UDAR Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 Pe eBay au ajuns și la 5Ah. Una din speculații este că spațiul adițional necesar este obținut prin eliminarea PCM . Habar nu am dacă e așa. Link spre comentariu
giongiu Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 5Ah, la un 18650, e vrajeala. Din cate stiu, maximul e undeva putin peste 3Ah, acumulatorii respectivi fiind produsi de o firma de renume, Panasonic sau Samsung, nu-mi amintesc exact. Link spre comentariu
paul14 Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 Cam asa stiam si eu, ca Panasonic au ajuns la cea mai mare capacitate, restul fiind vrajeli. E pe youtube o filmare unde dezmembreaza o celula "Ultrafire", iar inauntru era faina si o baterie de 60mah. Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 Am zis, pe eBay ! . La ei , Ah sunt mai mici și deci încap mai mulți !!! Link spre comentariu
paul14 Postat Martie 15, 2014 Partajează Postat Martie 15, 2014 Oare asa e si-n cazul Three Gorges Dam? Am desfacut folia de protectie la elementii care nu trag curent, n-au nici cea mai mica urma de PCM. Cred ca o sa mearga la gunoi/reciclare.PS: un radiator de aproximativ 20x10x2 cm se incalzeste binisor cu LM-uri. Din pacate nici pozitia in care e tinut nu-l ajuta la convectia naturala. Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 16, 2014 Partajează Postat Martie 16, 2014 1.Nu am foarte multă experiență cu produse comerciale de acest gen , dar , dacă eu aș face un pack , aș concepe/adapta un sistem de monitorizare și protecție dedicat . Deci lipsa PCM individuale nu înseamnă neapărat ceva rău.2. Radiatorul pe care îl menționezi nu este extraordinar de mare ( depinde și de alte elemente pe care nu le spui, exemplu numărul de aripioare , starea și culoarea suprafeței, etc. ), el poate depăși ușor 1,5°C/W deci la , să zicem, 20W o diferență de 30°C față de ambiant ( care la răcire naturală NU este 22-25° ci mai mult, fiind temperatura aerului din vecinătatea aripioarelor ) duce la 60-65°C temperatura radiatorului. Link spre comentariu
paul14 Postat Martie 16, 2014 Partajează Postat Martie 16, 2014 Acum sunt în faza de cercetare și procurare materiale. Am în plan să iau de pe ebay PCM sub formă cilindrică cu diametrul de 17-18mm (se pot pune ușor în cur la elemenți), convertor step-up la 5v și minim 1A. Aş pune și circuit de încărcare cu TP sau MAX, dar unii zic ca e suficient dacă pun PCM pe fiecare element....nu știu cum e mai bine. Link spre comentariu
Vizitator luxornet Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 (editat) Am cumparat 3 acumulatoare Li-Ion Samsung, de 3.7V si un PCM-L03S8-012 de la TME. Schema de montaj a acumulatoarelor am gasito in alta parte, fiind asta: http://www.bto.pl/pdf/01888/PCM-012.pdf Se pare ca acumulatorul cu numar 4 trebuie ocolit... Problema este ca nu obtin tensiune la iesirea P+ / P-, desi acumulatoarele sunt incarcate toate la 4,15V. Aveti vreo idee? Multumesc. Editat August 26, 2014 de luxornet Link spre comentariu
marinizzo Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 La 26.08.2014 la 19:35, luxornet a spus: Am cumparat 3 acumulatoare Li-Ion Samsung, de 3.7V si un PCM-L03S8-012 de la TME. Schema de montaj a acumulatoarelor am gasito in alta parte, fiind asta: http://www.bto.pl/pdf/01888/PCM-012.pdf Se pare ca acumulatorul cu numar 4 trebuie ocolit... Problema este ca nu obtin tensiune la iesirea P+ / P-, desi acumulatoarele sunt incarcate toate la 4,15V. Aveti vreo idee? Multumesc. ca sa iti deschida un BMS sau (PCM cum spuneti voi) dupa ce conectezi celulele pe el si sa ai tentiune pe bornele P+ si P- trebuie doar sa sa conectezi pack-ul la incarcator o secunda . stiu sa vorbit acum multi ani despre asta dar totusi nu strica ca informatia sa ramana aici , am vazut aici multi care incearca sa-si faca pack-uri cu celule recuperate din baterii de laptop unul chiar m-a facut sa rad cu bateria portabila care crede el ca are 2600ma per celula , idea este ca , chiar si atunci cand recuperezi celule din bateri de laptop si chiar daca au tensiune 4,2v asta nu inseamna ca ele mai au capacitatea care o spune producatorul si pentru un pack reusit trebuie sa cunosti capacitatea exacta a fiecarei celule , eu am gasit celule de 4,2v cu capacitatea de 50ma masurata pe un opos si un exemplu aici la un pack de 3 celule daca 2 sunt de 2600ma si una de 50ma atunci intreg pack-ul va avea capacitatea de 50ma si te vei mira de ce bateria ta tine atat de putin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum