Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator acumulatori Li-Ion

Vizitator timofteandrei

Postări Recomandate

Pe eBay au ajuns și la 5Ah. Una din speculații este că spațiul adițional necesar este obținut prin eliminarea PCM . Habar nu am dacă e așa.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paul14

22

• UDAR

17

• Dr.L

9

• Ticu

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

5Ah, la un 18650, e vrajeala. Din cate stiu, maximul e undeva putin peste 3Ah, acumulatorii respectivi fiind produsi de o firma de renume, Panasonic sau Samsung, nu-mi amintesc exact.

Link spre comentariu

Cam asa stiam si eu, ca Panasonic au ajuns la cea mai mare capacitate, restul fiind vrajeli. E pe youtube o filmare unde dezmembreaza o celula "Ultrafire", iar inauntru era faina si o baterie de 60mah.

Link spre comentariu

Oare asa e si-n cazul Three Gorges Dam? :rade: Am desfacut folia de protectie la elementii care nu trag curent, n-au nici cea mai mica urma de PCM. Cred ca o sa mearga la gunoi/reciclare.PS: un radiator de aproximativ 20x10x2 cm se incalzeste binisor cu LM-uri. Din pacate nici pozitia in care e tinut nu-l ajuta la convectia naturala.

Link spre comentariu

1.Nu am foarte multă experiență cu produse comerciale de acest gen , dar , dacă eu aș face un pack , aș concepe/adapta un sistem de monitorizare și protecție dedicat . Deci lipsa PCM individuale nu înseamnă neapărat ceva rău.2. Radiatorul pe care îl menționezi nu este extraordinar de mare ( depinde și de alte elemente pe care nu le spui, exemplu numărul de aripioare , starea și culoarea suprafeței, etc. ), el poate depăși ușor 1,5°C/W deci la , să zicem, 20W o diferență de 30°C față de ambiant ( care la răcire naturală NU este 22-25° ci mai mult, fiind temperatura aerului din vecinătatea aripioarelor ) duce la 60-65°C temperatura radiatorului.

Link spre comentariu

Acum sunt în faza de cercetare și procurare materiale. Am în plan să iau de pe ebay PCM sub formă cilindrică cu diametrul de 17-18mm (se pot pune ușor în cur la elemenți), convertor step-up la 5v și minim 1A. Aş pune și circuit de încărcare cu TP sau MAX, dar unii zic ca e suficient dacă pun PCM pe fiecare element....nu știu cum e mai bine.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator luxornet

Am cumparat 3 acumulatoare Li-Ion Samsung, de 3.7V si un PCM-L03S8-012  de la TME. Schema de montaj a acumulatoarelor am gasito in alta parte, fiind asta: http://www.bto.pl/pdf/01888/PCM-012.pdf

Se pare ca acumulatorul cu numar 4 trebuie ocolit...

Problema este ca nu obtin tensiune la iesirea P+ / P-, desi acumulatoarele sunt incarcate toate la 4,15V.

Aveti vreo idee?

Multumesc.

post-187527-0-72987400-1409071104_thumb.jpg

Editat de luxornet
Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...
La 26.08.2014 la 19:35, luxornet a spus:

Am cumparat 3 acumulatoare Li-Ion Samsung, de 3.7V si un PCM-L03S8-012  de la TME. Schema de montaj a acumulatoarelor am gasito in alta parte, fiind asta: http://www.bto.pl/pdf/01888/PCM-012.pdf

Se pare ca acumulatorul cu numar 4 trebuie ocolit...

Problema este ca nu obtin tensiune la iesirea P+ / P-, desi acumulatoarele sunt incarcate toate la 4,15V.

Aveti vreo idee?

Multumesc.

post-187527-0-72987400-1409071104_thumb.jpg

ca sa iti deschida un BMS sau (PCM cum spuneti voi) dupa ce conectezi celulele pe el  si sa ai tentiune pe bornele P+ si P- trebuie doar sa sa conectezi pack-ul la incarcator o secunda . stiu sa vorbit acum multi ani despre asta dar totusi nu strica ca informatia sa ramana aici , am vazut aici multi care incearca sa-si faca pack-uri cu celule recuperate din baterii de laptop unul chiar m-a facut sa rad cu bateria portabila care crede el ca are 2600ma per celula , idea este ca , chiar si atunci cand recuperezi celule din bateri de laptop si chiar daca au tensiune 4,2v asta nu inseamna ca ele mai au capacitatea care o spune producatorul si pentru un pack reusit trebuie sa cunosti capacitatea exacta a fiecarei celule , eu am gasit celule de 4,2v cu capacitatea de 50ma masurata pe un opos si un exemplu aici la un pack de 3 celule daca 2 sunt de 2600ma si una de 50ma atunci intreg pack-ul va avea capacitatea de 50ma si te vei mira de ce bateria ta tine atat de putin 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări