Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandari amplificator audio 2x100W

Postări Recomandate

Salutare tuturor!

De o luna de zile ma chinui sa gasesc un proiect de amplificator audio care sa corespunda preferintelor mele dar imi este foarte greu sa ma hotarasc si de aceea m am decis sa apelez la ajutorul vostru pentru niste recomandari, vazand ca sunt multe persoane cu adevarat pricepute si experimentate pe acest forum.

Preferintele mele nu sunt foarte pretentioase:

- un amplificator tranzistorizat HiFi, cu un THD de max 0,1 (bineinteles, preferabil cat mai mult sub aceasta valoare) si putere RMS de 2x100W sau ceva mai mult

- as opta pt o schema ceva mai simpla, dar as prefera sa includa si ceva sisteme de protectie si alte imbunatatiri

- sa nu fie prea dificil de realizat

- componentele sa nu fie prea scumpe si relativ usor de gasit

- ar fi ideal sa includa si cablajul, intrucat n am experienta in lucrul cu programe de acest gen

- mi ati fi de mare ajutor daca mi ati recomanda o schema construita de voi sau de altii, despre care stiti ca da rezultate foarte bune

Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 293
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc, pare intr adevar un proiect exceptional!M au mai atras si proiectele de pe site-ul http://construyasuvideorockola.com/ as fi vrut sa l implementez pe acesta http://construyasuvideorockola.com/proyect_amp_zener_100w_1.phpAs vrea sa mi spuneti, va rog, niste pareri in legatura cu acest amplificator ori altele similare de pe acel site.
Link spre comentariu
Vizitator costyslob

M au mai atras si proiectele de pe site-ul http://construyasuvideorockola.com/ as fi vrut sa l implementez pe acesta http://construyasuvideorockola.com/proyect_amp_zener_100w_1.phpAs vrea sa mi spuneti, va rog, niste pareri in legatura cu acest amplificator ori altele similare de pe acel site.

Alea sunt trompete de amplificatoare gen electromures 2 x 75w . bune pt ABC-ul amplificatoarelor, Nu are nici macar superdioda.Proiectu de AICI al userului @ZAL este perfect, documentat cu tot ce trebuie, Lau mai facut useri si a fost multumiti.
Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru recomandari!Imi sunteti deja de mare ajutor! In cautarile mele asidue, nu luasem in calcul schemele recomandate de dv. cu exceptia proiectului postat de Zal, care m a impresionat si pe mine si m a atras foarte tare. M ar impiedica un lucru s o abordez: nu am cu ce masura condensatorii, este atat de esential sa fie imperecheati la perfectie?In legatura cu schema recomandata de retrosong, pot spune ca am salivat cand am vazut specificatiile, dar schema pare cam greu lizibila si mi e teama sa nu gresesc ceva, intrucat sunt cam incepator intr ale amplificatoarelor audio si nu stapanesc bine detaliile functionarii corecte si performante ale unui astfel de montaj.De aceea mi ati fi de mare ajutor daca mi ati oferi o schema ceva mai clara, o lista de componente sau un cablaj, in cazul in care se mai gasesc useri care au implementat acest proiect.

Link spre comentariu
Vizitator costyslob

M ar impiedica un lucru s o abordez: nu am cu ce masura condensatorii, este atat de esential sa fie imperecheati la perfectie?

Este destul de importanta imperechierea lor in special a tranzistorilor si a rezistentelor, este un amplificator schema simetrica, daca nu functioneaza la fel ambele brate nu se obtine performante maxime.
Link spre comentariu

M ar impiedica un lucru s o abordez: nu am cu ce masura condensatorii, este atat de esential sa fie imperecheati la perfectie?

Este destul de importanta imperechierea lor in special a tranzistorilor si a rezistentelor, este un amplificator schema simetrica, daca nu functioneaza la fel ambele brate nu se obtine performante maxime.
Rezistentele si tranzistorii ii pot masura, insa condensatorii nu. Daca ii iau noi (in special cei electrolitici) pot avea mai multa incredere ca n o dau in bara cu imperecherea lor?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări