Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

fir leonic rupt,cum se poate remedia?

mitidj2008

Postări Recomandate

am gasit acest woofer de 18" nefunctional din cauza firului flexibil rupt, cum pot remedia fara sa stric prea mult

daca pun firu unde ar trebui sa stea difuzoru functioneaza

marca este B&C SPEAKERS

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mitidj2008

5

• hpavictor

3

• tudoraudio

2

• Boxeru11

2

Top autori în acest subiect

Cumpara-ti un recone kit si gata . Iar vrei sa-l umpli de bani pe patronul tau si sa repari gratis acel difuzor ? ? ?Un difuzor poate fi considerat nou doar daca se inlocuiesc toate componentele consumabile : centraj , suspensie , membrana , bobina , fire leonice . Orice difuzor mai devreme sau mai tarziu se va defecta...depinde doar de utilizator .Nu recomand nimanui sa carpeasca difuzoare profesionale ...daca de noi s-au stricat , cu siguranta dupa asa zisa reparatie posibilitatea defectarii va fi mult mai mare . Adica toata munca ta a fost in zadar...Iti mai ofer moka un sfat : daca in exploatarea normala a sistemului de sonorizare se aprinde uneori indicatorul de clip limit , trebuie sa tii cont de aceasta avertizare . Daca se aprinde intotdeuna acel indicator de clip limit , este un motiv absolut clar sa dublezi numarul de boxe si eventual de amplificatoare , deoarece acestea sunt folosite la maximul posibilitatilor tehnice , aparand uzura prematura si garantat se vor defecta . Nu uita : cel mai bun prieten al sunetistului este filtrul subsonic !!! Folosind , spre exemplu un filtru subsonic avand minim 18 dB / octava la 40 Hz sau orice alta frecventa convenabila boxelor ( in intervalul 35 Hz - 60Hz ) este aproape exclus sa mai rupi firele leonice la difuzoarele de joase...dar ignoranta si prostia se platesc foarte scump . Majoritatea sunetistilor habarnisti nu pricep utilitatea unui asemenea filtru subsonic sau a circuitului numit limiter...chiar daca amplificatorul de putere nu are inclus asa ceva , poti confectiona singur un asemenea modul si sa il introduci in carcasa amplificatorului .

Link spre comentariu

Este cel mai de KKO sfat...mai trebui sa lungeasca ( cum dreq , trage de el ? ) firul leonic etc ...ca de aia s-a rupt !Cea mai buna solutie ramane Recone kit . Oricum difuzorul este obosit !!!

Link spre comentariu

firele leonice nu e rup neaparat ca se intind. La multe difuzoare mai degraba rupi suspensiile decat sa intinzi firul leonic.Se intampla rar ca imbinarea intre fir si bobina sa nu fie prea bine amortizata si cu timpul legatura oboseste.Primul pas care l-am incercat a fost cositorirea, dar a crapat destul de repede.Apoi am pus ceva prenandez, dar nici asa nu a tinut la cursa lunga. Ramane de vazut care e pasul 3, dar probabil voi pune mai mult prenandez sau silicon.Alte idei?Ce e enervant e ca perechea difuzorului nu are nici pe dracu desi functioneaza in aceleasi conditii.

Link spre comentariu

cositorirea e ok, conteaza foarte mult adezivul folosit ptr sustinerea de con. Trebuie un adeziv vascos, cauciucat. Am folosit cu succes acel adeziv ca un silicon negru folosit in industria auto, mai este ceva bun in oferta 3M tot negru, foarte asemanator. Cand ajung acasa am sa va zic exact cum se cheama.

Link spre comentariu

- desfaci firul leonic de pe borna;- lipesti bine firul leonic de unde s-a desprins si rigidizezi cu silicon sau prenadez gros;- lasi sa se usuce;- lipesti capatul liber al firului leonic de borna. Daca nu ajunge, poti prelungi firul leonic cu o bucata de cablu litzat, pastrand lungimea si pozitionarea celuilalt fir leonic.Asta doar daca difuzorul nu are si alte belele!SUCCES!

Link spre comentariu

Este cel mai de KKO sfat...mai trebui sa lungeasca ( cum dreq , trage de el ? ) firul leonic etc ...ca de aia s-a rupt !Cea mai buna solutie ramane Recone kit . Oricum difuzorul este obosit !!!

Este cel mai bun sfat(am o mare experienta in remedierea unor astfel de defecte).Din poza se vede clar,firul leonic este rupt din lipitura asa ca nu necesita lungirea lui.
Link spre comentariu

Nu intelegi, difuzorul trebuie aruncat pentru ca a fost abuzat, pana si incinta ar trebui schimbata, vibratii(extorsiune a unui degajament intr-o apa), eventoal tot lantul audio ca lucrurile sa fie ok. :ras: :ras: :ras: Evident glumesc.

Link spre comentariu

ok. va multumesc pentru sfatyru, am sa incerc.anu trecut mi sa rupt firu din borna. tin da parere ca nu prea sant capaibi la asa ceva, ci doar la calitate. nu dau atentie la mici lucrurii ca astea, sau o fac spcial sa aiba vanzari

Link spre comentariu

Nu se vede foarte bine in poza dar mai mult ca sigur si la acest difuzor lipitura este sub "dust cap" , sunt convins ca se poate repara relativ usor daca se doreste acest lucru ... trebuie desfacut cu grija acel dust cap si indepartata si bucatica de fir leonic ramasa acolo , dupa care se ia un nou fir leonic si se lipeste frumusel , se da cu adeziv atat la lipitura unde sa cositorit la "imbinarea cu bobina" cat si pe unde trece prin membrana (unde se gasesc fire leonice au si adezivi).

Uite aici sa iti faci o idee cam unde este legatura :

Link spre comentariu

Nu intelegi, difuzorul trebuie aruncat pentru ca a fost abuzat, pana si incinta ar trebui schimbata, vibratii(extorsiune a unui degajament intr-o apa), eventoal tot lantul audio ca lucrurile sa fie ok. :ras: :ras: :ras: Evident glumesc.

De fapt cred ca ar trebui aruncata si cealalta boxa cu tot cu difuzor , ca doar a fost abuzat si perechea difuzorului in discutie , chiar daca nu i s-a rupt inca firul leonic :ras: :ras: Evident ca totul este o gluma .
Link spre comentariu

Nu uita : cel mai bun prieten al sunetistului este filtrul subsonic !!! Folosind , spre exemplu un filtru subsonic avand minim 18 dB / octava la 40 Hz sau orice alta frecventa convenabila boxelor ( in intervalul 35 Hz - 60Hz ) este aproape exclus sa mai rupi firele leonice la difuzoarele de joase...dar ignoranta si prostia se platesc foarte scump

am pe procesor la 40hz
Link spre comentariu

Daca poti da calota jos , si le inlocuiesti de acolo cu totul ...fara lipituri etc. De obicei firele vin pana sub calota si de acolo sunt lipite lita iar apoi de con .. oricum nu sunt bun la explicati ...daca ai niste toluen dai repede calota jos si vezi tu..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări