in paginile anterioare si decat sa mai creez si alte motive pentru momente neplacute mai bine ma abtin.

Link spre comentariu

T13 si T14 se vor incalzi inutil de catre finali... Pina si daca nu ar avea radiatoare pe ei, tot nu se incalzesc nici macar un sfert ca finalii...Cu T11 si T12 va mai fi o problema, dar toate la timpul lor...

Intentionez sa fac racirea fortata, cu ajutorul unor coolere comandate de un montaj cu termistor si consider ca temperatura radiatorului mare va ramane in niste limite ce vor permite tuturor tranzistorilor montati pe el sa functioneze fericiti. Nu mi e greu sa pun radiatoare pe toate BD urile dar pt mai multa simplitate din moment ce buna functionare n ar fi afectata, ma gandisem sa procedez asa cum am spus. Daca vor fi probleme cu T11 si T12 v as ruga sa le mentionati acum, e mai bine sa stiu cat mai mult din datele problemei inainte de a concepe vreun proiect. Va multumesc@Marian, as accepta cu placere ajutorul venit din partea ta, nu sunt influentat de intepaturile existente, studiez de ceva timp acest forum si mi am putut forma o parere destul de obiectiva despre tine si tin sa ti spun ca este una destul de buna.
Link spre comentariu

Sunt destule amplificatoare care pozitioneaza prefinalii pe acelasi radiator cu finalii, daca acesta este suficient de mare si se mai foloseste si racire fortata atunci nu vad o problema in pozitionarea prefinalilor astfel, sau se pot totusi monta separat pe placa cu radiator propriu, situatie in care pozitionarea pe placa difera putin, alegerea iti apartine, mie mi se par ok ambele variante.Cat de tare te grabesti cu amplificatorul?

Link spre comentariu

Ok pai atunci hai sa facem lucrurile mai oficial cum s-ar zice, intai o sa pun schema in eagle si vin cu ea aici, dupa ce toata lumea e de acord cu ce am postat, o sa o pun in simulator sa vedem cam ce ar sti sa faca ( macar asa teoretic in situatia ideeala ) si apoi daca toata lumea e multumita o sa pun si de-un pcb.

Link spre comentariu

Revin cu schema pentru conformitate:

http://img11.imageshack.us/img11/9944/schema1.png

Mi-am permis o mica modificare la sursele diferentialelor, nu-mi prea agreez referinta diodelor astfel incat am folosit tranzistori, sursa e ceva mai precisa asa, si 3mA e curent suficient pentru diferentiale, am adaugat si un cond la intrare pentru separarea DC, condul in paralel pe superdioda l-am pus de 1u fiind o valoare ceva mai comuna, rezistente de emitor la finali mai standardizate, sau mai bine zis mai usor de gasit, oricum protectia se poate regla deci nu este afectata prea tare, si cam ce se mai vede asta ar fi, daca aveti sugestii de modificari va ascult, daca insa sunteti de acord cu ea atunci maine o pun in multisim.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări