Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

functionare reverb cu arc

pusttiu

Postări Recomandate

salut, am la reparat un amp cu lampi si are reverb cu arc. omu zice ca nu merge, nu am avut niciodata unu pe mana functional ( am avut o doina delta dar furase altul arcul)cum functioneaza acest reverb? cind lovesc ampul cu mina in dreptul arcului se aude ca un butoi ce cade pe scariii....ampul il aplifica (dupa butonul de gain se aude mai tare sau mai incet.in el sunt 2 arcuri si la capete sunt legate firele (cald+masa) intr-un conector ce vine pe placa de baza a ampului./ daca nu am o chitara cu maneta din aia pe ea pot testa reverbul? poate par intrebari de incepator dar pina acu nu am avut pe mina asa ceva.... nici nu stiu principiul de functioanre f clar.multumesc. ampul e peavey cu final pp cu 6l6gc dar inca nu am gasit schema lui pe net, pare clasica.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• THOMAS

2

• pusttiu

1

• cipcirip

1

• 89-CEC

1

Top autori în acest subiect

Salutare, reverbul, ca efect, consta in intarzierea sunetului cu citeva zeci de milisecunde. In cazul tau, intirzierea se realizeaza prin intermediul arcului, care este excitat la un capat, iar la celalalt se culege sunetul, intirziat. Acest sunet, ponderat corespunzator, se mixeaza cu sunetul initial,,,clean``, rezultand o coloratie specifica.P.S. Nu ai nevoie de maneta la chitara, aia`ti face tremolo, by request...

Link spre comentariu

salut, am la reparat un amp cu lampi si are reverb cu arc. omu zice ca nu merge, nu am avut niciodata unu pe mana functional ( am avut o doina delta dar furase altul arcul)cum functioneaza acest reverb? cind lovesc ampul cu mina in dreptul arcului se aude ca un butoi ce cade pe scariii....ampul il aplifica (dupa butonul de gain se aude mai tare sau mai incet.in el sunt 2 arcuri si la capete sunt legate firele (cald+masa) intr-un conector ce vine pe placa de baza a ampului./ daca nu am o chitara cu maneta din aia pe ea pot testa reverbul? poate par intrebari de incepator dar pina acu nu am avut pe mina asa ceva.... nici nu stiu principiul de functioanre f clar.multumesc. ampul e peavey cu final pp cu 6l6gc dar inca nu am gasit schema lui pe net, pare clasica.

************************************************************************************************** Sper ca veti intelege principiul de functionare al reverberatiei cu arc din desenul meu,dar mai ales sper sa va fie util.Intarzierea mecanica relizata prin acel arc (resort) este preluata de un traductor (doza) si mixata cu semnalul original.Cele doua traductoare pot fi electrodinamice (bobine si magneti) dar si ceramice,in special pentru receptor. Traductorul din "emitator" are impedanta in general mai mica comparativ cu cea a "receptorului" ca de altfel si rezistenta in DC.Cam asta ar fi in mare principiul de functionare al reverberatorului mecanic cu arc.P.S mixarea cu semnalul direct se poate face in mai multe moduri pentru amplificatoarele de chitara; paralel ,serie si/sau mixt,depinde foarte mult de "locul" pe schema unde este inserat acest efect electro-acustic.
Link spre comentariu

Imi face impresia ca acel arc va mai oscila amortizat o perioada de timpdupa ce a fost "excitat" de traductorul emitator, probabil cu efecte placutein difuzoare.Oricum, foarte interesant principiul.

Link spre comentariu

Imi face impresia ca acel arc va mai oscila amortizat o perioada de timpdupa ce a fost "excitat" de traductorul emitator, probabil cu efecte placutein difuzoare.Oricum, foarte interesant principiul.

Sigur,asa este ,efectul este placut.Sistemele mecanice cu arc pentru reverberatie sunt foarte bine gandite si puse la punc in practica si anume;-pentru amplificatoarele de voce arcurile sunt mai lungi sistemul avand un singur arc sau cel mult doua.-pentru amplifictoarele de chitara arcurile sunt mai scurte avand mai multe grupuri de arcuri,doua,trei sau chiar cinci arcuri.-pentru eliminarea sau mai bine spus amortizarea oscilatiilor libere se practica inserierea a cate doua perechi de arcuri legate in sens invers de bobinare a lor prin aceasta nodul undei va fi undeva la jumatate dar cu faza schimbata aceasta ducand la amortizarea oscilatiilor libere. Efectul este natural si placut urechilor comparativ cu reverberatiile realizate digital sau analogic cu BBD sau DTS.
Link spre comentariu

...P.S. Nu ai nevoie de maneta la chitara, aia`ti face tremolo, by request...

... maneta de la chitara este pentru modificarea frecventei sunetului si nu pentru... reverberatie! Vezi diferenta intre ecou si reverberatie...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări