Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Pentru testarea puterii si regimului termic,eventual a protectiei la suprasarcina,cred ca e totusi utila o ''rezistenta'' reglabila,chiar asistata de un circuit care sa forteze rezistenta sa extraga curentul dorit.Ma gandesc la o sursa de curent constant,reglabila de la zero la curentul maxim dorit.Un AO care sa comande un mosfet de mare putere,montat pe un radiator corespunzator.E vorba de schema folosita pentru alimentarea ledurlor de putere.Daca se doreste,se poate comanda si in impulsuri de 1-10Hz. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 De acord cu valoarea rezistentelor reglabile, nu neaparat cu MOS/IGBT. Cei 1-10Hz erau pentru testul stabilitatii, este o cu totul alta problema. Eu faceam diferenta in functie de ceea ce se abordeaza. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Varianta cu mosfet e singura care permite un reglaj fin al curentului tras,necesar de exemplu pentru a vedea la ce valoare actioneaza protectia;e drept ca e mai scumpa,din caua radiatorului si mosfetilor.Pana la urma un mosfet de 500W e cca 10 lei,iar pentru teste de scurt timp nu e nevoie de un radiator foarte mare. Link spre comentariu
vergil Postat Ianuarie 25, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Daca acele 20kHz ar veni insa in trenuri de impulsuri, se schimba situatia, dar nu mai e nevoie de 20kHz, se poate cu sarcini rezistive. Deci, sarcini rezistive cu frecventa de 1-10Hz si umplere variabila va solicita stabilitatea la maxim.Aveţi dreptate . Am schimbat condesatorul de 10nf din pinul 2/6 al lui 555, şi am pus de 68nf . Sa schimbat situatia .Nu se mai aude zgomot in sursă , şi pot urca consumul pîna la zona de limitare a sursei . Consumul creşte linear , functie de poz potentiometrului . Se poate vizualiza acum si forma impulsului pe osciloscop . La unele surse , ajunge la 20 de amperi . După 20A , sursa intră in limitare . Incarcarea o fac manual si de scurtă durată . Cca 3/4 sec . O probă mai indelungată , la consumuri , mari poate aduce multe necazuri (se incălzesc cablurile de legătura , intre tester si sursă , crapă tz din partea primară , etc). Proba în timp o fac la un consum de 2/3A , cca 20/30 min . In acest timp se poate observa de toate , fară sa fie pericol ptr restul sursei .Parerea mea e că , mai bine sa crape la test decît in calc .Ce ziceţi ? Aşa e binisor ? Eu aş cam fi mulţumit .Mulţumesc ptr atenţia dată subiectului .Apropo a facut cineva consumul pe ramuri , 5v , 3,3v , 12v , la un calc ? Cam cat consuma ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum