Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fujitsu Siemens Amilo V3545

dl_ursu

Postări Recomandate

Are cineva schema de la placa de baza Y45 MB06221-1. Are un scurt pe tensiunea de 19V dupa cele 2 FET-uri si nu-l gasesc.Am izolat alimentarea procesorului. Nu am gasit niciun cond. electrolitic in scurt.

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dl_ursu

1

• 2informaticos

1

• VIFCOR

1

• porscheg

1

Top autori în acest subiect

Are cineva schema de la placa de baza Y45 MB06221-1. Are un scurt pe tensiunea de 19V dupa cele 2 FET-uri si nu-l gasesc.Am izolat alimentarea procesorului. Nu am gasit niciun cond. electrolitic in scurt.

Multumesc

Vezi daca nu e asemanatoare schema WISTRON Y40

Datorita multor componente pe o bara de tensiune e mai dificil,

sansa ar fi, sa poti vedea cu microscop semne de carbomizare, sau o vede cineva cu experienta

Link spre comentariu

Cauta condensatori nepolarizati SMD in scurt. Doar ca e un fel glob de sticla sa ghicesti. Cauta-i pe cei maro de dimensiune mai mare. De obicei aia se pun in scurt. Cauta insule de fludor, izolezi etajele si localizezi la nivel mai mic scurtul nu pe toata placa.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Incepe prin a masura daca nu ai scurt pe vreo sursa secundara. Pe urma masoara tranzistorul MOSFET "high-side" corespunzator.Poti sa masori din start toti acesti tranzistori conectati pe bara principala. Nu este nevoie sa-i dezlipesti; verifici doar sa nu fie in scurt D-S.Daca nu gasesti nimic suspect, este f probabil sa fie un condensator de filtraj; cei de 4.7-10 micro luati la purecat prima data...Se poate folosi o sursa de laborator, cu amperaj suficient, pt "eliminarea" vinovatului; de obicei scoate fum, sau arde pur si simplu.Mai ramane posibilitatea sa fie de vina vreun CI conectat direct la bara principala de tensiune; cum ar fi sursa dubla de 3.3V si 5V...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări