Vizitator bogdanlaurentiu Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Am un PC vechi de vreo 12 ani, cu MB Matsonic MS8308D si procesor AMD Athlon 700 MHz. Pentru ce imi trebuie mie e destul de bun, dar in ultimii ani a devenit tot mai lent, desi programele si utilizarea sunt exact aceleasi (Office si browsere). Ferestrele se deschid cu intarziere, iar navigarea pe net a ajuns aproape imposibila (indiferent de browser), fiindca paginile se incarca incet de tot, desi conexiunea e suficient de buna (5Mbps). Am reformatat discul si am reinstalat Windows XP, de mai multe ori - fara efect. Virusi nu exista.In schimb am observat ca LED-ul hardului e foarte mult timp aprins, ca si cum ar munci din greu, desi acum 3-4 ani nu facea asa. Deci m-am gandit ca e hardul de vina (Seagate de 20 GB), s-o fi uzat prea tare.Intrebare: pot diagnostica in vreun fel hardul? Imi pot da seama daca intr-adevar functioneaza prost? Sau poate comportarea calculatorului are alta cauza? Link spre comentariu
Matrixu Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Se poate testa foarte usor HDD-ul. Incearca HDTune si poti foarte usor sa vezi ce viteza de transfer mai poate realiza hardul respectiv. M-i se pare logic sa se simta si el imbatranit Link spre comentariu
Vizitator bogdanlaurentiu Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Se poate testa foarte usor HDD-ul. Incearca HDTune si poti foarte usor sa vezi ce viteza de transfer mai poate realiza hardul respectiv. M-i se pare logic sa se simta si el imbatranit Multumesc, dar cu ce compar rezultatul? HDTune imi arata doar "transfer rate = 27 MB/s", deci putin peste 216 Mbps. In specificatiile discului scrie "I/O transfer rate = 100 MB/s" si "internal transfer rate = 436Mbps" (deci cam 55 MB/s). Link spre comentariu
LUCI Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Se incarca greu pentru ca paginile de internet din ziua de azi au o gramada de reclame care ruleaza flash, inregistreaza o gramada de cookie.Iar procesorul de 700Mhz pur si limplu nu mai poate face fata.Orice ai incerca sa faci acea configuratie nu mai poate rula internetul din ziua de azi.Singura solutie daca nu vrei sa investesti mult e sa iei SH un alt PC.Se gasesc Dell pana in 200 lei cu procesor de peste 2 Ghz P4.O solutie temporara e sa rulezi Google chrome cu AddBlock activat s amai taie din reclame si dezactivezi Skin-ul WinXP.In alta ordine de idei conteaza si ce pretenti ai de la experienta online.Taicamiu sta pe un calculator mai vechi de al meu cu procesor P4 de 3Ghz si 2 Gb DDR2 etc.Zilele trecute am trecut pe acasa si am stat putin pe acel calculator si imi dadea senzatia ca sta pe loc in comparatie cu PC-ul meu actual. Link spre comentariu
ronyku Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 este foarte important si cata memorie fizica aveti instalata in pc daca nu aveti minim 5oo Mb se intampla urmatorul fenomencantitatea de informatie ce depaseste memoria fizica instalata este stocata pe hard si prelucrata simultan lucru care incetineste drastic viteza de raspuns compiuteruluidupa care mai intervine si faptul ca frecventa de baza a procesorului este la 200 MHzfrecventa memoriei este maxim la 133 o simpla verificare cu HD tune este suficientaasta sa fiti sigur ca nu aveti ceva bad-uri se mai poate pune in discutie si vechimea placii de baza, ca de toate au un sfarsit Link spre comentariu
Matrixu Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 @bogdanlaurentiu Ti-ai dat raspuns singur. Daca te uiti pe datele scrise de tine si compari specificatia producatorului cu rezultatele testului, rezulta ca HDD-ul tau ruleaza cam la jumatate din viteza de transfer de care era capabil candva. Link spre comentariu
Vizitator bogdanlaurentiu Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Multumesc. Inseamna ca HDD nu mai e utilizabil practic. Mai gasesc eu un hard IDE Ultra-ATA nou compatibil cu placa mea sau arunc PC-ul la ghena? Link spre comentariu
Matrixu Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Se gasesc. Cauta pe net in magazinele de specialitate (nu dau link sa nu fac reclama) sau poate ai noroc si gasesti la cineva second-hand in stare buna.Stima. Link spre comentariu
Vizitator bogdanlaurentiu Postat Ianuarie 23, 2013 Partajează Postat Ianuarie 23, 2013 Se gasesc. Cauta pe net in magazinele de specialitate (nu dau link sa nu fac reclama) sau poate ai noroc si gasesti la cineva second-hand in stare buna.Stima.In regula, multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum