Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandari amplificator audio 2x100W

Postări Recomandate

• Răspunsuri 293
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

gabryeludrea si eu iti recomand schema aia propusa de userul marian, este simpla si nu e deloc pretentioasa la componente, se pare ca are si un sunet bun dupa cum zic cei care au facut-o

Nu mai pierde vremea cu scheme vechi de-o seama cu tica

E un lucru bun ca ai o experienta in amplificatoare audio cu integrate, incepi acum cu tranzistoare dar fara sa te arunci in scheme prea complicate, apoi dupa satisfactia functionarii schemei mai simple incepi sa faci si altele mai putin simple

Link spre comentariu

gabryeludrea si eu iti recomand schema aia propusa de userul marian, este simpla si nu e deloc pretentioasa la componente, se pare ca are si un sunet bun dupa cum zic cei care au facut-o

Nu mai pierde vremea cu scheme vechi de-o seama cu tica

E un lucru bun ca ai o experienta in amplificatoare audio cu integrate, incepi acum cu tranzistoare dar fara sa te arunci in scheme prea complicate, apoi dupa satisfactia functionarii schemei mai simple incepi sa faci si altele mai putin simple

Nu cred ca il mai poate face cineva sa se razgandeasca. E foarte hotarat sa faca amplicatorul lui Sava din Tehnium. Mult succes din partea mea.
Link spre comentariu

E foarte hotarat sa faca amplicatorul lui Sava din Tehnium

Asta e foarte bine si trebuie sa fie atent cine il indruma...De la habarnisti care nu stiu sa faca o simpla inmultire nu are ce invata.@gabryeludrea alege cu grija ce cablaj vei realiza si verifica cu atentie corectitudinea dispunerii componentelor.
Link spre comentariu

Cu piesele care le-ai cumparat poti alimenta montajul cu +/-40V caz in care vei obtine 85W/8 ohmi. Cind desenezi cablajul trebuie sa ai in vedere dimensiunea reala a componentelor utilizate si necesitatea ca unele componente sa fie montate pe radiator pentru disiparea caldurii.

In afara de finali si de tranzistorul din superdioda, ce vor fi montati pe radiatorul cel mare, care tranzistori ar mai avea nevoie de radiator? As putea sa pun radiatoare mici si sa i las pe placa mai departe de radiatorul mare, daca nu mi permite dispunerea cablajului sa i montez chiar pe el. Insa m ar interesa care dintre ei ar avea nevoie mai mare de racire, ca sa nu ma apuc sa pun radiatoare la toate BD urile.
Link spre comentariu

La T11 si T12 sunt suficiente niste radiatoare mai mici direct pe placa, iar pilotii ii poti dispune direct langa finali pe radiatorul lor.

Asa ma gandisem si eu sa fac.Multumesc tutoror pt sfaturi!Nu pot sa fac cablajul lui indy deoarece mi am cumparat deja o placa ce are un singur strat si cred ca voi reusi s o implementez si asa, folosind mai multi jumperi.Eagle mi s a parut cam greoi, imi puteti recomanda cumva niste softuri ceva mai straight-forward? In Eagle ma cam pierd in multitudinea de functii, care sunt justificate fiind un soft cu care se pot realiza lucrari de complexitate foarte ridicata.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări