Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandari amplificator audio 2x100W

Postări Recomandate

• Răspunsuri 293
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va multumesc tuturor pt raspunsuri!Dupa ce am cumpanit mai mult, am reusit sa ma hotarasc spre a incerca exact schema pe care un coleg o critica de zor. Am facut asta, atras de performantele promise, dar cel mai important, incurajat de ajutorul venit din partea domnului retrosong care mi a oferit multe sfaturi de folos. Fara acest ajutor, n as putea reusi intrucat eu sunt un biet incepator, iar schema este destul de stufoasa.Pentru cei ce considera ca schema are greseli, vin cu rugamintea sa contribuie respectuos la corectarea acestora, in acest fel multi useri ar putea profita de pe urma acestui topic, in cazul in care sunt dispusi sa urmeze acest proiect.Ce am facut pana acum:- Mi am gasit inlocuitori pt toti tranzistorii "retro" cu carcasa metalica si anume: BC107 si BC109 - BC547/549 BC177 si BC179 - BC557- Tranzistorii de putere sunt 2SC5200 si 2SA1943 dupa sugestia domnului retrosong- Diodele BA243 nu le am gasit, intrucat cred ca si ele sunt cam retro asa ca le as inlocui cu niste superdiode gen 1N4148Inca ma mai chinui cu cablajul, intrucat n am mai facut pana acum, decat dupa un cablaj gata proiectat. Poate se gasesc samariteni si il creeaza cu tot cu dispunerea pieselor, pt a fi la indemana oricui sa transpuna pe placa aceasta schema.In legatura cu ceea ce am facut mai sus astept pareri si sugestii.

Link spre comentariu

Poate se gasesc samariteni si il creeaza

Uite aici o idee de cablaj; ori il modifici (destul de usor) pentru schema ta, ori faci schema rusului asa cum este aratata in postarea facuta de @scormonel (daca tot vrei sa faci amplificator cu simetrie totala).viewtopic.php?p=1186556#p1186556
Ar merge sa ma inspir de acolo. Dar schema aia nu pot s o fac pt ca foloseste alti tranzistori iar eu i am cumparat deja pt schema postata aici.Totusi, un proiect PCB pt aceasta schema ar fi nemaipomenit. Eu inca ma mai chinui cu programele de proiectare, insa pana acum n am reusit decat sa mi prind urechile. E si o schema tare stufoasa, iar eu care n am mai deschis vreodata un astfel de program n am deloc spor incepand cu o ditamai schema.
Link spre comentariu

Pai eu recunosc fara jena ca nu stiu "mai nimic". Tocmai de accea cer ajutor.Insa in legatura cu felul cum se aud, pot sa va spun ca urechea mea stie sa faca diferenta intre nivelele de distorsiuni, cu atat mai mult cu cat la schema ruseasca nivelul ar fi de aprox 10x mai mare.Nu vreau sa ma dau rotund, ca am eu ureche de audiofil, dar stiu ca este mai sensibila si chiar vreau sa imi construiesc ceva deosebit, care sa sune tare bine. Stiu ca mi au cam crescut pretentiile fata de ceea ce am spus in primul post dar, am specificat ca e cu atat mai bine daca THD ul e cat mai mic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări