Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum aflu polaritatea condensatoarelor

slkslkslk

Postări Recomandate

Salut am 2 condensatoare din amplificator electronica industriala 3220 4700uf 40 vcc, i-am dat jos si am pus unii 40 v 10000uf dar dupa primele 5 min au pocnit si am zis sa ii pun inapoi pe cei originali dar din pacate vad ca nu sunt marcati cu + sau - si nici prin cap nu mi-a dat sa fac o poza inainte .. ma puteti ajuta ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slkslkslk

8

• zal

2

• dan-a2

2

• remus68

2

Top autori în acest subiect

din cate vad acesti condensatori au pe unul din pini un fel de nit cu o mica liniuta pe ei dar sunt in partea cu caracteristicile , am pus o poza cu condensatorul, intr-o parte are un nit cu o linie in cealalta nu are linie Posted Image si inca o problema insemnasem firele care e - care e + si am pus iar alti condensatori si iar sa spart unul ... iar cand masor imi arata bine + si - ..

Link spre comentariu

Am vrut sa ma asigur pentru ca cei cu care i-am inlocuit au pocnit dupa primele minute si le-am pus bine zic eu pentru ca minusu era comun la ambele dar degeaba primul pocneste mereu nu inteleg de ce

Link spre comentariu

pai vezi ca daca e cu alimentare simetrica cel de pe bara negativa trebuie pus cu + la masa.

Uite asta nu stiam eu, am incercat asa cum ai spus si surpriza merge, Va multumesc furmos pentru tot ajutorul acordat
Link spre comentariu

Am rezolvat cu condensatori in schimb acum un canal merge bine iar aldoilea se aude foarte slab degeaba dau mai tare ca nu are nici un efect, am dus amplificatorul la persoana care in trecut il modifica si sper sa imi faca si acel canal, cred ca s-a stricat protectia pentru boxe facuta de acea persoana cu multi ani in urma

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări