Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receiver fibra optica ptr intrare Toslink

atupi

Postări Recomandate

VA salut,vreau sa adaug dac-ului meu o intrare optica si imi este imposibil sa gasesc de cumparat un receiver Toslink gen TORX173/177.Aveti idee de unde pot cumpara un asemenea device ? Are cineva sa-mi vanda un asemenea device din vreun receiver cu intrare optica dezmembrat ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• atupi

8

• Catalin C.

4

• danzup

2

• hoitu1983

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Este un DAC cu CS8416 si AK4396. Problema este ca principalul meu transport de FLAC-uri are doar iesire optica si nu-l pot conecta la DAC decat optic.Nu am prins ideea cu Dac-ul bunicel si vata in urechi :) Chiar ma gandeam ca ar fi buna o lansare de spray de urechi audiofil. :101

Link spre comentariu

Nu ai pentru ce. Pentru teste iti pot imprumuta eu un TORX177. Ti l-as fi dat de tot dar vad ca nu mai este in oferta Farnell si nu stiu cand s-ar putea sa-mi trebuiasca.Ce player de flac-uri folosesti?

Link spre comentariu

Exact un TORX177 am si eu recuperat dintr-un dac mai vechi dar vad ca nu-mi da nimic pe iesire si pp ca e defect.

Pai folosesc un mediaplayer EgreatS5A care suna neasteptat de bine si mai ales e f comod si versatil.

In momentul asta ascult cu un laptop si conversia USB>Spdif o fac cu un modul bazatpe PCM2704 facut f bine (izolat galvanic cu transformator si dupa traf un buffer cu 74HCU04).

http://i45.tinypic.com/2a0kt43.jpg

Link spre comentariu

Da ,mai e nevoie de piesele din schema. (convertesti un semnal tip TTL 0/5V in Coax +/- 0,5 v fara sarcina)

Cele numai 3 componente reduc nivelul semnalului si asigura impedanta de 75 ohmi liniei de transmisie. Cu sarcina (DAC-ul) conectata vei avea cam +/- 0.25V .

Pentru a limina influenta cablului coaxial ar trebui facut si bufferul cu 2-3 porti logice in paralel. Atentie la proiectarea sursei de alimentare si la integratul folosit sa nu fie "U"-unbuffered !

Posted Image

Link spre comentariu

Multumesc ptr sfaturi !Partea cu bufferul am testat-o pe un adaptor simplist cu PCM2704 USB>Spdif. Il am in 2 variante construit: cel simplu cu spdif-ul preluat direct din PCM ca in datasheet si in varianta doua cu izolare galvanica cu transformator si buffer (doar ca este utilizat 74HCU04) dupa traful de izolatie asa cum mi-ai indicat mai sus.Este o diferenta evidenta de caliatate a sunetului intre cele 2 adaptoare.

Link spre comentariu

Eu nu folosesc acel condensator de 100nF peste tot folosesc cuplare galvanica pe spdif fara transformatoare dar cu acele 2 rezistente de adaptare !La CD playere scot si arunc traful de izolare si pun un buffer cu 04 sau cu 08 iar la CS folosesc schema lui din datasheet fara transformator la intrare .Am constatat ca 99 % din trafurile chinezesti strica semnalul de nu-ti mai vine sa-l asculti .....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări