Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

placa Ethernet on board

mercenarx

Postări Recomandate

sal!am si eu o nelamurire cu privire la urm aspect:de ceva vreme net-ul nu mai "vroia" cu cardul Ethernet al placii de baza ...de ce habar n-am (de fapt asta si este intrebarea : de ce ?)am pus o alta placa de retea si ...voila ! : netu' zbarnaie !cu placa de retea "on board" se conecta la net si aleator ,cand ti-era lumea mai draga : "No internet acces" (aparea x-ulet rosu pe monitorul din bara)card-ul "on board" : Realtek PCIe GBE Family Controlleriar cel cu care am gasit rezolvarea " :Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NICstie cineva care sa fie spilu?nu de alta dar ma intriga faptul ca placa "on board " nu e dusa (sau e?) din moment ce are momente cand functioneaza...daca stie cineva sa ma lumineze as fi recunoscator ...ce alte date mai trebuie sa postez?thx!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mercenarx

2

• cristi_ozana

1

Top autori în acest subiect

Cel mai indicat este sa folosesti o placa de retea diferita de cea de pe placa de baza a calculatorului pentru a nu se deteriora in cazul unor supracurenti (traznet) placa de baza. Din ceea ce descrii tu ai un contact slab la mufa placii de retea care se afla pe placa de baza. Am patit si eu ceva asemanator cu o placa de retea noua care dupa cateva zile aveam aceleasi simptome descrise de tine.

Link spre comentariu

da, Troubleshooting imi spune ca cica sa introduc cablul ethernet in mufa dedicata (lucru care bineinteles ca era deja facut)am schimbat si cablul si degeaba ...nu cred ca este o legatura slaba a mufei fiindca am pozitionat-o in toate directiile fara nici un rezultat (in cazul in care era din contactul mufei,la aceasta manevra, in loc de x aparea cerculetul acela de cautare a retelei--->ori ,nu se intampla)dealtfel in cazul in care (fara sa misc mufa deloc) umblam la Device manager/placa de retea/driver si ii dadeam disable ,apoi iarasi enable la loc, in loc de x-ulet rosu , aparea cerculetul de cautare a retelei, o gasea , se conecta putin la net si se deconecta dupa un timp aleator (3 min, 5min, 10min, etc)cred totusi ca placa de retea on board are probleme de firmware , este posibil?oricum , voi lasa placa noua de retea (intr-adevar in caz de supratensiuni , mai bine se duce o placa de 20 de lei decat ina de 250 lei)m-ar fi interesat sa stiu cam despre ce e vb pentru cultura mea generala...thx!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări