Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandari amplificator audio 2x100W

Postări Recomandate

• Răspunsuri 293
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

se merge la limita

Care limita? Cit e tensiunea aia? Ce legatura are rezistenta de 15K cu intrebarea?
N-aveti decat sa calculati curentul de la generator pe care il inmultiti cu valoarea rezistentei si aflati caderea de tensiune, si deci la ce tensiune lucreaza tranzistorii aia.PS: Oricum am zis deja, asta nu poate fi numita o eroare grava, sau si mai rau iremediabila, si in nici un caz un motiv intemeiat pentru ignorarea schemei, am zis deja ca as fi folosit cu totul alti tranzistori deci putem depasi totusi momentul?
Link spre comentariu

Conteaza ca Vce sa nu fie depasit, grupul generator diferential este alimentat intre ramuri, deci caderea de tensiune pe 15k chiar conteaza. Dar oricum putin imi pasa mie de aspectul asta.

Insa repet pentru ultima oara:

Am zis deja ca se recomanda alti tranzistori mai noi acolo, si slava cerului avem de unde alege, deci putem sa trecem mai departe?

Link spre comentariu

Absolut deloc nu conteaza...

Bine domn ule, felicitari, ati castigat argumentul, m-am inselat eu si tranzistorii aia sunt prea slabi, deci tre inlocuiti ( ceea ce am si sugerat ), ati avut dreptate si eu am gresit, sunteti suficient de multumit acum astfel incat sa trecem totusi mai departe?
Link spre comentariu

felicitari

Daca nu stii nu e nici o rusine. Spune ca nu stii si iti explic.
Daca doriti sa subliniati faptul ca imi sunteti net superior cat priveste pregatirea tehnica si experienta practica atunci o sa va scutesc eu de efort spunand ca sunt primul care recunoaste asta, cu un lucru ( cel putin ) parem a fi total de acord, nu e o problema ca nu stii, insa sincer sa fiu prefer sa evit cu orice pret conversatiile prea lungi cu Dvs, asa mi s-a recomandat si cred ca este un sfat binevenit, va respect ca pe un tehnician foarte bine pregatit si experimentat insa prefer sa evit cu orice pret disputele cu Dvs, cred ca stiti de ce, asa ca va multumesc pentru disponibilitate dar ma descurc.PS: Daca imi este permis voi contribui in continuare cu ce consider ca pot, iar daca nu atunci ii voi dori mult succes autorului temei.
Link spre comentariu

nu e o problema ca nu stii

Desigur ca nu e o problema sa traiesti in ignoranta. Problema e atunci cind dai lectii si ai pretentia ca stii invatindu-i prostii pe altii... E destul de usor sa vezi ca in emitorul lui T1, T2 ai -0,6V iar in emitorul lui T5, T6 ai +0,6V (indiferent daca e sau nu in circuit rezistenta de 15K!!!
Link spre comentariu

Mariane , te felicit din suflet pentru diplomatia de care dai dovada . Daca si in cazul altora lucrurile ar decurge la fel ( @Leco versus @retrosong sau subsemnatul si @zal etc ) totul ar fi perfect pe acest forum .Dar nu toti au sange in veioza ca sa recunoasca asta...Multumesc pentru aceasta lectie si sper sa foloseasca si celorlati useri aflati in aceeasi situatie !

Link spre comentariu

Oameni buni, o sa fac o lista cu piesele achizitionate si cum nu sunt aceleasi ca in schema, ramane sa analizati schema tinand cont de ce am eu si nu de ce apare acolo.Am cumparat niste inlocuitori pt acele BC uri dupa cum urmeaza:- BC109 si 107 au fost inlocuiti cu BC547- BC177 si 179 cu BC557Apoi, la fel ca in schema:- BD139- BD140Si inlocuitori:- BD235 inlocuit cu BD237- BD236 cu BD238Si finalii asa cum am mai precizat sunt 2SC5200 si 2SA1943Inlocuitorii i am luat prin intermediul vanzatoarei care a verificat intr un cataog ce merge pt fiecare tranzistor inlocuit.Cu acesti inlocuitori ar fi mai de calitate montajul?

Link spre comentariu

Ar trebui sa fie chiar mai bun avand in vedere finalii mai performanti, deci nu poate fi decat ok, pentru siguranta ai putea limita alimentarile undeva in jur de +/-35V.PS: Asa cum ti-am mai zis si pe privat, preferabil si recomandabil ar fi ca fiecare tranzistor folosit sa aiba un VCE de minim tensiunea dintre ramurile de alimentare, adica daca spre exemplu alimentarile sunt de +/-50 atunci toti tranzistorii folositi tre sa aiba Vce minim de 100V, este o masura de siguranta binevenita si avand in vedere ca posibilitatile de alegere sunt destule nu ar fi o problema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări